Nutella Pannacotta
Nutella Panna Cotta is geen moeilijk dessert
Maar wel heel erg lekker.
En je zult het zeker vaker maken.
Ingredienten:
30 ml water
2 theelepels poedergelatine
300 ml vloeibare slagroom
1/2 cup volle melk
1/2 cup Nutella
2 - 3 eetlepels suiker
1 theelepel extract
snufje
gehakte hazelnoten en chocolade rasp
Bereiden:
Doe beetje water in een kommetje en strooi de gelatine poeder erin.
Roer door en zet even opzij.
Doe in een steelpan de room,melk,nutella, vanille extract en snufje zout
Zet het pannetje op halfhoog vuur en roer tot de suiker smelt en de nutella is opgelost
Is het niet zoet genoeg voeg dan nog suiker toe.
Laat het NIET koken
Komt er damp uit het pannetje en alles is goed gemengd kan het pannetje van het vuur af.
Plaats het kommetje gelatinepoeder in de magnetron en laat het smelten (8 a 10 minuten op hoog)
Doe de gelatine bij het nutella mengsel
Roer goed door....
Laat afkoelen en roer af en toe om geen vel te krijgen.
Intussen 4 ramekins of kommetjelichtjes invetten met olie.
(als je de puddingkjes eruit wil halen.)
Laat je het in de potjes hoef je de potjes niet te olieen.
Vul de potjes met de pannacotta en zet in de koelkast om helemaal af te koelen en stevig te worden.
Voor het serveren versieren met de gehakte hazelnoten en/of chocolade rasp.
TIP:
Om geen vel te krijgen tijdens het afkoelen kun je ook plastic folie op het pannacotta mengsel leggen
Druk het met je hand plat op het mengsel
Zorg dat er geen lucht tussen zit.
Bron: Marcelina in Cucina