Tomatentaart
Een heerlijke frisse taart
Voeg er eens olijfjes en verdeel er geitenkaas of feta over
Salade en glaasje koele rose erbij en je hebt een heerlijke lunch
Maar ook zo een stukje smaakt lekker
Ingrediënten
1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
mosterd
5 middelgrote tomaten (romatype)
150 g geraspte gruyèrekaas
Provençaalse kruiden
olijfolie
peper
zeezout
Bereiden:
Neem een taartvorm en vet hem in met weinig olijfolie.
Rol er het bladerdeeg over uit en druk lichtjes aan tegen de randen.
Prik er met een vork een paar gaatjes in en verdeel meteen een laagje mosterd over de bodem.
Was de tomaten en snijd er plakjes van, ongeveer 1 tot 1,5 centimeter dik.
Schik de tomaten dakpansgewijs in de vorm.
Breng op smaak met peper, een beetje zeezout en Provençaalse kruiden.
Besprenkel met wat olijfolie en werk af met geraspte kaas.
Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
recept uit Pomedori van Angelo Dorny