Drie in de Pan
Weer eens wat anders dan pannenkoeken,
Ook geen poffertjes
Drie in de pan bungelt eigenlijk tussen een oliebol en een pannenkoek of kaiserschmarren in
En niet zo moeilijk als oliebollen.
En yummie....het eet lekker weg.....
Ingredienten:
1 pak Koopmans Oliebollen
5½ dl lauw water (ca. 40°C)
200 gram krenten en rozijnen
2 appels
een beetje boter of olie om in te bakken
snufje poedersuiker
Bereiden:
Wel de krenten en rozijnen in warm water.
Roer de oliebollenmix en het water met de garde of mixer tot een glad beslag.
Dep de krenten en rozijnen droog, bestuif ze eventueel met een beetje bloem en meng ze door het beslag.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en de pitjes en snijd ze in kleine blokjes.
Meng deze door het beslag.
Dek het beslag af met een vochtige doek of plasticfolie en laat het een half uur rijzen op een warme plaats.
Verhit de boter of de olie en vorm met 2 lepels 3 bergjes beslag in de pan en bak er nogal dikke koekjes van.
Keer ze als de onderkant bruin en de bovenkant droog is.
Zorg ervoor dat de boter heet genoeg is, want bij langzaam bakken nemen ze te veel vet op en krijgen ze een harde korst.
Bestrooi de drie in de pan met poedersuiker.
Bron: Koopmans