Rode Thaise Kippensoep
Lekker pittig soepje van Jamie Oliver
De kip word in dit recept heel gelaten
Maar je kunt het natuurlijk ook van het bot halen en dan in de soep doen.
Ingredienten:
1 hele scharrelkip (1.6 kg)
1 flespompoen (1,2 kg)
1 bos verse koriander (30 g)
100 g Thaise rode currypasta
1 blik (400 ml) kokosmelk light
Bereiden:
Leg de kip in een grote, diepe pan.
Snijd de pompoen voorzichtig in de lengte doormidden, verwijder de pitten en snijd hem in stukjes van 3 cm.
Snijd de koriandersteeltjes fijn, doe ze met de stukjes pompoen, de currypasta en kokosmelk bij de kip in de pan en giet er 1 liter water bij.
Leg een deksel op de pan en laat de kip 1 uur en 20 minuten op matig vuur stoven.
Haal de kip met een stevige keukentang uit de pan en leg hem op een schaal.
Schep het vet van het oppervlak van de soep over de kip en strooi de helft van de korianderblaadjes erover.
Zet de schaal op tafel en geef er twee vorken bij om de kip uit elkaar te trekken en te verdelen. Stamp een paar van de stukjes pompoen fijn met een aardappelstamper om de soep wat dikker te maken.
Proef, breng de soep op smaak met zeezout en zwarte peper, verdeel hem over zes kommen en strooi de rest van de korianderblaadjes erover.
Trek de kip aan tafel uit elkaar en eet het vlees bij de soep.