Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Brownie Cheesecake

Bij het rondsnuffelen op verschillende blogs kom je leuke en lekkere recepten tegen
Net zoals deze van Kita van Pass the Sushi
Ik zag deze brownies en was gelijk verkocht
En ze smaken heeeerlijk
Dus echt uit proberen
Succes en ik weet zeker dat het een favoriet word

Brownie  Cheesecake   

Ingredienten voor de brownie

2 cups suiker
1 en 1/4 cups bloem
2/3 cup cacaopoeder
1 en 1/2 theelepel zout
1/2 theelepel bakpoeder
5 eieren
1/2 cup semisweet chocolade
226 gram boter (ongezouten en gesmolten)

Ingredienten voor cheesecake

3/4 cup suiker
3 eetlepel maizena
700 gram cream cheese
1 theelepel citroensap
2 theelepels vanille extract
2 eieren
2 eetlepels slagroom
2 eetlepels sour cream

Bereiden

Brownies:
Verwarm de oven voor op 175 graden
Vet een bakblik in bloem de randen en bodem in.
Zeef de bloem in een grote kom
Doe de gesmolten boter, suiker, cacaopoeder, bakpoeder en zout erbij
Klop de eieren 1 voor 1 door het mengsel tot een zacht geheel
doe de chocolade chips erbij en schep het voorzichtig door elkaar
Schep het deeg op het ingevette bakblik
Bak voor 30 minuten in de oven
Haal eruit en laat afkoelen

Voor de Cheesecake

Verwarm de oven voor op 170 graden
Doe de suiker,maizena,creamcheese in een grote kom
Gebruik de mixer om alles goed te mixen
Doe de citroensap en extract erbij
Blijf mixen en doe 1 voor 1 de eieren erbij
Mix tot een mooi zachte substantie
Doe de slagroom en de sour cream erbij
Schep alles goed doorelkaar
Neem de voorgebakken brownies erbij en smeer het mengsel over de brownies uit
Bak voor 50 a 60 minuten
Tot de cheesecake stevig is en licht gekleurd
Haal ze uit de oven en laat afkoelen
Zet in de koelkast
Haal 1 uur voor serveren uit de koelkast en snijd in stukken

Tip:Smelt een beetje chocolade en drizzel over de brownies


N.B.
Het amerikaanse recept vraagt om 4 x 8 ounces pakjes cream cheese
Ga je dit omrekenen heb je bijna 1 kilo cream cheese nodig
Ik heb er 700 gram van gemaakt (7 pakjes van 100 gram)




Bron: PasstheSushi

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kookboeken en zo......

Hallo allemaal

Ik ben verslaafd......
Ja echt....
Verslaafd aan kookboeken.
Haal ik ijverig mijn portie detective`s uit de bieb ....
Kom ik steevast ook met een aantal kookboeken thuis.
Iedere keer als ik met zo`n boek in handen sta hoor ik een diepe zucht naast me
"Je hebt er al zoveel" zegt m`n hubbie dan
Maar hij laat me rustig verslaafd en stuurt me niet weg om af te kicken
Zou ook niet meer kunnen....ik ben hopeloos verslaafd...
Heerlijk...op de bank met koppie thee en een kookboek
Al die heerlijkheden bekijken....
Het liefst nog proeven.
En af en toe dacht ik......
Ooowww als ik dat zou kunnen maken...een kookboek....
Nu ben ik ook lid van een forum (Roxy- Floxsy) waar de leden o.a recepten neerzetten en uitwisselen.
Na veel wikken en wegen....heb ik een medeforumlid (Willeke)gevraagd om het samen te proberen
Het wikken en wegen was meer of het wel haalbaar was.
Willeke vond het een reuze idee en was laaiend enthousiast....
We hebben elkaar nooit in "het wild" gezien, dus er werd gemaild en pbtjes gestuurd via het forum
(pbtjes = Persoonlijke berichtjes)
Iedere keer overleg ,Wat en hoe we het zouden aanpakken
We besloten de recepten van de leden te gebruiken en er een Roxy-Floxsy Receptenboek van te maken
En ja....De omslag was gauw gemaakt

En zeg nu zelf...
Dat ziet er toch mooi uit
We zochten de recepten uit en we wilde natuurlijk niemand vergeten die een recept had neergezet
We hebben van soep tot dessert en alles ertussen in doorgespit en kwamen op allerlei lekkerde dingen uit
Het recept van Annie mocht absoluut niet ontbreken
Annie die er niet meer is en waar we zulke fijne herinneringen aan hebben



Via de Soep en de Pasta
Naar Willeke`s Vriendje (de makreel,omdat ze er gek op is)
Naar de cake van Anna en de andere desserts



En zo kwam ons kookboek tot stand
Een kookboek voor Maria en Leny (eigenaressen van het forum)
Omdat het voor hun zo`n kl....jaar is geweest
Als een soort opsteker...
Willeke en ik hebben op het forum met allerlei hints de spanning opgevoerd
En toen Maria en Leny hun kookboek hadden gekregen
Hebben we het bekend gemaakt dat er een Roxy-Floxsy Kookboek was.
Als er interesse voor was...konden ze het bestellen.
Het was geen goedkoop boek.....zeker niet
Maar de kwaliteit loog er ook niet om.
En de bestellingen vlogen ons om de oren
Er zijn 18 boeken verkocht...wat heel wat is.



Plus de 4 die we zelf hebben besteld
Niet slecht toch....
En de reactie waren schitterend....ook van mensen buiten het forum
We waren zo trots als een ouwe aap.



We hebben sommige op ideeen gebracht om eens een boek te maken over.........
Noem maar op waar je interesse uitgaat
Waar mijn interesse naar uitgaat weten jullie onderhand wel
KOKEN o.a
Dus ik ben weer begonnen
Maar nu een kookboek met eigen recepten
Als ik hem af heb laat ik het uiteraard weten
Ik ga even neuzen in 1 van mn kookboeken
Per slot moet er gekookt worden
Maar niet voordat ik Willeke heb bedankt
Meis....het was reuzeleuk om met je samen te werken aan "ons" kookboek
En zeker voor herhaling vatbaar ;-))
Dikke knufffff



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Coleslaw


Coleslaw van Dirk

Weer een echt Amerikaans recept....
Toen Dirk vroeg wanneer maak je eens coleslaw (in een grijs verleden :-)
Zei ik" die koop ik in bakjes want ik weet echt niet hoe ik dat moet maken"
Hij kwam met dit recept op de proppen
Een heel simpele koolsalade en o zo lekker
Een groot verschil met de kant en klaar gekochte bakjes coleslaw
En.....allemaal pure ingredienten
Heel veelzijdig ook....
Je kunt er zelf nog van alles bij doen.
Hieronder het eenvoudige recept....
Maar gebruik je fantasie en doe er een handje rozijnen in
Of stukjes paprika en/of geroosterde sesamzaadjes
Of doe er rodekool sliertjes door.
Maanzaadjes erdoor is ook heel erg lekker
Kortom...Je kunt er veel mee



Ingredienten:

1 en  1/3 kop mayonaise.
3 eetlepels appel azijn of gewone azijn of citroensap.
2 eetlepels en 2 theelepels suiker
2 eetlepels melk of karnemelk
snufje zout
peper
1 spits of wit kooltje
1 winterwortel.

Bereiding:

Snij de kool en wortel in zeer kleine reepjes.(keukenmachine werkt prima)
Of schaaf ze zeer fijn.
Doe alle ingredienten behalve de kool en wortel in een schaal en mix tot gladde massa.
Doe de kool en wortel erbij.
Hussel alles goed door elkaar
Laat minstens 1 dag in koelkast staan,zodat alle smaken goed op elkaar kunnen inwerken.
Lekker bij bbq of BLT sandwich of Sloppy Joe`s

Tip:
Maak een grote schaal
Na 2 dagen is het nog lekkerder

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sloppy Joe


Sloppy Joe

Een broodje voor de drukke zaterdag
Zeer bekend in Amerika waar dit recept ook vandaan komt
Met een kop soep vooraf en coleslaw bij het broodje een hele maaltijd
Lekker pittig....
Weer eens iets anders dan een hamburger

Ingredienten

1 ui
100 g salami
400 g rundergehakt
3 dl gekruide tomatensaus (sugo)
1 eetl. Dijonmosterd
1 eetl. worcestersaus
4 of 8 kaiserbroodjes
4 blaadjes lollo biondo
1 tomaat

Bereiding:

Snipper de ui heel fijn.
Hak de salami fijn.
Bak in een braadpan het gehakt eerst zachtjes tot wat vet uit het gehakt komt, bak het daarna al omscheppend rul.
Voeg de salami en ui toe en bak het geheel nog circa 3 minuten.
Roer de tomatensaus met de mosterd en worcestersaus erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
Laat het geheel circa 15 minuten zachtjes pruttelen en indikken.
Snijd de kaiserbroodjes open en rooster de snijvlakken onder een hete grill even bruin.
Leg de onderste helften op vier bordjes.
Leg op elk broodje een blaadje sla en schep de gehaktsaus erop en ernaast. .
Garneer met plakjes tomaat en leg de bovenste helft van het broodje er weer op

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Zuurkoolschotel met Kerriegehakt en Tuttifrutti


Zuurkoolschotel met kerriegehakt en tuttifrutti

Zuurkool....Wintergroente bij uitstek
Meest gegeten als stamppot
Maar je kunt met zuurkool zoveel meer
Als salade ook erg lekker
Maar vandaag eten we deze versie.....yummie


Ingrediënten

 500 g Varkensgehakt/Rundergehakt
 4 theelepels kerriepoeder (milde)
 4 dl melk
 60 g boter
 200 g tuttifrutti
 150 g geraspte kaas
 500 g zuurkool (wijnzuurkool)
 1 pijpje kaneel
 1 en 1/2 kilo aardappels (geschild)
 4 sjalotjes (fijngesnipperd)
 3 eetlepels honing
 ovenschaal, 3 liter

Bereiding:

Breng de aardappels en zuurkool in een pan met een water aan de kook.
Kook de aardappels en zuurkool in ca. 25 minuten gaar.
Kook ondertussen de tuttifrutti volgens de aanwijzingen op de verpakking met een pijpje kaneel en honing.
Snijd het gekookte fruit vervolgens in stukjes.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit vervolgens 20 g boter in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul.
Voeg de fijn gesnipperde sjalotjes, tuttifrutti en de kerrie aan het gehakt toe en fruit dit ca. 5 minuten.
Verwarm de melk met 40 g boter in een steelpan.
Giet de aardappels en zuurkool boven een kom af en stamp deze met een pureestamper fijn.
Voeg beetje bij beetje melk toe tot er een smeuïge stamppot ontstaat.
Beboter een ovenschaal en schep hierin de helft van de stamppot, leg hierop het gehaktmengsel, overige stamppot en geraspte kaas.
Zet de ovenschaal ca. 15 minuten in de oven op 200°C.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bourgondisch Kippannetje


Bourgondisch Kippannetje
Lekker recept en vlug klaar ook nog
Ik heb het in een grote stoofpot gemaakt
Maar het is ook leuk om in kleine minipannetjes te serveren




Ingredienten:

125 gr mag spekreepjes
500 gram kipfilet
1 grote ui
2-4 tenen knoflook
2 kleine blikjes tomatenpuree
2 eetl bloem
300 ml rode wijn
2 theel gedroogde provencaalse kruiden
3 eetl olijven
peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.
Bak de spekreepjes in een droge koekenpan zonder olie of boter.
Voeg na een minuutje de in blokjes gesneden kipfilet (die heb ik nog met wat kipkruiden gekruid) toe.
Bak het mooi bruin.
Bak de ui en de knoflook mee.
Schep de tomatenpuree en de bloem erbij en laat even goed meebakken.
Schenk de wijn in de pan.
Voeg de kruiden en de fijn gesneden olijven naar smaak toe.
Voeg geen zout toe!
De olijven en de spek maken het zout genoeg.
Wil je de minipannetjes gebruiken?
Verdeel de stoofpot dan nu over 1 of meerdere kleinere ovenschaaltjes.
Dek de schaaltjes af met een deksel.
Stoof de kip in de oven in zo'n 30 minuten gaar.


TIP:

Lekker met friet en salade.
Of met rijst en een frisse salade

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Cowboy Kaviaar


Cowboy Kaviaar

Ingredienten

1 blik zwarte bonen
1 blik kidney bonen 
1 blik mais    
4-5 Roma tomaten, zaadjes verwijderd en in stukjes gesneden
2-3  avocados, in stukjes gesneden
1 rode ui (klein gesnipperd)
1 witte ui (dun gesneden)
ca. 1/2  tot 3/4 cup  Italiaanse dressing
1/2 bosje koriander (fijn gehakt)
1-2 limoenen (uitgeperst)
Peper en zout

Bereiding

Doe de bonen en mais in een zeef
Spoel ze af onder de kraan en laat ze uitlekken
Dep ze zonodig droog met keukenpapier
Doe in een grote schaal
Voeg de in stukjes gesneden tomaat toe en de uien
En de fijngesneden koriander
Snij de avocado in stukjes en besprenkel ze met limoensap
Doe de rest van het limoensap in de schaal
Doe de avocado en de dressing in de schaal en hussel voorzichtig door elkaar
Doe er zout en/of peper naar smaak bij
Zet in de koelkast om de smaak op elkaar in te laten werken
Dit kan het beste gegeten worden dezelfde dag
Geef er tortilla chips bij.


Tip:

Ook lekker bij bbq of picknick met stokbrood

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Populaire berichten