Spaghetti met Tonijn en Salie
Een echt Italiaans familierecept, waarbij de salie zorgt voor die extra touch.
Recept voor 2 personen
Ingredienten:
200 gram spaghetti
3 eetlepels olijfolie
2 rode uien, in dunne partjes
2 tenen knoflook, in plakjes
250 gram kerstomaatjes
15 blaadjes verse salie, 1/3 in dunne reepjes
zout
vers gemalen peper
1 blik tonijn op olie 185 g, uitgelekt
50 gram geraspte geitenkaas
Bereiding:
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af.
Verhit 2 el olijfolie in een wok of grote koekenpan en roerbak hierin de ui en knoflook 2-3 min.
Schep de tomaatjes en de saliereepjes erdoor en roerbak nog ± 2 min.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Verwarm 1 el olijfolie in een steelpan en bak hierin de salieblaadjes knapperig.
Schep de tonijn in grote stukken door de groente en schep ook de spaghetti erdoor.
Verdeel de spaghetti over 2 borden en bestrooi met de kaas, salieblaadjes en nog wat peper.
TIP:
Ook lekker met olijven en kappertjes erdoor.