Toad in the Hole
Toad in the hole of Sausage Toad is een traditioneel Engels gerecht
Saucijsjes in Yorkshire pudding beslag....
Meestal gegeten met jus en groente en puree
Ingredienten:
30 gram vet of boter met beetje olie
454-500 gram goeie kwaliteit saucijsjes of andere kruidige worstjes
300 ml melk
125 gram bloem
2 middelgrote eieren
Zout & Peper
Fijn gesneden salie
Voor de Uienjus:
1 rode uit (gesnipperd)
100 ml vleesbouillon (blokje)
2 eetlepels balsamico azijn
1 theelepel maizena (met beetje water gemixt)
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe het vet of boter met olie in een koekenpan en zet op het vuur tot het vet of boter gesmolten is
(3 a 4 minuten)
Doe de saucijsjes erbij en braad ze 15 a 20 minuten tot ze goudbruin zijn, draai ze halverwege even om.
Als de worstje braden maak je het beslag
Giet de melk in een kom of keukenmachine
Voeg de bloem , eieren en zout toe
Mix tot alles goed is vermengd en voeg nog wat fijn gesneden salie toe.
Zet het beslag even in de koelkast
Neem de worstjes uit de pan
Giet het braadvet in de bakvorm.
Giet het beslag in de vorm en doe de saucijsjes in het beslag
Duw ze goed onder het beslag.
Doe de bakvorm in de oven en bak voor ca 20 a 30 minuten
Of tot het beslag goudbruin en gerezen is
Serveer gelijk met de uienjus
Lekker met aardappelpuree
Uienjus:
Bak de ui in het vet wat over is van de worstjes
Als het gaat carameliseren voeg je de balsamicoazijn en de bouillon toe
Laat even zachtjes pruttelen
Voeg de maizena toe en roer tot de jus een beetje is ingedikt
Bron: Good to Know