.
Caramel-Rum-Bananen 
Ingredienten 
4 stevige rijpe bananen 
170 gram suiker 
60 gram glucose siroop 
60 ml lichte of donkere rum 
zest en sap van 1/2 sinaasappel 
1 vanille stokje (merg en stokje) 
Pecan Brittle (fijn gehakt) 
Vanille ijs 
Bereiding: 
Pel de bananen en snijd ze in 3 stukken 
Doe in een sauspan de suiker en de glucose 
Laat op medium hitte smelten tot een donkere caramel 
Haal van het vuur en doe voorzichtig de rum, 
zeste en sap van de 1/2 sinaasappelen het vanillestokje met het merg in de pan 
(pas op het kan flink spatten) 
Zet de pan weer op het vuur en laat op zacht vuur 4 minuten zachtjes koken 
Doe voorzichtig de bananen in de siroop en laat ze nog ca. 4 minuten op laag vuur staan 
Doe de bananen met de caramel in mooie schaaltjes 
Strooi er de pecan brittle over en serveer met ijs 
1 dag geleden


 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 











 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 reacties:
Een reactie posten