Aardappel Gratin
Heerlijk aardappel gratin...
Leuk om in een schaal klaar te maken of in ringen te bakken
Je krijgt zo leuke torentjes en het is een feestelijk gezicht.
je kunt metalen dresseerringen gebruiken of neem een muffinvorm
Ingrediënten
600 gram aardappels (voorgekookt en in plakjes gesneden)
2 eieren
100 ml kookroom
100 ml melk
1 teen knoflook
60 gram geraspte oude kaas
Peper en zout
takjes tijm (fijngesneden)
takjes rozemarijn
1 sjalotten (gesnipperd)
100 gram parmezaansnippers
peterselie (fijngehakt)
nootmuskaat
zwarte peper (versgemalen)
zout
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de room met de melk en klop de eieren eronder.
Voeg de verse kruiden, look en sjalot toe.
Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Vul de dresseerringen met laagjes aardappel, een lepel van het beslag en de Parmezaanse kaas.
Herhaal tot de ringen helemaal gevuld zijn en eindig met een laagje Parmezaanse kaas.
Bak 35 minuten in de oven.
Haal uit de oven, laat 10 minuten afkoelen en verwijder de dresseerringen.
Werk verder af met geraspte oude kaas en peterselie.
Bron: verschillende gratin recepten samen gevoegd