Gevulde Wentelteefjes.
French toast of wentelteefjes worden meest gemaakt van oud brood.
Onze Belgische buren noemen het zo leuk verloren brood....
Een mooie oplossing voor veel oud brood waar je geen paneermeel van wil maken
Deze gevulde versie is zo gemaakt en net even luxer dan de enkele wentelteefjes.
Ingredienten:
1 doosje Philadelphia Cream Cheese
6 grote aardbeien (in plakjes)
1/3 cup poedersuiker
1 theelepel vanille extract
4 sneetjes brioche brood
2 eieren
scheutje melk of koffieroom
2 eetlepels stroop
Bereiden:
Vulling:
Mix in een kom de cream cheese met poedersuiker en vanille extract
Zet opzij.
Wentelteefjes
Mix de eieren met de melk in een platte schaal
Smeer de boterhammen in met de cream cheese en leg op 2 sneetjes de aardbeien
Leg hier de besmeerde sneetjes op
Plaats ze voorzichtig in het eimengsel en draai ze om
Maak een klontje boter heet in de koekenpan
Leg de boterhammen hierin en bestrooi ze met bruine suiker voor een mooie korst
Bak de dubbele boterham ca. 1 minuut per kant
Tot ze mooi bruin en knapperig zijn.
Serveer ze met een klontje boter en siroop
Besprenkel ze met poedersuiker