Pompoen Cupcakes
Met het Pompoenseizoen en Halloween in aantocht.....
Leek me een paar overheerlijke pompoen cupcakes wel lekker
Leuk om te maken en te serveren.....
En zo spooky zijn ze niet.
Ingredienten:
125 gram ongezouten boter (kamertemperatuur)
1 cup lichtbruine suiker (aangedrukt in de cup)
1/3 cup suiker
2 cups cakemeel
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel baksoda (zuiveringszout)
1 theelepel gemalen kaneel
1 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
1/8 theelepel kruidnagelpoeder
1/2 theelepel zout
2 grote eieren (kamertemperatuur)
1/2 cup karnemelk gemengd met 1 theelepel vanille extract
1 1/4 cups pompoenpuree
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Zet de papieren vormpjes in een muffinblik
Klop de boter met de beide suikersoorten in een staande mixer tot het een luchtig geheel is
Doe 1 voor 1 de eieren erbij (schraap af en toe de wand van de kom schoon)
Zeef intussen de bloem, bakpoeder, baksoda, en de kruiden en het zout in een kom
Vermeng dit goed door elkaar
Als de eieren goed zijn opgenomen,
voorzichtig om en om het bloem mengsel en melkmix toevoegen
(begin en eindig met de bloem)
Voeg de pompoenpuree toe en klop goed door tot het een zacht en luchtig beslag is geworden
(Niet te lang kloppen)
Schep de vormpjes voor 3/4 vol met het beslag
Klop met het muffinblik op het aanrecht zodat de luchtbellen eruit zijn
Bak de cupcakes gaar en een prikker er droog uitkomt als je die erin steekt (ca 20 a 25 minuten)
Zet de pan op een rek en laat afkoelen voor de frosting erop gaat
Cream Cheese FrostingIngredienten:
250 gram boter (kamertemperatuur)
350 gram cream cheese (kamertemperatuur)
4 cups poedersuiker (gezeefd)
3/4 cup vanille extract
Bereiden:
Klop de boter met de cream cheese tot een luchtig geheel (2 a 3 minuten)
Zet de snelheid van de mixer laag en voeg de suiker toe (1 cup per keer)
Dan de vanilleextract
Mix tot een luchtige frosting
Schep in een spuitzak en laat iets opstijven
Spuit een mooie toef op de cupcakes
Marsepeinen Pompoentjes:
Ingredienten:
Witte marsepein:
Groene voedselkleur
Oranje voedselkleur
Bruine Voedselkleur
Maken:
Neem een stukje witte marsepein en doe er een druppel oranje kleurstof bij
Kneed tot de marsepein goed van kleur is
( gebruik meer kleurstof als de kleur te licht is)
Doe dit ook met de andere kleurstof en marsepein
Dit hoeft niet veel te wezen want het is voor de blaadjes en de steel
Rol oranje balletjes van de oranje marsepein en druk ze iets plat
Prik er van boven een gaat in met een prikker
Geef de pompoen streepjes met een prikker
Rol van een stukje bruin marsepein een steeltje
(maak 1 lange en snij daar korte stukjes van)
Bevochtig de uiteinde van het bruine steeltje en druk het in het gaatje bovenop de pompoen
Rol de groene marsepein uit met een deegroller
Snij er blaadjes uit of gebruik een steker in bladmotief
Plak ze met een beetje frostig op het pompoentje (2 of 3 per pompoen)
Zet de pompoentjes op de frosting van de cupcakes
Bron Cupcakes: from David Leite
Bron: Cheese Frosting en Pompoentjes
Martha Stewart