.
Roze Meringues met Frambozen creme 
Ingredienten 
4 eiwitten 
1 snufje zout 
300 gram kristal suiker 
1/2 theelepel vanille extract 
roze voedingskleurstof 
Voor de frambozen creme 
75 gram verse of bevroren frambozen ) 
2 eetlepel poedersuiker 
1 knijpje limoen sap 
400 ml geklopte slagroom 
Bereiden 
Verwarm de oven voor tot 140C/gas 1 
Leg over 2 bakplaten bakpapier 
Doe de eiwitten met een snufje zout in een grote schone kom 
Mix de eiwitten tot zachte pieken 
Blijf mixen en doe er iedere keer een lepel suiker bij 
Blijf kloppen tot alle suiker door de eiwitten zijn opgenomen 
En een satijnachtig mengsel is verkregen met stijve pieken 
Voeg de vanille ectract toe en schep met een grote lepel de extract door de eiwitten 
Schep een lepel eiwitmengsel op het bakblik (of neem een banketbakkerszak met een tuitje doorsnee 1,5 cm) 
Maak hoopjes van 7 cm doorsnee 
Voor het kleur effect neem een sateprikker en haal hem door de kleurstof 
draai met de sateprikker even door de meringue op de bakplaat 
Zet de bakplaat in de oven en bak voor ca 30 minuten 
Laat afkoelen
 
Frambozencreme 
Doe de frambozen met de suiker in een foodprocessor en draai tot een zacht mengsel is verkregen 
Doe het mengsel door een zeef zodat de pitjes eruit zijn 
Meng de frambozenpuree met de slagroom 
Doe een flinke lepel op een meringue en zet de andere meringue er bovenop 
Serveer met beetje slagroom/frambozenmengsel naast de meringue
Bron: Rachel Allen
1 dag geleden


 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 











 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2 reacties:
...... zucht....... hééééé....... zucht......
ziet der lekker uit....... zucht......
:) liefs van mie
Ach arme jij...
Mag je niet 1 keertje een heel klein beetje smokkelen???
Voor 1 keertje.....
Knuddel van ikkes....
Een reactie posten