.
Het W.K Voetbal zit erop
Helaas....Holland heeft verloren.
Maar niet getreurd...2de van de wereld en dat voor zo`n klein landje
Daar moeten we toch blij mee wezen
Petje af jongens...Jullie zijn ver gekomen
(Dat had ik niet verwacht)
Als troost heb ik vandaag 
Oud Hollandse Poffertjes
Ingredienten
250 gram boekweit mee(of 125 gram boekweitmeel en 125 gram bloem) 
mespuntje zout 
15 gram verse gist 
350 gram lauwwarme melk 
1 theelepel suiker 
1 ei 
gesmolten boter 
poedersuiker 
klontjes roomboter 
Zeef het boekweitmeel en meng het met zout 
Los de gist op in de helft van de melk,roer de suiker erdoor 
Laat de gistoplossing op een warme plaats staan tot er zich belletjes vormen. 
Maak een kuiltje in het meel en schenk de gistoplossing erin 
Roer met een mixer tot een glad en klontvrij beslag 
Voeg al kloppend het ei erbij en de rest van de melk. 
Laat het beslag op een tochtvrije plaats 1 uur rijzen 
Het beslag niet meer doorroeren 
Verwarm de poffertjespan en bestrijk de kuiltjes met gesmolten boter 
Vul de kuiltjes voor 3/4 met beslag 
Bak de poffertjes op matige warmtebron tot de bovenkant bijna droog is en draai de poffertjes om 
Bak deze kant goudbruin 
Schik de poffertjes op een bord en bestrooi ze royaal met poedersuiker en leg er klontjes boter op. 
Eet smakelijk 
TIP: 
Maak meer poffertjes en vries ze in.
1 dag geleden


 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 











 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 reacties:
Een reactie posten