Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Cranberry Oliebollen


Cranberry Oliebollen

Een van de tradities met Oud en Nieuw zijn oliebollen en appelflappen
Appelflappen is wel mijn favoriet
Ik ben niet zo op de krenten in de oliebollen
Rozijnen gaat nog...
Maar dit jaar gaat mijn favoriete fruit eraan geloven
Cranberry`s.......
Dus er worden bolletjes gebakken
Op de goede manier......
Want DIT gebeurt me niet meer natuurlijk
In het oorspronkelijke recept staat dat de cranberry`s met stroop vermengd moeten worden
Het lijkt mij dat het op een kluitje blijft plakken
Dus ik gebruik suiker en roer niet zolang in het beslag
Voor meer Oud en Nieuw recepten kun je een kijkje nemen op mijn andere blog


Ingredienten:

1 pak oliebollen mix
Warm water of bier
200 gram gedroogde cranberry's 
4 eetlepels keukenstroop of suiker 
poedersuiker
Olie om in te bakken 

Bereiden:

Meng de stroop of suiker met de gedroogde cranberry`s
Bereid het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking, zĆ³nder krenten of rozijnen.
Gebruik warm water of bier om een beslag te maken
Is het beslag klaar roer er dan de cranberry`s door
Dek de schaal af met huishoudfolie en zet ze warm weg om te rijzen
Maak de olie heet (190 graden)
Is het mengsel gerezen dan kan het bakken beginnen
Met een bolletjes tang schep je een lepel deeg uit de schaal
Laat het in de hete olie zakken
Dompel ze even onder (hierdoor rollen ze vanzelf om
Bak de bollen bruin en gaar (3 a 4 minuten)
Haal de bollen uit de pan en laat ze uitlekken
Leg ze op een schaal en strooi er poedersuiker over
 

Bekijk hier het filmpje Oliebollen bakken


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Warme Uientaartjes met Geitenkaas


Warme uientaartjes met Geitenkaas

Ingredienten:

80 g verse geitenkaas (zonder korst)
1 vel bladerdeeg (200-250g per vel)
2 uien
1 ei
1 klontje boter
enkele takjes verse (jonge) tijm
1 scheut rode wijn
1 scheutje frambozenazijn
1⁄2 eetlepel suiker (naar smaak)
peper
zout

Bereiden:

Pel de uien en snij ze in dunne halve ringen
Zet een diepe kleine pan op een matig vuur
Smelt daarin een klontje boter.
Stoof de stukjes ui in de boter.
Roer en strooi er wat suiker over.
Overdrijf niet met de suiker, want de bereiding hoeft niet mierzoet te zijn.
Zet het vuur een beetje lager en laat de uien ongeveer 10 minuten stoven.
Laat ze niet bruin kleuren.
Neem het vel bladerdeeg erbij.
Gebruik de grootste uitsteekring en steek zoveel mogelijk lapjes deeg uit het bladerdeeg.
Ong. 16 ringen moet haalbaar zijn.
Steek met de kleine uitsteekring een rondje uit de helft van de grotere ringen.
Dus bv. bij 8 van de 16 ringen. Hou telkens de buitenste ring deeg over.
Neem de ovenschaal en leg er een bakmat op of een vel bakpapier.
Schik er de grote rondjes deeg op, en leg op elk rondje zo’n lapje met een gat erin.
Dat wordt de hoge rand van elk bladerdeeggebakje.
Druk deze randjes stevig aan.
Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem van elk gebakje. (Niet in de rand!)
Intussen zijn de uien zacht gestoofd. Schenk er een flinke scheut frambozenazijn bij, en een klein beetje rode wijn.
Roer en laat de uien 10 minuten verder stoven op een zacht vuur.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Breek het ei en doe de dooier in een schaaltje.
Voeg een piepklein scheutje lauw water toe en klop het eigeel los.
Gebruik een keukenpenseel en smeer de randen van de gebakjes gul in met het mengsel.
Zet de bladerdeegtaartjes in de hete oven van 180°C en bak ze goudbruin.
 Reken hiervoor ong. 15 minuten.
Zet de gebakjes even opzij. Hou de oven warm op 180°C.
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
Snij ze fijn met een scherp mes en voeg de snippers tijm toe aan de zacht gestoofde uien.
Proef en voeg naar smaak wat peper en zout toe.
Vul elk bladerdeeggebakje met een lepeltje van de verse uienconfituur.
Leg op elk taartje een brok zachte geitenkaas.
Bak de taartjes in de oven van 180°C.
Dit duurt gemiddeld zo’n 10 minuten.
Serveer de taartjes warm.


Bron: Jeroen (Dagelijkse Kost)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kerstwensje


Ik wens al mijn bezoekers en volgers.......

Een warm en liefdevolle Kerst toe
Geniet van deze dagen en het gezelschap om je heen   
Brand een kaarsje voor degene die zo gemist worden met deze dagen

Alle liefs

Jeanne
                                                      

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Melting Moments


Melting Moments

Ingredienten:

Voor de koekjes:

1 cup boter (zacht)
1/3 cup suiker
3/4 cup maizena
1 cup bloem

Voor de glazuur:

2 eetlepels boter
1 cup suiker
1 theelepel vanille extract
Melk of room

Om te garneren:

Chocolade (geraspt)

Bereiden:

Verwarm de oven voor tot 170 graden celsius
Mix alle ingredienten door elkaar
Zet minstens een uur in de koeling
Vorm kleine bergjes op een bakblik dat is bedekt met bakpapier
Zet het bakblik in de oven
Bak de koekjes tot ze goudbruin van onder en wit van boven zijn
Laat ze afkoelen op het blik
Klop in tussen de boter, suiker en de vanille extract door elkaar
Doe er zoveel melk bij tot er een smeuig glzuur ontstaat
Smeer dit mengsel op de afgekoelde koekjes
Rasp er wat chocolade overheen


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bacon en Parmezaanse Cakejes


Bacon en Parmezaanse Cakejes

Ingredienten:

1/2 cup boter (kamertemperatuur)
100 gram cream cheese (kamertemperatuur)
1 en 1/4 cup bloem
1/2 cup koffieroom
1 groot ei
1/8 theelepel zout
4 plakken bacon (gebakken en verkruimeld)
1/2 cup geraspte parmezaanse kaas
1/2 cup bieslook (geknipt)

Bereiden:

Klop de boter en de creme cheese tot een cremig geheel
Voeg de bloem toe en klop op langzame snelheid goed door
Maak hier 24 balletjes van en leg op een bakblik
Laat een uur in de koelkast rusten
Doe de bolletjes voorzichtig in kleine cupcake vormpjes (is makkelijker uithalen)
Maar kan ook in goed ingevette muffinblik
Druk het deeg er goed in tot je een soort schelpje vormt
Verwarm de oven voor tot 180 graden celsius
Klop de koffieroom met het ei en het zout
Strooi wat van de verkruimelde bacon in cakevormpjes
Schep hier nog wat geraspte kaas over
Sprenkel er wat room-ei mengsel over
Strooi hier wat bieslook over
Bak ze in de oven ca 25 tot 30 minuten
Tot ze goudbruin en opgepoft zijn
Haal ze uit de vormpjes en laat op rek afkoelen
Serveer ze warm

Bron: My Recipes

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Flensje met Fruit


Flensjes met Fruit

Ingredienten

100 gram bloem
snufje zout
1 ei
3 dl melk
boter om te bakken
Zoete witte wijn
Half geslagen slagroom
Fruit (aardbeien, frambozen, bessen, bramen)
Poedersuiker

Bereiden:

Doe de bloem met zout in een kom en maak in het midden een kuiltje.
Breek het ei erin en voeg 1/2 deciliter melk toe.
Maak hiervan een glad beslag.
Voeg al roerende de rest van de melk toe.
Laat een klontje boter in de koekenpan lichtbruin worden.
Schep met een juslepel weinig beslag in de pan en laat het beslag rondlopen.
Bak de flensjes aan beide kanten goudbruin.
Bak zo al de flensjes.

Maak het fruit schoon
Doe het fruit  fruit in de koekenpan met de witte wijn
( 2 eetlepels fruit op 1 eetlepel wijn)
Laat de wijn verdampen
Schep wat fruit op een flensje en rol het op
Garneer met wat geslagen room en poedersuiker

TIP:
Appel met Banaan is ook een lekkere combinatie
Druppel er dan wat grand marnier overheen




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wintersmoothie


Wintersmoothie

Ingredienten

2 1/2 cups ananassap
2 1/2 cups vers geperste sinaasappelsap
3/4 cup yoghurt
1 banaan (gepeld)
3 eetlepels honing
1/4 theelepel kaneel
Om te garneren:
Sinaasappelpartjes

Bereiden:

Vul een ijsblokjesvorm met ananassap
En 1 met sinaasappelsap
Zet in de vriezer en laat ze bevriezen
Doe de yoghurt met de banaan, honing en kaneel in een blender
Mix alles door elkaar
Doe in een kom en zet opzij
Maak de blender schoon en vul deze met de ananas ijsblokjes en de overgebleven ananassap
Laat draaien tot de ijsblokjes zijn vergruisd
Verdeel dit over 4 glazen
Doe er een laagje yoghurt over en zet even in de vriezer
Doe de sinaasappel ijsblokjes in de blender en voeg het overgebleven sinaasappelsap toe
Laat even draaien
Haal de glazen uit de vriezer en schenk er een laagje sinaasappelslush op uit de blender
Garneer het glas met een partje sinaasappel
Serveer meteen


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Lorraine`s Tiramisu Cupcakes


Tiramisu Cupcakes

In muffinvorm maken

Ingredienten:

165 gram zachte boter
100 gram suiker
4 eieren
260 gram zelfrijzend bakmeel(gezeefd)
80 gram ricotta kaas
3 theelepels koffie essence
(of 2 theelepels instant koffie opgelost in 4 theelepels water)
12 amaretti koekjes (verkruimeld)
poedersuiker en cacao voor strooien

Vulling:

500 gram mascarpone
1/2 theelepel vanille extract
4 eetlepels poedersuiker
4 eetlepels marsala of amaretto
8 amarettikoekjes (verkruimeld)
Suikerstroop

165 gram suiker
165ml water
2 eetlepels instant koffie

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Doe vormpjes in het muffinblik
Doe de boter en suiker in een kom
Mix tot het romig en luchtig is
Voeg de helft van de eieren toe gevolgd door de helft van het meel
Voeg de rest van de eieren toe en dan de rest van het meel
Voeg de ricotta,koffie en koekjes toe
Schep dit goed door elkaar
Schep het mengsel in de vormpjes
Bak ze in de oven  (25 a 30 minuten)
Prik met een sateprikker in de cake of het deeg droog is
Anders nog 5 minuten in de oven
Haal uit de oven en laat afkoelen
Als de cakes in de oven staan kan de siroop gemaakt worden
Doe hiervoor de ingredienten voor de siroop in een pannetje
Breng aan de kook
Als de suiker is opgelost de siroop in laten koken tot siroop
Laat afkoelen

Doe de mascarpone, vanille extract, poedersuiker en de marsala in een kom
Mix alles goed door tot een smeuig geheel
Voeg de koekjes toe en schep goed door
Zet koel weg tot gebruik
Als de cakejes zijn afgekoeld kunnen ze horizontaal doorgesneden worden
Haal ze hiervoor uit de vormpjes
Zet de hoedjes even opzij
Neem een kwastje en borstel flink wat van de siroop op de halve cupcakes
Schep met een lepel een flinke dot mascarponecreme op de cupcakes
Zet het hoedje erop en druppel de overgebleven koffiesiroop erover
Bepoeder ze met de poedersuiker en of cacaopoeder
Serveer ze gelijk

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Abrikozen Vijgen Compote


Abrikozen Vijgen Compote

Ingredienten:

1 stuk verse gember (geschild en in dunne plakjes)
1/4 theelepel venkelzaadjes
zaad van 3 kardamon peulen
2 theezakjes (english tea)
1 cup gedroogde abrikozen
1/3 cup gedroogde vijgen (in kwarten)
1/4 cup suiker
Yoghurt om bij te serveren

Bereiden:

Breng het water met de gember, venkelzaadjes en kardamomzaadjes aan de kook
Voeg de theezakjes toe en haal van het vuur
Laat 3 minuten staan
Haal de theezakjes eruit
Voeg de abrikozen, vijgen en suiker toe
Breng weer aan de kook
Zet het vuur laag en laat 20 a 25 minuten sudderen
Tot het fruit zacht is en de siroop is ingedikt
Doe in een schaal
De compote kan warm of koud geserveerd worden
Geef de yoghurt er apart bij
Druppel er wat siroop over van de compote

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Devils on Horseback


Devils on Horseback

Een Engelse klassieker....
Om de naam alleen moet je al lachen
Hoe verzinnen ze het.....echt lollig
Maar 1 ding blijft gezegd
Het zijn lekkere hapjes...Probeer ze maar eens

Ingredienten:

24 grote dadels
12 plakken bacon (gehalveerd)
1/3 cup stilton kaas (verkruimeld)

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 graden
Doe 24 houten prikkers in een kommetje water
Laat ze 15 minuten in het water staan
Bekleed een bakblik met bakpapier
Zet er een rek bovenop
Halveer de dadels in de lengte maar niet helemaal door en door
Vul met de verkruimelde stilton
Omwikkel de gevulde dadel met de bacon
Steek er een houten prikkertje door en leg op het rek van het bakblik
Bak de duiveltjes tot de bacon is gebakken (20 a 25 minuten)
En ze mooi goudbruin zijn
Serveer ze warm....


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Croissantje Brie met Tomaten

Croissantje met Brie en Tomaten


Ingredienten:

12 cherrytomaten, in vieren
2 bosui, in dunne ringetjes
150 g brie, in plakken
2 el koriander, fijngehakt
100 g rivierkreeftjes
4 croissants

Bereiden:

Verwam de oven op 200°C.
Meng de tomaat, koriander en bosui met elkaar.
 Halveer de croissants en leg de plakken brie erop.
 Leg hierboven het tomatenmengsel en ten slotte de rivierkreeftjes.
Bak de croissants in de oven voor ongeveer 5 minuten tot de brie gesmolten is.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ham Kaas Koekjes



Ham Kaas koekjes

Een knabbeltje bij de borrel of zomaar
Lekker voor de hartige trek....
En zo gemaakt

Ingrediƫnten:
4 plakken bladerdeeg (diepvries)
4 plakken jong belegen kaas
4 plakken ham
paprikapoeder

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat het bladerdeeg ontdooien 
Leg op elke plak bladerdeeg een plak kaas en en ham en bestrooi met wat paprikapoeder.
Rol ze strak op en snijd de rol in ongeveer 5  a 6 plakken.
Leg de plakjes omgekeerd op een ingevette bakplaat of bakpapier
Bak ze ongeveer 10 a 15 min goudbruin in de oven.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Snickerdoodle Koekjes


Snickerdoodle Koekjes



Ingredienten

1/2 cup boter (kamertemperatuur)
3/4 cup suiker
1 ei
1 theelepel vanille extract
1 en 1/4 cup bloem
1 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
2 eetlepels suiker
2 eetlepels kaneelpoeder

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 170 graden celsius
Mix de boter en de suiker tot een cremig mengsel
Voeg het ei toe en klop door
Vervolgens de vanille extract
Doe in een kom de bloem,bakpoeder en zout
Mix alles door elkaar
Mix de droge ingredienten door de natte ingredienten
Vorm van dit deeg balletjes van 1 en 1/2 cm
Rol ze door de suiker en kaneelpoeder die je hebt gemixt
Leg ze op een bakplaat en bak ze voor 8 a 10 minuten in de oven
Laat de koekjes afkoelen voor je ze in een trommel of doos doet


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kleine Sneeuwpopjes


Sneeuwpopjes

Dit bordje heb ik als laatste gemaakt
Ik vond het rijtje popjes erg leuk
En het kleine bordje kan ik gebruiken om er snoepjes op te leggen
We hebben nu "kerst" vakantie
In Januari begint het nieuwe lesprogramma
Leuk hoor....
Ik ben begonnen met kleine appeltjes en besjes met allerlei takjes
Heel erg mooi...in heel zachtgroen
Daar ben ik ook benieuwd naar hoe het eruit ziet  als het gebakken is
Want dan zijn alle hulplijntjes verdwenen en blijft alleen het schilderwerk over.


Detailopname van de sneeuwpopjes
Ik vind ze zo geinig.....


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Geroosterde Spruitjes



Geroosterde Spruitjes

De een gruweld bij spruitjes en de ander vind ze heerlijk
Wij behoren tot de laatste categorie
Spruitjes alleen of met spekkies of kruiden
Gekookt of geroosterd
We blijven er van genieten
Dit recept is een een mix van verschillende recepten eigenlijk
Maar dat is vaak met koken
Je begint bij een basis recept........
 en er komt steeds iets anders uit door toevoegingen
Zoals met deze groosterde spruitjes

Ingredienten

1 pond  spruitjes
3 eetlepels olijfolie
3/4 theelepel zout
1/2 theelepel peper
7 a 8 plakjes bacon (gebakken en verkruimeld)
3/4 cup gedroogde cranberries

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden celsius
Maak de spruitjes schoon


Snij het kleine stronkje eraf
En verwijder de losse en lelijke buitenblaadjes


Leg de spruitjes op een bakblik en sprenkel er de olijfolie over
Strooi de peper erover heen
Hussel de spruitjes door elkaar zodat ze goed met olie  zijn besmeerd


Zet het bakblik met de spruitjes in de oven
Laat ze 25 a 35 minuten roosteren


Bak in de tussentijd de bacon in de koekenpan bruin en knapperig
Haal de bacon uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier



Verkruimel de uit gelekte bacon
Haal de spruitjes uit de oven als ze klaar zijn en strooi er het zout over
Doe de bacon erover en de cranberry`s en hussel alles door elkaar
Doe over in een schaal en serveer de spruitjes warm



Lekker met aardappelpuree en een balletje gehakt

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Slagroom Truffels


Slagroomtruffels

Ingredienten

250 gram roomboter
250 ml slagroom
250 gram fijngemalen kristalsuiker
ca. 400 g chocolade
1 bakje met cacao poeder


Bereiden:
Kook de slagroom en suiker op een laag pitje, tot dat alle suiker is opgelost.
Af laten koelen tot ca. 20 graden.
Roer de boter romig.
Voeg de suikersiroop in beetjes toe, zodat het goed wordt opgenomen.
Het lijkt eerst mis te gaan, maar gewoon door blijven mixen, het wordt vanzelf een romig geheel.
Doe het mengsel over in een spuitzak.
Spuit op bakpapier streepjes van ca. 2-3 cm en bevries deze in ca. 45 minuten in de diepvriezer.
Steek een coctailprikker in elk streepje voor je ze bevriest.
Smelt de chocolade op de au bain marie manier.
Haal telkens max 10 streepjes uit de vriezer en haal deze door de chocolade
(met de coctailprikker kun je ze gemakkelijk door de chocolade halen) en rol ze door de cacao poeder.
Laat ze dan opstijven in de koelkast.
Je kunt ze ook meteen invriezen.

TIP:
 Je kunt ook chocolade raspen en daar de truffels in wentelen

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sneeuwpopje


En hier is dan de sneeuwpop die ik heb geschilderd
Goed geslaagd al zeg ik het zelf
Het is toch nog een behoorlijk groot bord
Leuk voor kerstkransjes of andere hapjes op te leggen
Dus weer iets gefrobeld voor m`n verzameling eigen geschilderde keukenspullen
En van deze sneeuwpop word je toch vrolijk




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Gepofte Knoflooksoep


 Gepofte Knoflooksoep   
Ingrediƫnten

30 gram boter
375 ml slagroom
3 eetlepel bloem
3 bollen knoflook
3 laurierblaadjes
3 uien, gesnipperd
1 mespunt kruidnagelpoeder
1 liter kippenbouillon (mag van bouillonblokjes)

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 160 °C.
Leg de bollen knoflook op een bakplaat in het midden van de oven en pof ze in 40 min. gaar.
Neem de knoflook uit de oven en laat afkoelen.
Verhit intussen de boter in een soeppan en fruit de uien met de laurierblaadjes en het kruidnagelpoeder
10 min. op laag vuur.
Pel de knoflook en voeg met de bloem toe aan de ui.
Fruit 1 min. mee en voeg de room en 1 liter bouillon toe
Breng aan de kook
Draai het vuur laag en laat alles 30 min. zacht koken met de deksel schuin op de pan
Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met de staafmixer
Zeef de soep en breng op smaak met peper en zout.

Serveer met geroosterde baquette of stokbrood

N.B
Je kunt deze soep maximaal 1 dag van tevoren maken.
Bewaar afgedekt in de koelkast.
Verwarm al roerend op laag vuur.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kersen, Amandelen en Kaneel Musli


Kersen Amandelen en Kaneel Musli

Musli is er tegenwoordig in alle smaken ...
Je kunt er zelf van alles aan toevoegen
Vers fruit,noten en gedroogde vruchten
Expirimenteer en vind je eigen favoriete mix uit
Deze mix van Ina vind ik zelf heel lekker


Ingredienten

4 cups havermout
2 cups zoete cocos snippers
2 cups geschaafde amandelen
1 1/2 cups gedroogde kersen (fijn gehakt)
1/2 cup plantaardige olie
1/3 cup honing
2 theelepels kaneelpoeder

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 170 graden
Doe de havermout,cocos snippers en de kersen in een kom
Giet de plantaardige olie erover
Doe de honing erover en voeg de kaneel toe
Roer met een houten lepels alles goed door elkaar
Tot al de havermout en noten met een laagje zijn bedekt
Schep het mengsel op een bakplaat en spreid het uit
Doe in de oven en bak tot het goudbruin is (25 a 30 minuten)
Haal de musli uit de oven en laat afkoelen
Roer onder het afkoelen af en toe
Bewaar de afgekoelde musli in een luchtdichte doos (b.v tupperware)

TIP:Je kunt ook gedroogde abrikozen toevoegen of cranberries
Lekker op yoghurt,ijs of als ontbijt met geraspte appelen/of banaan

Bron: Ina Garten (The Barefoot Contessa)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ria`s Pizzabrood


Pizzabrood van Ria

Van de week was ik op bezoek op het blog van Ria
Ze zet daar foto`s neer van haar wandelingen door de duinen
Die ze maakt met haar man Piet
Prachtig als je ziet wat er allemaal te zien is aan natuurschoon en dieren
Echt de moeite waard om eens een kijkje te nemen
Ze had van de week een recept (en foto`s) van turks brood
Waar ze "pizza" van had gemaakt
Ik mag de foto`s gebruiken op mn bloggie (Dank je wel Ria)
En het recept komt erbij.......

Ingredienten:

2 lange turkse broden
Pasta saus
Wokgroente
Plakjes Salami
Stukjes ham
Mozzarella
Lente uitjes
Ananas
Kaas
Gekruide kip (shoarma)
Champignons



Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden

Leg de broden voor je op het werkblad
Smeer de broden in met pizzasaus
Beleg nu het eerste brood met de salami, ham, lenteuitjes, mozzarella, ananas stukjes en de wokgroente
Als laatste een laag geraspte kaas erover



Het 2de brood beleg je met de gekruide kip, lenteuitjes, wokgroente en champignons
Strooi ook over dit brood geraspte kaas
Zet de broden in de oven
Laat 15 minuten bakken tot de kaas gesmolten is

Passen de broden niet in de oven...snij ze dan even doormidden



Bron: Ria Buis

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Geroosterde Groente met Persilade


Geroosterde Wintergroentes met Persillade

Geroosterde groente is zo lekker
Je kunt natuurlijk 1 soort ook nemen
Maar verschillende knolletjes zijn erg lekker en staan leuk
Een leuke idee voor "stamppot anders"
En klik je HIER...
dan zie je de video van Cookfreshfood hoe je ze bereidt

Ingredienten
2 pastinaken
1 meiraapje (wordt ook knolraap genoemd)
1 zoete aardappel
1 kleine of een halve selderijknol
1 rode ui
2 rode bietjes (rauw)
4 tenen knoflook
olijfolie
grof zout
een paar takjes tijm en rozemarijn
Voor de Persillade:
een flinke handvol platte perselie, grof gehakt
1 teen knoflook, ontveld
rasp van een halve biologische citroen
grof zout
± 3 eetlepels goede olijfolie

Bereiden:

Verwarm de oven tot 200°
Borstel de groentes schoon, schil ze zonodig met een dunschiller en snijd pastinaak, selderijknol, aardappel en meiraap in gelijke stukken (wanneer de schillen mooi en ongehavend zijn hoef je niet perse te schillen, alleen de selderijknol moet echt). Snijd ui en bietjes in parten.
Verdeel alle groentes (behalve de biet) op een bakblik
Besprenkel met flink olijfolie en bestrooi met grof zout
Doe tijm en rozemarijn erbij en meng alles goed zodat alle groentes mooi glimmen van de olie
Stop er dan pas de partjes biet tussen, dan voorkom je dat alles rood wordt.
Zet in de hete oven en schep na 35 minuten even om
Zet de gril aan en laat de groentes nog 10-15 minuten verder bakken tot ze gaar zijn en een beetje kleur hebben.
Meng voor de persillade alle ingrediƫnten in een blender of keukenmachine tot alles fijn is
Besprenkel de groentes met een beetje persillade en geef de rest er apart bij.
Lekker met gebakken saucijsjes, een geroosterd visje of een omelet 'aux fines herbes'.


Bron:Cookfreshfood

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ina`s Trifle


Ina`s Trifle

Ingredienten

1 Cake  (zelf gebakken of gekocht)
1 cup frambozenjam

1 pond frambozen
1 pond verse aardbeien
Maak het fruit voorzichtig schoon
Snij de aardbeien doormidden
Hussel het fruit voorzichtig door elkaar

Cognac Cream (zie recept)
2 cups koude slagroom 
2 eetlepels suiker
2 eetlepels vanille extract
Framboise likeur

Bereiden:

Maak de Cognac Creme van tevoren zodat het goed koud is
Cognac Creme:

Ingredienten:

3 cups melk
10 grote eidooiers
1 cup suiker
4 eetlepels maizena (gezeefd)
1 theelepel vanille extract
1 eetlepel cognac
2 eetlepels ongezouten boter (zacht)
1 eetlepel room
snufje zout

Bereiden van Cognac Creme:

Verhit de melk op half vuur tot het bijna kookt
Haal de pan van het vuur
Klop de eidooiers in een kom tot ze licht van kleur en dik is (ca 5 minuten)
Zet de mixer op laag en strooi de maizena erbij
Klop op halve snelheid tot alles goed gemengd is
Schraap de zijkant van de kom schoon
Klop nog even alles door elkaar
Zet de snelheid op laag van de mixer en giet de warme melk langzaam bij het eimengsel
Giet het mengsel terug in de pan
Kook boven laag vuur (constant roeren) tot het mengsel dikker is geworden (5 a 7 minuten)
Goed opletten anders eindig je met roereieren
Giet het mengsel door een zeef in een schaal
Voeg de vanille, cognac, boter en room toe
Roer alles goed door
Leg huishoudfolie direct op het mengsel en laat koud worden

Snij de cake in 9 dikke plakjes en besmeer met frambozenjam
Gebruik alle jam
Zet even opzij
Klop de slagroom tot het dik begint te worden (niet helemaal stijf)
Doe de suiker,vanille erbij
Klop nu verder tot stijve pieken zich vormen in de kom
Versier hier de trifle mee dus zet nog even opzij

Maak de Trifle

Doe in een glazen kom een laag cake met jam
Snij desnoods in stukjes zodat het in de kom past
Besprenkel met framboise likeur
Doe er een laagje aardbeien en frambozen over
Hierover een laagje Cognac creme
Herhaal dit en eindig met een 3de laag cake en aardbeien en frambozen en Cognac creme
Doe de geslagen slagroom in een spuitzak en spuit een mooie rand slagroom bovenop de trifle
In het midden de overgebleven frambozen en aardbeien leggen

Bron: Ina Garten (Barefoot Contessa)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Rode Coleslaw met Witlof en Spek


Rode Coleslaw met Witlof en Spek

Ingredienten
voor het Spek:

500 g gezouten spek (stuk)
1 eetlepel honing
2 eetlepels scherpe mosterd
2 eetlepels ketchup
2 eetlepels ketjap manis (zoete sojasaus)
1 klein takje rozemarijn
1 klontje boter

voor de coleslaw:
1/4 rode kool
1 dikke wortel
1 pastinaak
1 appel (jonagold)
2 stronkjes witloof
1 bakje fijne kervel
1 koffielepel mierikswortelpasta (of stukje verse mierikswortel)
4 eetlepels rozijnen
4 eetlepels (gepelde) pompoenpitten
200 g oude cheddarkaas
3 eetlepels mayonaise
3 eetlepels zure room
1 limoen
peper

Bereiding
Voor het spek:

Neem een mengschaal en maak de stroperige saus om het spek in te smeren.
Meng de honing, de mosterd, de ketjap manis (zoete sojasaus) en de ketchup.
Rits de blaadjes van de verse rozemarijn, en hak ze in zo klein mogelijke stukjes
Meng het kruid in de saus.
Proef de saus
Je moet er een mooie balans van zoet, zuur en zout in proeven.
Snij het blok gezouten spek in sneetjes van zo’n 2 centimeter dik.
Verdeel die dikke sneetjes vervolgens in dikke blokken die ongeveer 5 cm lang zijn.
Neem een braadpan en smelt er een klontje boter in op een matig vuur.
Verwarm de oven voor op 160°C.
Schroei de stukken spek aan beide zijden dicht, en laat ze goudbruin kleuren.
Het vlees hoeft niet doorbakken te zijn.
Leg de stukken spek in een ovenschaal.
Hou de pan met het braadvet bij.
Gebruik een keukenpenseel om de bovenzijde van het spek in te strijken met een dikke laag van het glazuur (de dikke saus).
De overschot van het glazuur kan je bewaren in de koelkast.
Gaar het spek in de oven van 160°C gedurende 30 tot 35 minuten.

voor de Coleslaw:
Spoel vooraf alle groenten en de appel.
Schil de wortel en de pastinaak.
Neem een ruime schaal en rasp daarin de rode kool, de wortel en de pastinaak.
Snij de stronkjes witlof middendoor en verwijder het taaie hartje
Snij het witlof vervolgens in fijne reepjes en doe die in de schaal.
Snij de ongeschilde appel in zeer fijne reepjes:
Snij een schijfje van de onderzijde van de appel, zodat het stuk fruit stabiel staat.
Snij dunne plakjes van de appel, en werk telkens naar het klokhuis toe.
Snij de plakjes in millimeterfijne reepjes. (julienne)
Doe de reepjes appel bij de rest van de sla en meng alles.
Schep de mayonaise bij de sla, en voeg ook de zure room toe.
Snij de limoen in twee en pers de vrucht uit over de sla.
Strooi de rozijnen in de slakom en kruid de sla met wat peper van de molen.
(Indien je van wat extra pit houdt en dus wat mierikswortelpasta wenst te gebruiken, dan voeg je deze nu best toe.
Tenzij je verse mierikswortel gebruikt.)
Meng de salade voorzichtig.
Neem de pan waarin je het spek hebt gebakken en veeg het overtollige vet eruit met wat keukenpapier.
Verhit de pan en strooi de (gepelde) pompoenpitten erin.
Rooster de pitten kort.
Je zal ze horen knisperen en het is ook goed om de pan regelmatig op te schudden, zodat de pompoenpitten niet verbranden.
Laat de pitjes nadien even uitlekken op een vel keukenpapier.
Snij de korst van het stuk cheddar en breek de kaas in onregelmatige brokjes.
Strooi ze over de salade. (De kaas – en ook het spek - zullen zorgen voor de zoute toets in het gerecht.)
Strooi de geroosterde pompoenpitten en geplukte kervel over de salade.
Leg de warme stukken gelakt spek op de salade.
Verdeel ze over de hele slakom.
Indien je een verse mierikswortel hebt kunnen kopen, dan kan je deze nu nog extra toevoegen.
Schil de wortel en rasp een deel ervan over de sla.
(Doe voorzichtig, want zo’n wortel is een pittige smaakbom.)

Bron: Jeroen (Dagelijkse Kost)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Frambozentaartjes


Frambozen Taartjes

Ingredienten

Beslag

3/4 cup zachte boter
1/2 cup suiker
2 eieren
2 cups bloem
2 theelepels bakpoeder
2 cups melk
Deeg
2 cups bloem
1 cup zachte boter
about 3/4 cup ice water

Vulling

Frambozenjam zonder pitjes
(verwarm een pot jam en doe door een zeef
De pitjes blijven erin achter)

Maak eerst het beslag:

In een kom de boter en suiker opkloppen tot een luchtig geheel
Doe een 1 voor 1 de eieren erbij
Klop tot het ei is opgenomen voor het andere ei erbij gaat

Zeef de bloem met het bakpoeder in een andere kom
Doe steeds een beetje bloem bij het mengsel en dan een beetje melk
Klop iedere keer alles goed door
Klop het beslag tot het licht en luchtig is (ca 2 minuten)
Zet opzij....

Nu het deeg:

Zeef de bloem in een kom
Voeg de boter toe
Mix alles samen tot een kruimelig mengsel
Doe nu beetje bij beetje het water erbij
Gebruik je handen om er een deegbal van te maken
Leg de deegbal op een bebloemd werkvlak
Rol de bal uit tot een dikte van 8 mm
steek met een deeguitsnijder of een kopje rondjes uit het deeg

Verwarm de oven tot 170 graden

Neem een muffin vorm en leg het rondje deeg erin
Schep er een lepel jam op
Vul tot de bovenkant van het deeg bij met het beslag
Bak het in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is
Laat 10 minuten afkoelen
Haal ze daarna uit het bakblik en laat verder afkoelen
Bestrooi met frambozen en poedersuiker

 
Tip:
Je kunt het muffinblik ook eerst met cupcakevormpjes vullen
Je kunt de tarts er dan makkelijker uit krijgen.
Je kunt ook een groter bakblik of pievorm nemen.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Easy Scones met Dadels


EASY SCONES

Hier hoef ik weinig aan toe te voegen
Scones met dadels...dat kan alleen maar yummie wezen
Normaliter worden scones met clotted cream gegeten
Is moeilijk te krijgen hier in Nederland
Het is een engels product.....
De Jumbo Supermarkt hier in het dorp heeft het nu ook.
Je kunt ook creme fraiche met mascarpone opkloppen
Dat komt er het dichtste bij.....
Maar er gaat niks boven de echte clotted cream
Dus probeer eens bij je supermarkt
Misschien nemen ze het wel in de collectie artikelen als er vraag naar is.
En er zijn webwinkeltjes waar je het kunt bestellen
Je kunt clotted cream ongeopend lange tijd bewaren.
Dus neem gerust in voorraad....

Ingredienten

150 ml volle melk
150 ml slagroom
1 ei
3 cups zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels suiker
1 cup dadels (fijn gehakt)
citroenrasp van 1 citroen

Room en/of Jam om te serveren

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 graden celsius
Bekleed een bakblik met bakpapier
In een kom de melk,room en het ei samen kloppen
Voeg de bloem,suiker,dadels en citroenrasp toe
Schep alles door elkaar tot het vermengd is
Schep het mengsel op een bebloemd werkvlak
Kneed tot een mooi deeg is gevorm
Rol tot een 2 cm dik deeg uit
Steek rondjes uit het deeg met een koekjes steker of een glas
Leg de rondjes op het bakblik
Smeer met een kwastje de bovenkant in met melk
Strooi er wat suiker over
Doe de scones in de oven en bak voor ca 12 a 15 minuten tot ze goudbruin zijn en gerezen
Serveer ze warm met (clotted cream) geklopte room en aardbeien (jam)

Bron: thecakemistress

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Populaire berichten