Boboti
Fruit in gehakt vind ik niet zo lekker
Maar deze bekende Afrikaanse schotel is toch weer iets anders
Ik had Boboti eerst met een pakje gemaakt
Daar is niks mis mee....
Maar echt helemaal zelf brouwen is toch wel lekkerder
Deze versie heb ik al een paar keer gemaakt (ooit van internet geplukt)
En net als zoveel gerechten...je doet beetje meer van dit en minder van dat erin
Zo word het toch iets eigens....
Yensa′ka....(eet smakelijk)
Een baie lekker gerecht.......
Ingrediënten (4 personen)
2 pond gemengd mager gehakt of rundergehakt.
75 gram gedroogde abrikozen
4 sneden witbrood
3 dl melk
2 eieren
1 eetlepel zonnebloemolie
3 eetlepels boter
2 middelgrote gesnipperde uien
1 teentje gehakte knoflook
50 gram amandel snippers
1 1/2 theelepel kerriepoeder
1 theelepel vlees kruiden
3 eetlepels citroensap
1 eetlepel azijn
1/2 theelepel versgemalen peper
zout
Verwarm de oven voor op 180 graden
Doe het gehakt in een grote kom.
Was de rozijnen in lauwwarm waterOvergiet de rozijnen in een kom met kokend water.
Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
Snijd de korstjes van de boterhammen.
Verkruimel het brood in een kom en schenk er melk op.
Breek de eieren op het gehakt en werk alles goed door elkaar.
Bestrijk een ovenschaal dun met olie.
Doe de rest van de olie en de boter in een kleine koekenpan en laat warm worden
Fruit hierin onder af en toe roeren de uien met de knoflook langzaam goudgeel.
Bak de laatste 2 minuten even de abrikozen stukjes mee.
Neem de koekenpan van het vuur
Giet de rozijnen af en doe de rozijnen in een mengbeker of blender.
Doe daar ook de amandelsnippers, de kerrie, de vleeskruiden, het citroensap, de azijn en de peper met 1 theelepel zout in.
Schep de gefruite ui en knoflook en abrikozen stukjes in de blender of keukenmachine
Laat die een paar slagen draaien, maar maak de inhoud niet al te fijn.
Doe het mengsel bij het gehakt.
Maak het geweekte brood fijn met een vork en werk ook dit door het gehakt. Vul de ovenschaal en strijk de bovenzijde van het gehakt met een een in koud water gedompelde lepel.
Zet de schaal op het rooster in de oven en laat het gehakt in 60 tot 75 minuten door ene door gaar worden.
TIP:
Serveren met rijst en een frisse salade met paprika snippers en komkommer.