.
Caramel-Rum-Bananen
Ingredienten
4 stevige rijpe bananen
170 gram suiker
60 gram glucose siroop
60 ml lichte of donkere rum
zest en sap van 1/2 sinaasappel
1 vanille stokje (merg en stokje)
Pecan Brittle (fijn gehakt)
Vanille ijs
Bereiding:
Pel de bananen en snijd ze in 3 stukken
Doe in een sauspan de suiker en de glucose
Laat op medium hitte smelten tot een donkere caramel
Haal van het vuur en doe voorzichtig de rum,
zeste en sap van de 1/2 sinaasappelen het vanillestokje met het merg in de pan
(pas op het kan flink spatten)
Zet de pan weer op het vuur en laat op zacht vuur 4 minuten zachtjes koken
Doe voorzichtig de bananen in de siroop en laat ze nog ca. 4 minuten op laag vuur staan
Doe de bananen met de caramel in mooie schaaltjes
Strooi er de pecan brittle over en serveer met ijs
2 dagen geleden
0 reacties:
Een reactie posten