Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Spaghetti met Tonijn, Salie en Tomaatjes.


Spaghetti met Tonijn en Salie

Een echt Italiaans familierecept, waarbij de salie zorgt voor die extra touch.
Recept voor 2 personen

Ingredienten:

200 gram spaghetti
3 eetlepels olijfolie
2 rode uien, in dunne partjes
2 tenen knoflook, in plakjes
250 gram kerstomaatjes
15 blaadjes verse salie, 1/3 in dunne reepjes
zout
vers gemalen peper
1 blik tonijn op olie 185 g, uitgelekt
50 gram geraspte geitenkaas

Bereiding:

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af. 
Verhit 2 el olijfolie in een wok of grote koekenpan en roerbak hierin de ui en knoflook 2-3 min. 
Schep de tomaatjes en de saliereepjes erdoor en roerbak nog ± 2 min. 
Voeg zout en peper naar smaak toe. 
Verwarm 1 el olijfolie in een steelpan en bak hierin de salieblaadjes knapperig. 
Schep de tonijn in grote stukken door de groente en schep ook de spaghetti erdoor. 
Verdeel de spaghetti over 2 borden en bestrooi met de kaas, salieblaadjes en nog wat peper.

TIP:
Ook lekker met olijven en kappertjes erdoor.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kruidenboter met Bacon, Cheddar en Bieslook


Kruidenboter met Bacon, Cheddar en Bieslook

Even een andere kruidenboter...
Crispy door de gebakken bacon
De kaas geeft er ook een pittig smaakje aan.

Ingredienten:

125 gram boter (kamertemperatuur)
1/4 cup gebakken bacon (verkruimeld)
1 theelepel bieslook (fijn gesneden)
2 eetlepels cheddar kaas (geraspt)



Bereiden:

Doe alle ingredienten in een kom
Mix alles door elkaar met een spatel
Leg op bakpapier of huishoudfolie en draai het in een ronde vorm.
Leg minimaal voor 2 uur in de koeling.

Lekker op brood, toast en aardappelen in de schil.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Geroosterde Citroen Tomaten Salade


Geroosterde Citroen Tomaten Salade



Ingredienten:

2 citroenen (gehalveerd, pitjes eruit en in dunne plakjes gesneden)
3 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel suiker
1 theelepel gedroogde oregano
2 & 2/3 cups kerstomaatjes (gehalveerd)
1 eetlepel rode wijnazijn
1/3 cup platte peterselieblaadjes
1/2 cup muntblaadjes
1/2 cup kleine rode uitjes (gehalveerd en in dunne plakjes gesneden)
Zout & peper

Bereiden:

Warm de oven voor op 180 graden celsius
Vul een klein pannetje met water en breng aan de kook
Voeg de plakjes citroen toe
Blancheer ze ca 2 minuten
Laat ze daarna goed uitlekken


Mix 1 eetlepel olie, suiker, oregano en 1/2 theelepel zout in een kom
Voeg de citroenplakjes toe en mix het goed door
Bekleed een bakplaat met bakpapier of een silicone bakmatje
Leg de citroenschijfjes in een enkele laag op het bakpapier
Bak ze ca 30 minuten in de voorverwarmde oven
Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.


Doe de tomaten in een kom met de 2 eetlepels olie, 1/4 theelepel zout, peper, azijn, peterselie, munt en de uien.
Hussel het door elkaar en voeg de citroenen toe
Schep voorzichtig door elkaar
Proef of er nog zout en peper bij moet.
Serveer de salade als bijgerecht of met stokbrood of ciabatta



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Fruit Sandwich


Fruit Sandwich

Een zomerse sandwich boordevol fruit
Fris en gezond....
Ben je niet zo een fruiteter dan is dit ideaal om toch fruit naar binnen te werken

Ingredienten voor 1 Sandwich:

3 sneetjes brood
2 kleine rijpe bananen (in plakjes)
2 schijven ananas (in stukjes)
1 appel (in plakjes)
2 eetelepels jam

Bereiden:

Smeer jam op 2 sneetjes brood 
Neem 1 sneetje brood met jam voor je
Beleg dit met plakjes fruit, zorg dat het sneetje brood goed belegd is.
Leg de 2de snee brood met jam op deze laag (de jamlaag omhoog)
Bedek deze ook weer goed met het fruit
Leg hier het 3de sneetje brood (zonder jam)
Grill deze sandwich tot de bovenlaag lichtbruin is
(je kunt ook een grillpan gebruiken en de sandwich keren als de onderkant bruin is)
(je kunt de sandwich ook ongebakken eten)
Snij de sandwich in een driehoek.....


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pina Colada Bread (Cake)


Pina Colada Cake

Je hebt bananabread en nog een heleboel andere bread soorten
In Amarika word daar geen brood mee bedoelt maar cake
Net zoals ze steevast cake zeggen tegen taart.
Deze cake (bread) is er ook zo een.
Heerlijk bij de koffie of thee...
Ik zou er niet mee ontbijten.....dat is weer ander bread.... :-)

Ingredienten:

1 &  3/4 cups bloem
1 & 1/4 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout 
1 theelepel limoen zest
8 eetlepels boter (zacht)
3/4 cup suiker
2 eieren
2 theelepels vanille (merg van de vanillestokje) 
1/2 cup melk
1/2 cup ongezoete cocosmelk  
500 gram ananas uit blik (fijn gemaakt en uit gelekt) 
1/2 cup ongezoete cocosvlokken
1/2 cup poedersuiker
3 eetlepels rum   

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden
Vet een bakblik in van ca 23 cm lang en 12 a 13 cm breed.
Zet opzij.

Mix in een grote kom de bloem, bakpoeder, limoenzest en zout door elkaar en zet even opzij.
Mix in een andere kom de boter en suiker tot en luchtig mengsel
Voeg de eieren 1 voor 1 toe
Is alles opgenomen dan de vanillemerg, melk en 1/4 cocosmelk toevoegen
Mix alles goed door
Schep de ananas en cococvlokken door het beslag
Vul het bakblik met het beslag en bak in de voorverwarmde oven ca 60 a 70 minuten.
Word de cake te bruin?
Dek ze dan af met aluminium folie
Haal de cake uit de oven als ze gaar is en laat ze een uur afkoelen voor je ze uit het bakblik haalt
Laat dan geheel afkoelen.
Doe in een kom de overgebleven cocosmelk, poedersuiker en rum
Roer dit goed door zodat er geen klontjes inzitten
Druppel dit over de cake

TIP:
Je kunt ook gesmolten chocolade over de cake doen en er ananas stukjes opleggen.




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Populaire berichten