Spaanse Stijl Aardappel Salade
Deze pittige aardappel salade zit boordevol smaken zoals gerookte paprika en olijven
een perfecte salade bij de bbq of picknick.
Maar ook lekker met stokbrood of ciabatta met kruidenboter
In het oorspronkelijke recept stond 3 eetlepels grove mosterd en 3 eetlepels citroensap
Geen olijfolie of andere olie...
Dit vond ik naar mijn smaak vrij zuur
Ik heb het veranderd naar mijn smaak en olijfolie toegevoegd en de mosterd en citroensap verminderd.
Maar je kunt dit naar eigen smaak veranderen natuurlijk.
Ingredienten:
8 middelgrote rode aardappels
4 eieren
1/2 cup spaanse olijven
1 eetlepel grove mosterd
3 eetlepels olijfolie (extra virgin)
2 eetlepels citroensap
1 theelepel gerookte paprika
1/2 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel uienpoeder
1/2 cup bieslook
Snuf zout en peper
Bereiden:
Was de aardappelen en snij lelijke plekken weg
Snij de aardappels in Hapklare stukken
Kook de aardappelen in een grote pan (zorg dat ze onderstaan) met een snuf zout
Kook de aardappelen gaar en giet ze af
Laat afkoelen
Hak de olijven fijn (of gebruik een blender)
Knip de bieslook in kleine stukjes
Kook de eieren in 12 minuten hard
Spoel af onder de koude kraan
Pel de eieren en laat ze helemaal afkoelen
Snij 3 eieren in kleine stukjes en 1 ei in plakjes ( voor garnering)
Voor de dressing:
Doe alle ingredienten voor de dressing in een kom
Mix goed door elkaar tot alles goed vermengd is.
Doe in een grote kom de aardappelen,eierstukjes, olijven en bieslook
Doe de dressing erover en hussel alles goed door
Garneer de salade met de plakjes ei, een paar olijfjes en een eetlepel bieslook
Strooi er wat paprikapoeder over.
Bron:The Rustic Foodie