Tutti Frutti
Fruit.....ik ben niet echt een fruiteter...
Ja...Aardbeien en Perziken
Heerlijk...als het tenminste sappige perziken zijn en geen koolrapen
Maar gedroogd fruit vind ik weer wel lekker
Dadels,abrikozen,appeltjes.....lekker in een compote
Om zo alleen tutti frutti te maken vond ik altijd saai
Alles was al gemixt en het was alleen water en suiker erbij en koken
Nee ik wil dan toch iets anders....dus ik maak mijn eigen mix
Dit is de winterse variant...
Maar niks let je om je eigen mix te maken
Ingredienten: 
1/2 cup gemengde grote rozijnen (gele,rode en bruine) 
5 gedroogde vijgen in helften 
1 cup gedroogde dadels in helften 
1 cup gedroogde abrikozen in helften gesneden 
1/2 cup cranberries (kon het niet laten) 
1 glas sinaasappelsap 
1 glas port 
honing om te zoeten (naar smaak) 
1 theelepel Kaneelpoeder 
1/2 theelepel kardemom 
Honing 
2 plakken ananas in stukjes 
Bereiding: 
Doe de cranberries in een pannetje 
Giet er een glas port over 
Voeg er 2 eetlepels honing aan toe 
Zet pannetje op het vuur en laat koken tot de cranberries open zijn gesprongen 
Haal van het vuur af 
Doe de rozijnen erbij en de fijn gesneden vijgen en dadels 
Doe in een kom en zet opzij 
Snij de abrikozen in stukjes 
Doe in een pannetje en giet het sinaasappelsap erover 
Doe het kaneel en de kardemom erbij 
Zet het pannetje op het vuur en breng aan de kook 
Laat 15 a 20 minuten koken 
Haal van het vuur en giet het bij de cranberrie,vijgen en dadel mengsel 
Dek af met huishoudfolie en zet koel weg 
Als alles is afgekoeld proef dan of het zoet genoeg is 
Desnoods met honing zoeter maken 
Doe de ananas erbij en schep voorzichtig om  
TIP: 
Ik doe er nog wel vers fruit bij 
Hangt ervan af wat het seizoen is (Kersen of Bessen of Appel) 
Lekker over ijs en rijst 
Zowel warm als koud
 
Bron: ikke