Cashew Kip Balletjes
Weer eens een ander balletje....
Ook lekker als snack of tussen een broodje
Ingredienten:
1/4 cup soja saus
1/4 cup droge wijn
2 theelepels sesamolie
2 theelepels maizena
1 pond kippengehakt
2 knoflookteentjes (uit de pers)
1 kleine ui (gesnipperd)
1 ei
3/4 cup panko paneermeel
1/4 cup verse basilicum (fijn gehakt)
1/3 cup cashewnoten (fijn gehakt)
Zout en peper naar smaak
Olijfolie
Lenteuitjes (fijn gesneden)
Bereiden:
Doe in een kleine kom de sojasaus, wijn, sesamolie en maizena
Roer door en zet opzij.
Doe in een grote kom het kippengehakt, knoflook, ui, ei, panko paneermeel, verse basilicum, cashewnootjes en zout en peper.
Mix alles goed door elkaar
Vorm hier balletjes van (gebruik een ijsschep zodat ze allemaal gelijke grootte zijn)
Zet ze op een bord.
Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes op halfhoog vuur mooi bruin (ca 4 minuten)
Voeg het sojasaus mengsel toe en laat nog sudderen voor nogeens 4 minuten.
Roer zachtjes de balletjes rond tot de sojasaus dikker word en de balletjes gaar worden
Serveer met rijst en lenteuitjes en gehakte cashew nootjes.
Bron: A Sassy Spoon