Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Caponata



Caponata

Een vegetarische groenteschotel...
Lijkt me heerlijk, je kunt er alle kanten mee op
Met couscous of rijst of ciabattabrood erbij (het is dan niet glutenvrij.
Wil je er vlees of vis bij ...doe gerust, alleen is het dan niet meer vegetarisch
Het enige wat ik mis in het recept is knoflook....
Ik heb bij meerdere recepten gekeken...sommige hebben knoflook erin
Andere weer niet...dus het is aan jezelf om knoflook te gebruiken.

Ingredienten:

2 aubergines
½ struik bleekselderij
2 middelgrote uien
2 eetlepels pijnboompitten
6 eetlepels traditionele olijfolie
400 gram tomatenblokjes in blik
200 gram groene olijven gevuld met citroen (blikje)
5 eetlepels rodewijnazijn
2 eetlepels kristalsuiker
2 eetlepels rozijnen
2 eetlepels kappertjes
15 gram verse basilicum

Bereiden

Snijd de aubergine in stukjes van 1½ cm en bestrooi met zout. 
Laat ca. 5 min. staan. 
Dep droog met keukenpapier. 
Snijd ondertussen het groen van de bleekselderij en snijd fijn. 
Snijd de stengels in dunne boogjes. 
Snijd de ui in dunne ringen. 
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten 3 min. goudbruin. 
Laat afkoelen op een bord. 
Verhit de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de helft van de aubergine goudbruin en gaar.
 Neem uit de pan en herhaal met de rest van de olie en aubergine.
Doe alle aubergine samen in de pan, meng met de ui en bleekselderij en bak ca. 4 min. 
Voeg de tomatenblokjes, olijven, azijn en suiker toe. 
Breng aan de kook.
Stoof met de deksel schuin op de pan op laag vuur in ca. 30 min. gaar. 
Voeg na 15 min. de pijnboompitten, rozijnen en kappertjes toe. 
Schep af en toe om, om aanbakken te voorkomen. 
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
 Haal van het vuur en schep de basilicumblaadjes en het bleekselderijgroen erdoor.
Combinatietip:
Lekker met gegrilde vis (het gerecht is dan niet meer vegan) en couscous of ciabatta (het gerecht is dan niet meer glutenvrij).

Tip:

Dit gerecht kun je ook als voorgerecht eten.

Serveertip:

Je kunt de salade zowel warm, lauwwarm als koud eten.

Bewaartip:

Je kunt dit gerecht twee dagen van tevoren maken, maar schep de basilicum er pas vlak voor het serveren door. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Bron: A.H

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Cheesecake IJs met Amarenekersen


Cheesecake IJs met Amarene Kersen

Voor deze cheesecake ijscream hoef je geen ijsmachine te hebben
Haal het ijs van te voren uit de vriezer dan kun je het makkelijk scheppen
Je kunt het ijs natuurlijk in de ijsmachine maken
Wacht dan tot het ijs smeuig gedraaid is en doe dan in het cakeblik zoals in het recept staat aangegeven.
Het recept voor amarenekersen maken staat ook op het bloggie


Ingrediënten

250 gram naturel roomkaas
1 blik gecondenseerde melk - 400 gr
200 ml slagroom
1 vanillestokje
250 gram Amarena-kersen - of ander fruit op siroop
25 gram jodenkoeken of andere koekjes

Bereiden:

Doe de roomkaas samen met de gecondenseerde melk, slagroom en vanillemerg in de kom van de keukenmachine en klop tot een klontvrij en romig ijsbeslag.
Pureer ondertussen de Amarena-kersen met een staafmixer en verkruimel de jodenkoeken.
Schenk de helft van de ijsmix in een cakeblik en schep hier de helft van de Amarena-puree en verkruimelde jodenkoeken op.
Schenk de rest van het ijsbeslag in de cakevorm, gevolgd door de rest van de Amarena-puree en jodenkoeken.
Maak met behulp van een satéprikker een swirl van de Amarena-puree door het ijsbeslag en laat het ijs opstijven in de vriezer.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Anti Pasti Salade


Anti Pasti Salade

Met zo`n heerlijke salade waan je je even in Italie
Alle smaken zijn erin verwerkt.....
Lekker met stokbrood en kruidenboter
Maar ook bij de bbq een heerlijke frisse side dis


Ingredienten:

Salade
6 cups romeinse sla (gesneden)
½ cup prosciutto (in stukjes of halve plakjes ) 
½ cup  salami (in stukjes of halve plakjes)
200 gram mozzarella cheese ( in blokjes)
1 cup kerstomaatjes (gehalveerd)
400 gram artisjokhartjes( uit blik en in kwarten) 
4-6 kleine pepperoncinis (fijn gehakt)
½ cupgeroosterde paprika ((potje en in reepjes) 
½ cup olijven ontpit en in gehalveerd)

Dressing
¼ cup extra virgin olijfolie 
3 eetlepels rode wijnazijn
1 theelepel dijon mustard
1 eetlepel citroensap 
¼  theelepel knoflookpoeder 
¼  theelepel uienpoeder 
¼  theelepel gedroogde oregano
verse peper

Bereiden:

Doe de romeinse sla op de bodem van een grote schaal (niet te diep)
Rangschik hier de overige slaingredienten
Doe in een kleine kom de ingredienten van de dressing
Hussel dit goed door elkaar
Giet dit over de salade rn hussel voorzichtig door elkaar.

TIP:
Neem voor de mozzarella eens andere kaas in blokjes (provolone)
Of strooi wat parmezaanse kaas over de salade.
Voor de vleeswaren kun je ook een ander soort italiaanse worstsoort gebruiken (peperoni)
Neem sungedroogde tomaatjes i,p,v. de paprika (of beide)



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Citroen Thee Cake


Citroen Thea Cake

Een plakje cake is altijd lekker
Niet alleen bij een kopje thee
Smaakt altijd lekker, en de citroenschijfjes bovenop geven er nog iets feestelijks aan.

Ingredienten:
  
1 & 1/2 cup bloem
2 theelepels bakpoeder
1 snufje zout
3/4 theelepels gemalen kurkuma
1 cup suiker plus 2 eetlepels om over de cake te strooien voor het bakken)
2 eetlepels citroenzest
2 eetlepels vers citroensap
3/4 cup zure room
2 grote eieren
1/2 cup zoute boter (gesmolten)
1 dun geneden citroen
Geslagen room

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 gradem celsius
Vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier
Laat aan beide zijden over het blik hangen.
Doe de bloem, bakpoeder, zout en kurkuma in een kom
Hussel door elkaar
In een andere kom doe je de suiker, citroenzest en hussel even door
Wrijf de citroenzest door de suiker dat het goed verdeeld is
Voeg de zure room, eieren, citroensap toe en mix het door elkaar
Voeg de natte ingredienten bij de droge ingredienten
Roer tot de bloem is opgenomen door het mengsel
Voeg de gesmolten boter toe en mix goed door
Giet het mengsel in de cakevorm
Maak de bovenkant glad met een spatel
Leg er de plakjes citroen op en besprenkel het met suiker
Bak voor 50 a 60 minuten tot de cake gaar is
 (prik even met sateprikker in het midden, de prikker moet droog zijn.)
En de citroenschijfjes gecarameliseerd
Laat de cake afkoelen voor je het uit het bakblik haalt
Serveer met geslagen room 


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Gegrilde Perziken met Vanilleboter en Tijm


Gegrilde  Perziken met Vanilleboter en Tijm met Bruine Suiker

Een heerlijk zomers receptje 
Zo makkelijk te maken en zo yummie...
Als de kooltjes van de bbq bijna zijn gedooft
Leg je het pakketje tussen een paar nog brandende kooltjes
Je kunt dit recept ook met appels of pruimen maken.

Ingredienten:

4 rijpe perziken
50 gram ongezouten zachte boter
1 vanillestokje (in de lengte gehalveerd)
2 eetlepels bruine suiker
Zeste van 1/2 citroen
4 takjes tijm

Bereiden:

Halveer de perziken en haal de pit eruit
Leg de perziken met de snijkant naar boven op een dubbelle laaf alufolie
(groot genoeg om de perziken als pakketje in te pakken)
Doe de boter in een kom,
Schraap de vanillemerg uit het stokje en doe bij de boter
Voeg ook de suiker en de cotroenzeste toe
Mix alles goed door
Schep een beetje van het mengsel in de holtes van de perzik
Leg de tijm takjes erop en het gespleten vanillestokje
Maak een pakketje van de perziken
Leg de pakketjes in het zachte vuur
(de perziken moeten zachtjes garen)
Bak ze in 20 a 25 minuten en draai het pakketje af en toe om (klokwijs)
Haal het pakketje uit het vuur en maak open en controleer of ze goed zijn
Anders nog even inpakken en terug op het vuur.
Serveer de perziken warm met de saus uit het pakketje

Doe er wat geslagen room bij indien je dat lekker vind of creme fraiche
Je kunt dit ook in de oven bereiden......
Doe de perziken dan in een ovenschaal en dek af met folie



Bron: House en Garden Nieuwsbrief

A recipe from River Cottage Handbook No.17: Outdoor Cooking by Gill Meller (Bloomsbury Publishing).

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Candied Lemon Slices



Gesuikerde Citroen

Ingredienten:

3 citroenen (liefst onbespoten)
2 cups suiker
1 1/2 cups water
1/4 cup suiker (om in te rollen)
10 stukjes gesmolten chocolade (optioneel)



Bereiden:

Was de citroenen goed
Droog ze met keukenrol
Snijd de citroenen in dunne schijfjes
Haal de pitten eruit
Verhit 2 cups suiker met het water
Breng aan de kook en zet het vuur lager
Laat zachtjes sudderen tot de suiker is opgelost
Voeg de citroenschijfjes toe en zet het vuur laag laat de citroenschijfjes sudderen voor 1 uur
Draai de citroenschijfjes ieder 15 minuten om,
Haal de schijfjes uit de siroop en leg ze op bakpapier
Laat ze 24 uur met rust
Na de 24 uur rol je de schijfjes door de 1/4 cup suiker
Bewaar ze in de koelkast in een doos met bakpapier tussen elke laag.( zo plakken ze niet aan elkaar...



Je kunt nu de stukjes citroen nog voor de helft met chocolade bedekken
Smelt hiervoor de chocolade au bain marie of in de magnetron
Doop de helft van de schijfjes er
Laat ze drogen op bakpapier



TIP:
Zet het suikerstroopje met de citroenschijfjes op het laagste vuur
Als de siroop te dik word kun je beetje water toevoegen
Hoe dikker de citroenschijfjes hoe langer het duurt voor ze goed zijn
De schijfjes zijn goed als het midden doorzichtig is geworden en de schil zacht
De schijfjes zijn plakkerig voordat je ze door de suiker rolt.
Het achter gebleven suikerstroopje kun je gebruiken op ijs, pannekoeken pudding of yoghurt.....


Hieronder nog een filmpje hoe je ze maakt
.





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pitah met Koftas


Pitah met Koftas 

Ingredienten:

1 pond runder gehakt
2 knoflookteentjes
3/4 theelepel zout
1/4 theelepel zwarte peper
1 & 1/2 theelepel gedroogde tijm
2 eetlepels gedroogde oregano
1 kleine  citroen (zeste en sap van halve citroen)
1/4 theelepel gemberpoeder

Verder nog Tzatziki saus
Pitah brood
Ui
Sla
Tomaten



Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Leg de houten stokjes in een bak water

Mix in een kom alle kruiden voor de koftas
Voeg het gehakt toe en mix alles door elkaar
Gebruik je hand of een vork


Maak mooie balletjes van het gehakt ca. 9 a 10 stuks
Neem een houten sateprikker en steek in een balletje gehakt


Vorm er met je hand een soort worstje van
Leg ze op keukenpapier of een ovenschaal en braad ze ca 15 minuten
Tot ze bruin en gaar zijn....
(hangt van de warmte van je oven af)

Nu kun je de pitahbroodjes (verwarmen of naanbrood )
Snij ze open en beleg ze met sla, tomaat, ui,
Leg 2 stokjes met kofta op
Schep er de tzatziki over....



TIP:
Je kunt ook kippen, kalkoen, varkens of lamsgehakt gebruiken
Oragano kun je vervangen doot marjoraan en basilicum
Hieronder nog enkele ideetjes waar de koftas lekker bij smaken
Gepekelde chilies smaken ook lekker bij de vulling
Salsa of pico de Gallo
Knoflooksaus i.p.v. tzatzikisaus
Op een bedje van couscous
Parmezaanse geroosterde aardappeltjes met Griekse salade




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pineapple Peach Agua Fresca



Pineapplle Peach Agua Fresca

Tja...hoe vertaal je de naam van dit lekkere drankje
Het klinkt zo exotisch...dus ik laat het zo
Doe geen poging...
Het lijkt me erg lekker en fris
En nog feestelijk ook
Dit is toch ook een glas vol gezelligheid.


Ingredienten:

3 rijpe perziken (van velletje ontdaan en in stukjes)
1 cup verse ananas stukjes 
2  cups water
3 limoenen (het sap)
2 etlepels suikerstroop 
1 cup bevroren perzikschijfjes 
verse munt
limoen plakjes voor garnering  

Bereiden:

Maak een suikerstroopje van 1/4 cup water en 1/4 cup suiker
Doe dit in een steelpannetje en laat koken tot de suiker is opgelost
Laat nog 2 minuten koken
Haal van het vuur en laat helemaal afkoelen.
Doe de perzikstukjes, de ananasstukjes in de blender of keukenmachine met 1 cup water.
Laat de blender draaien tot het mengsel is gepureerd
Gebruik een fijne zeef en giet het mengsel erdoor in een kom
Gebruik een lepel om alles uit de zeef te persen
Doe het overgebleven water, de suikerstroop en limoensap erdoor
Roer goed door en proef of het zoet genoeg is (doe er anders nog wat suikerstroop door
Giet het mengsel in een kan en zet in de koelkast
Voor het serveren doe je een paar bevroren perzikschijfjes in de kan, met een paar ijsblokjes
Doe wat geschaafd ijs in een glas
Giet het sap uit de kan erover
Versier het glas met paar schijfjes bevroren perzik, munt en limoenschijfjes


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Populaire berichten