.
Pecan Brittle Recept 
(Inspired from Belinda Jeffery's Coffee Bean Brittle in Mix & Bake) 
Ingredienten 
220 gram suiker 
125 ml water 
40 gram pecan noten (gehakt) 
Bereiding: 
Bedek een bakblik met bakpapier of folie en zet het op een houten plank of dubbelgevouwen handdoek (vanwege de warmte) 
Doe de suiker en water in een sauspan en zet op hoog vuur 
Roere constant in het mengsel tot de suiker is opgelost 
Niet meer roeren... 
Breng het mengsel aan de kook 
Als het kookt was de zijkanten van het mengsel met een borsteltje (steeds in water dippen)schoon, 
zo krijg je geen suiker kristallen 
Het mengsel veranderd van kleur,zodra de kleur mooi goudbruin is gaan de pecan noten erbij 
Kijk uit het kan spatten 
Beweeg de inhoud van de pan tot de kleur mooi diep goudbruin is 
Haal van het vuur en giet in de bakplaat met bakpapier of folie 
Beweeg de plaat tot het mengsel gelijkmatig is verdeeld (ovenwant aan) 
Laat afkoelen 
Haal dan voorzichtig het bakpapier of folie eraf en breek in stukken
 
Bewaar in luchtdichte trommel(tussen de lagen bakpapier tegen het plakken) 
Bewaar in de vriezer (goed voor 12 maanden) 
Als je nodig hebt haal je er een stuk uit 
Breek het in kleinere stukken voor gebruik 
1 dag geleden


 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 











 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 reacties:
Een reactie posten