Lamington Cupcakes
Deze cupcake kwam ik tegen bij Marie van Sugar Salt Magic tegen.
En het trok mijn aandacht.
Er komen plenty of heerlijke recepten uit "Down Under" en dit is er zeker 1 van.
Lamington gebak is beroemd in Australie en ze zijn er gek op.
Ik kan het me voorstellen.....
Het gebak heeft zelf een eigen WEBSITE waar je er alles over kunt lezen
Maar hier is alvast het recept voor de cupcakes....
Heerlijk......
Ingredienten:
Voor de cupcakes:
275 gram bloem
55 gram maizena
2 cups kristalsuiker
2 & 1/4 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
4 eieren
1 cup karnemelk
1 theelepel vanille extract
180 gram ongezouten boter (gesmolten en afgekoeld)
Voor de coating:
1 cup gedroogde cocosrasp
1 cup gezoete cocosvlokken
3 cups poedersuiker
1/4 cup cacaopoeder
3/4 cup melk
30 gram ongezouten boter
Voor de creme:
375 ongezoute boter (zacht)
3 cups poedersuiker
1 theelepel vanille extract
1/2 theelepel zout3 eetlepels dikke room
Vulling:
1/2 cup frambozenjam
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Bekleed een muffinvorm (20 stuks) met papieren cupcakevormpjes
Zeef in een grote kom de bloem en maizena
Voeg de suiker, bakpoeder en zout toe
Mix het goed door elkaar
Klop de eieren goed los en voeg de karnemelk en vanille toe.
Klop dit goed door elkaar
Voeg de gesmolten boter toe en roer goed door
Doe de helft van de natte ingredienten bij de droge ingredienten en mix dit goed
Doe de rest van de natte ingredienten en mix dit tot een mooi beslag
Vul de papieren vormpjes met dit mengsel (2/3 vol)
Bak in ca 22 a 25 minuten de cupcakes gaar.
Prik met sateprikker of de cupcake gaar is
Haal uit de oven en laat 5 minuten afkoelen in de muffinvorm
Zet de capcakes dan op een rekje om verder af te koelen.
Mix de 2 types of cocos in een kom
In een andere kom de poedersuiker en cacao zeven
Maak de boter met de melk heet in een pannetje zodat de boter smelt en de melk begint te koken
Haal van het vuur en giet dit bij de suiker en cacao.
Roer dit goed door tot het glad en glanzend is.
Haal de papieren vormpjes van de cupcakes
1 per keer en rol het door het chocolade glazuur tot ze helemaal bedekt zijn.
Laat even uitdruipen en rol dan door de cocos.
Druk de cocos er stevig tegenaan zodat het in de chocolade blijft plakken
Zet ze weer op het rekje en in de koelkast voor ca 1/2 uur.
Maak een gaatje in de bovenkant van de cupcake en hol het iets uit
Schep er een theelepel jam in.
Gebruik wat van het kruim om het gaatje te dichten.
Klop voor de botercreme de boter luchtig
Schraap de zijkant van de kom en klop weer door
Zet de stand van de mixer laag en voeg de poedersuiker toe
1 schepje per keer.
Voeg zout , room en vanille extract toe
En klop tot het er als geklopte slagroom eruit ziet
Doe in een spuitzak en maak een mooie toef op de cupcake
TIP:
Gebruik een appelboor om een gaatje in de cupcake te maken
Doe de jam in het holletje en druk het bovenste stukje wat eruit geboord is van de cupcake weer terug in het holletje
Dit dicht mooi af.