Ingredienten:
1 kop gemberkoekjes of bastogne koeken (verkruimeld)
1 lepel boter (gesmolten)
230 gram cream cheese (monchou)
1/4 kop gewone suiker
1/2 kop bruine suiker
1/4 kop slagroom
1 theelepel vanille extract
400 gram pompoen puree (gekookt)
1/2 theelepel kaneel
1/4 theelepel allspice
1/8 theelepels kruidnagel
1/8 theelepel kardamom
1/2 kop pecan nootjes (gehakt)
4 hele pecannoten
slagroom om te garneren
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 180º
Doe de verkruimelde koekjes in een schaal
Doe de gesmolten boter erdoor en roer alles goed door
Leg de koekkruimels op een bakplaat
Doe ze in de voorverwarmde oven ca 3 a 4 minuten of tot ze gaan verkleuren
Haal de kruimels eruit en laat afkoelen
Doe in de foodprocessor de cream cheese,suikers,slagroom en de vanille extract
Laat draaien tot alles goed gemengden zacht is
Doe de pompoenpuree,kaneel,allspice,kruidnagel en kardamom erbij
Laat draaien tot een egaal mengsel
Zet 4 mooie glazen schaaltjes klaar
Schep er een laagje kruimels in
Daarop een paar gehakte pecannootjes
Schep er de creamcheese/pompoen mengsel op
Doe nog een laagje kruimels en nootjes
Schep de rest van het cheese/pompoen mengsel over de schaaltjes
Spuit er een beetje slagroom over en een pecan noot
Zet ze nog een uurtje in de koelkast voor dat je ze serveert