Bospaddestoelen Ragout
Zoveel verschillende paddestoelen zijn er te koop,
En dit recept sluit daar goed bij aan
een ragout van verschillende paddestoelen,
Maar van 1 soort kun je dit ook best maken
Lekker als lunch gerecht.
Ingredienten:
600 gram gemengde paddenstoelen (kastanje- of grotchampignons, cantharellen, oesterzwammen,
portobello’s, morieljes, eekhoorntjesbrood)
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gehakt
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel boter
1 eetlepel bloem
1 theelepel maïzena
1 el schnaps (of andere kruidenlikeur)
bosje verse dragon, gehakt
zout en gemalen, zwarte peper
200 ml kookroom
Bereiden:
Borstel de paddenstoelen schoon.
Verwijder eventueel de onderkant van de steeltjes.
Gebruikt je gedroogde paddenstoelen, laat deze dan eerst 15 minuten wellen in warm water.
Snij de paddenstoelen in kleine stukjes.
Verhit in een koekenpan de olie met de boter.
Fruit hierin de ui glazig en voeg de paddenstoelen toe.
Bestuif met een eetlepel bloem.
Bak tot het vocht verdampt is en breng goed op smaak met zout en peper.
Voeg de kookroom toe.
Meng in een kommetje de maïzena met een scheutje schnaps en roer dit door de saus.
Laat de ragout inkoken.
Strooi er aan het eind de verse dragon over, proef en breng eventueel nog op smaak met zout en vers gemalen zwarte peper.
Serveer de warme ragout op geroosterde baquette of toast.
Bron:facebook.com/champignonidee