Romesco Saus
Romescosaus is een Catalaanse saus die vaak geserveerd wordt bij gegrilde jonge prei of lente-ui.
In Spanje wordt de prei in krantenpapier gewikkeld en in het vuur gelegd waar ze heerlijk zacht worden.
Smaakt ook heerlijk bij karbonaadjes, kip en bij de tapas
Ingredienten:
1 snee brood (volkoren geroosterd)
1/2 cup geroosterde amandel schilfers
2 knoflookteentjes
1 pot geroosterde paprika (uitgelekt 300 gram)
1 grote tomaat (ontpit en in klein gehakt
2 eetlepels verse peterselie (fijn gehakt)
1 eetlepel rode wijnazijn
Rode pepervlokken
Zout en Peper
Bereiden:
Doe de amandelschilfers, brood, knoflook in de keukenmachine
Laat de machine draaien tot alles fijn gemalen is.
Voeg de paprika, tomaat,peterselie, wijnazijn en de pepervlokken toe
Laat dit tot een mooie saus draaien
Kruiden met zout en peper.
Doe de saus in een kommetje of glazen potje.
Bron: Internet