Mosselcurry met Geurige Rijst
Een mosselpannetje smaakt altijd...
En deze pittige curry met mosselen is daar geen uitzondering op.
Lekker met rijst en naanbrood.
Maar ook met een grove bruine boeren boterham smaakt het naar meer.
Ingrediƫnten:
2 kg mosselen
300 gram basmatirijst
2 eetlepels zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
2 eetlepels milde Indiase currypasta (pot)
1 paksoi, in repen
200 gram sugar snaps
1 pakje romige kokosmelk (200 ml)
2 naanbroden koriander en knoflook, in repen
half bosje koriander
Bereiden:
Maak de mosselen schoon en controleer op slechte mosselen
Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
Verhit in een hapjespan de olie.
Fruit de ui.
Schep de currypasta erdoor.
Voeg de paksoi en sugar snaps toe en bak 2 minuten.
Schenk de kokosmelk in de pan.
Leg de mosselen op de groenten.
Stoof de mosselen 8 minuten met deksel of tot alle schelpen openstaan.
Rooster intussen de repen naan in de broodrooster.
Bestrooi de curry met de koriander.
Serveer met de rijst en de naan.
TIP:
Bewaar de rest van de currypasta in de koelkast.
Het is ook een heerlijke smaakmaker in soepen, sauzen en roerbakgerechten met mosselen.
Bron: Mosselrecepten