Queen of Puddings
Dit is met recht de queen of puddings in Engeland
En echt niet moeilijk te maken...
Je kunt ze zowel in 1 persoons schaaltjes of ramekins maken (hierboven)
Of in een grote schaal (hieronder)
Echt yummieeeeeeeeee
Ingredienten:
Boter om ramekins in te smeren
75 gram witbrood kruimels
600 ml volle melk
1 vanille stokje
50 gram suiker
1 groot ei
2 grote eidooiers
100 gram frambozenjam
Voor de topping:
4 grote eiwitten
150 gram suiker
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Beboter 6 ramekins of hittebestendige (glazen) schaaltjes (doorsnee 10cm)
Verdeel de broodkruimels gelijkmatig over de ramekins
Doe de melk in een steelpan
Snij de vanillestok in de lengte door de helft
Schraap het merg eruit en doe dit in de melk met het stokje
Breng de melk langzaam aan de kook en haal van het vuur
Klop de suiker ei en eidooiers in een kom tot de kleur lichtgeel is en de suiker is opgelost
Giet in de melk en mix het goed door met de mixer
Doe in een kan zodat je makkelijk kan gieten.
Giet het mengsel gelijkmatig in de ramekins
Zet de ramekins in een grote ovenschaal
Giet genoeg heet water in de ovenschaal tot de ramekins voor de helft in het hete water staan
Zet de ovenschaal met de ramekins in de voorverwarmde oven en bak ze in 25 a 30 minuten
Tot de custard stevig is geworden.
Haal ze uit het water en laat ze afkoelen, gooi de ovenschaal leeg
Zet de ramekins in de lege ovenschaal
Verwarm de jam tot ze makkelijk in de ramekins gegoten kan worden
Verdeel de jam over de potjes als de custard koud is.
Klop de eiwit voor de merinque topping stijf
Doe dan de suiker er in gedeeltes bij (eetlepel per keer)
Tot je een fluffy stijve punten kunt trekken als je de mixer eruit haalt
Doe de merinque in een spuitzak
Spuit rozetjes op de jam in de ramekins
Zet nog even in de oven voor 10 a 15 minuten tot de merinque licht goudbruin is.
Serveer gelijk....