Luikse Wafels
Voor het wafels heb je verschillende recepten.
Luikse, Brusselse wafels.....
Dit recept is voor Luikse wafels.
Ingredienten:
ca. 12 stuks:
250 gram roomboter
250 gram zelfrijzend bakmeel
4 eieren
250 gram kristal suiker
olie om in te vetten
Om te garneren:
geklopte slagroom
ijs
poedersuiker
fruit
Bereiden:
Smelt de boter en laat iets afkoelen
Splits de eieren
Zeef het zelfrijzend bakmeel
Meng de gesmolten boter met de suiker en de eierdooiers kort met de mixer.
Spatel met een houten platte lepel het bakmeel voorzichtig door het beslag en meng tot een gladde massa.
Zorg dat de kom om de eiwitten stijf te kloppen vetvrij is (evt. met wat citroensap vetvrij maken).
Klop hierin de eiwitten helemaal stijf met de mixer.
Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag, tot je beslag mooi glad is.
Verhit het wafelijzer en vet het in met olie. (zonnebloemolie)
Pak een soeplepel en doe hierop een flinke opgehoopte hoeveelheid deeg op
en leg in het midden van het wafelijzer.
Doe het ijzer dicht en bak in ca. 2 min. de wafel goudbruin en gaar.
Laat de gebakken wafels uitwasemen op een groot ovenrooster.
Serveren:
Leg op elk bord een wafel en schep daarop royaal kersenijs, fruit of poedersuiker
Garneer met de slagroom.