Cranberry Oliebollen
Een van de tradities met Oud en Nieuw zijn oliebollen en appelflappen
Appelflappen is wel mijn favoriet
Ik ben niet zo op de krenten in de oliebollen
Rozijnen gaat nog...
Maar dit jaar gaat mijn favoriete fruit eraan geloven
Cranberry`s.......
Dus er worden bolletjes gebakken
Op de goede manier......
Want DIT gebeurt me niet meer natuurlijk
In het oorspronkelijke recept staat dat de cranberry`s met stroop vermengd moeten worden
Het lijkt mij dat het op een kluitje blijft plakken
Dus ik gebruik suiker en roer niet zolang in het beslag
Voor meer Oud en Nieuw recepten kun je een kijkje nemen op mijn andere blog
Ingredienten:
1 pak oliebollen mix
Warm water of bier
200 gram gedroogde cranberry's
4 eetlepels keukenstroop of suiker
poedersuiker
Warm water of bier
200 gram gedroogde cranberry's
4 eetlepels keukenstroop of suiker
poedersuiker
Olie om in te bakken
Bereiden:
Meng de stroop of suiker met de gedroogde cranberry`s
Bereid het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking, zĆ³nder krenten of rozijnen.
Gebruik warm water of bier om een beslag te maken
Is het beslag klaar roer er dan de cranberry`s door
Dek de schaal af met huishoudfolie en zet ze warm weg om te rijzen
Maak de olie heet (190 graden)
Is het mengsel gerezen dan kan het bakken beginnen
Met een bolletjes tang schep je een lepel deeg uit de schaal
Laat het in de hete olie zakken
Dompel ze even onder (hierdoor rollen ze vanzelf om
Bak de bollen bruin en gaar (3 a 4 minuten)
Haal de bollen uit de pan en laat ze uitlekken
Leg ze op een schaal en strooi er poedersuiker over
Bekijk hier het filmpje Oliebollen bakken