Rijstebrij met Rabarber
Een ouderwets dessert....
Nog steeds lekker en nu de rabarber weer in de winkels verschijnt,
zeker een aanrader om eens te eten.
Ingredienten:
200 g dessertrijst
l halfvolle melk
2 vanillestokjes
4 el fijne tafelsuiker
Voor het gestoofde fruit:
3 el fijne tafelsuiker
1 sinaasappel
1 citroen
2 verse laurierblaadjes
60 ml Pimm’s
500 g rabarber (schoongemaakt, in stukjes van 2 cm)
400 g aardbeien (schoongemaakt in kwarten)
Bereiden:
Doe de rijst en de melk in een grote pan met antiaanbaklaag ( doorsnee ± 25)
Snij de vanillestokjes open en schraap het merg eruit.
Doe met de peulen in de melk.
Kook de rijst al roerend op matig vuur 20-30 minuten.
Schep de zachte rijst in een grote schaal.
Haal de vanillepeulen uit de schaal.
Doe de suiker voor het gestoofde fruit in een grote pan op matig vuur en voeg er een paar reepjes citroen- en sinaasappelschil en laurierblaadjes bij.
Giet het sap van de sinaasappel en de Pimm’s in de pan en daarna de stukjes rabarber.
Stoof 5 minuten met de deksel op de pan.
Roer de aardbeien door de rabarber en kook 3-4 minuten zonder deksel mee, tot ze zacht zijn, maar nog wel vorm hebben.
Vis de laurierblaadjes en schilletjes eruit en schep het hete fruit over de rijstebrij.
Bron: Recept komt uit Te gast bij Jamie.
(€ 29,95 Kosmos Uitgevers, ISBN 9789021551357