Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Boboti


Boboti

Fruit in gehakt vind ik niet zo lekker
Maar deze bekende Afrikaanse schotel is toch weer iets anders
Ik had Boboti eerst met een pakje gemaakt
Daar is niks mis mee....
Maar echt helemaal zelf brouwen is toch wel lekkerder
Deze versie heb ik al een paar keer gemaakt (ooit van internet geplukt)
En net als zoveel gerechten...je doet beetje meer van dit en minder van dat erin
Zo word het toch iets eigens....
Yensa′ka....(eet smakelijk)
Een baie lekker gerecht.......


Ingrediënten (4 personen)

2 pond gemengd mager gehakt of rundergehakt.
100 gram rozijnen zonder pitjes
75 gram gedroogde abrikozen
4  sneden witbrood
3 dl melk
2  eieren
1 eetlepel zonnebloemolie
3 eetlepels boter
2 middelgrote gesnipperde uien
1 teentje gehakte  knoflook
50 gram amandel snippers
1 1/2 theelepel kerriepoeder
1 theelepel vlees kruiden
3 eetlepels citroensap
1 eetlepel azijn
1/2 theelepel versgemalen peper
zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden
Doe het gehakt in een grote kom.
Was de rozijnen in lauwwarm water
Overgiet de rozijnen in een kom met kokend water.
Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
Snijd de korstjes van de boterhammen.
Verkruimel het brood in een kom en schenk er melk op.
Breek de eieren op het gehakt en werk alles goed door elkaar.
Bestrijk een ovenschaal dun met olie.
Doe de rest van de olie en de boter in een kleine koekenpan en laat warm worden
Fruit hierin onder af en toe roeren de uien met de knoflook langzaam goudgeel.
Bak de laatste 2 minuten even de  abrikozen stukjes mee.
Neem de koekenpan van het vuur
Giet de rozijnen af en doe de rozijnen in een mengbeker of blender.
Doe daar ook de amandelsnippers, de kerrie, de vleeskruiden, het citroensap, de azijn en de peper met 1 theelepel zout in.
Schep de gefruite ui en knoflook en abrikozen stukjes in de blender of keukenmachine
Laat die een paar slagen draaien, maar maak de inhoud niet al te fijn.
Doe het mengsel bij het gehakt.
Maak het geweekte  brood fijn met een vork en werk ook dit door het gehakt.
Vul de ovenschaal en strijk de bovenzijde van het gehakt met een een in koud water gedompelde lepel.
Zet de schaal op het rooster in de oven en laat het gehakt in 60 tot 75 minuten door ene door gaar worden.

TIP:
Serveren met rijst en een frisse salade met paprika snippers en komkommer.




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wentelteefjes


Wentelteefjes

Wentelteefjes,French toast of verloren brood...
Allemaal benamingen voor een ouderwets gerecht van oud brood
Want met oud brood kun je een hoop...
Maak er croutons van of paneermeel
Of in dit geval wentelteefjes
Beetje luxe met fruit.....een lekker ontbijtje voor de zondag

Ingredienten:


8 sneetjes krenten- of rozijnenbrood
 (croisants of gewoon wit brood)
2 verse geitenkaasjes
3 eieren
1 zakje vanillesuiker
35 g witte basterdsuiker
1 dl melk
boter
kaneelsuiker (suiker gemengd met kaneelpoeder)
1 borrelglaasje (streekeigen) kruidenbitter
limoensap
1 à 2 appels
2 eetlepels appelstroop
2 eetlepels rode vruchtenjam
rode bessen en ander vers fruit

Bereiding:

Snij of druk uit elke plak krenten- of rozijnenbrood twee rondjes  
Het uitdrukken met een glas gaat gemakkelijker wanneer het brood bevroren is.
Snij vervolgens het kaasje in vier gelijke plakken en laat deze op kamertemperatuur komen.
Klop nu de eieren met de vanillesuiker, de helft van de basterdsuiker en de melk op.
Laat de rozijnenbroodrondjes hierin een paar minuten weken en bak ze in een pan met boter aan beide kanten bruin.
Leg de helft van de wentelteefjes op een groot bord en leg op elk wentelteefje een plakje geitenkaas.
Leg de andere helft van de wentelteefje er bovenop.
Bestrooi de wentelteefjes met de kaneelsuiker.
Laat in een pannetje 25 gram boter en de rest van de basterdsuiker smelten.
Zodra het mengsel lichtbruin is, blust u het af met een borrelglaasje kruidenbitter en wat limoensap.
Schil de appels en snij ze in blokjes.
Fruit driekwart van de appelblokjes even aan met wat boter en voeg hier de appelstroop en de vruchtenjam aan toe.
Voeg indien nodig zoveel water toe tot een mooie compote ontstaat.
Meng vervolgens de compote met het kruidenbittersausje.
Schep op de wentelteeftaartjes een eetlepel saus en leg er wat appelblokjes op.
Garneer het bord met wat takjes rode bessen en serveer het met vers fruit.

TIP:
 Dit gerecht is ook heerlijk als dessert, geserveerd met een bolletje ambachtelijk roomijs.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Citroen Cupcakes



Lemon  Cheesecake  Cupcakes

Ingrediënten voor 12 cupcakes

950 gram ricotta of cream cheese
45 gram boter gesmolten
4 eieren, op kamertemperatuur
300 gram poedersuiker
75 gram koek kruimels ( bijvoorbeeld verkruimelde bastogne koeken)
2 eetlepels honing
1 theelepel citroenrasp
Lemoncurd

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden
Zorg ervoor dat het rooster in het midden van de oven geplaatst is.
 Hier kun je later dan makkelijk je cupcake bakblik op plaatsen.
Zet een cupcake bakblik met daarin papieren bakvormpjes klaar.
Als je een cupcake bakblik gebruikt blijven de cupcakes beter in vorm tijdens het bakproces en het is ook makkelijker om de vormpjes te vullen met het beslag.
 Meestal gaan er 12 cupcakes in een cupcake bakblik.
Haal de boter en eieren tijdig uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te laten komen.
Smelt de boter in de magnetron of in een pannetje op middelhoog vuur.
Meet alle ingrediënten van te voren af met een maatbeker of weegschaal en zet ze in aparte kommen klaar voor gebruik.

Bereiding

Meng de koek kruimels, margarine en honing met een staafmixer of food proccesor tot een geheel.
Schep in elk papieren bakvormpje een theelepel kruimeldeeg en druk dit goed aan zodat er een stevig bodempje ontstaat.
Zet het bakblik met daarin de gevulde bakvormpjes even in de koelkast.
Doe de ricotta of cream cheese in een grote kom
Mix dit met de mixer op middelhoge snelheid mooi glad.
Voeg nu een voor een de eieren en poedersuiker aan de ricotta en mix telkens even goed door op middelhoge snelheid.
Voeg  de citroenrasp toe en klop even door
Haal de bakvormpjes uit de koelkast.
Pak je cupcake bakblik erbij waarin je de papieren bakvormpjes eerder al in hebt gedaan.
Het vullen gaat nu heel makkelijk.
Neem een eetlepel en schep een beetje beslag in het midden van het papieren cupcake vormpje.
Met een tweede lepel schraap je het beslag van de lepel in het vormpje.
Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 vol.
Zo kunnen de cakejes goed rijzen en zullen ze niet boven het papieren vormpje uit steken als ze klaar zijn.
Hoe platter de cupcakes zijn als ze gebakken zijn, hoe makkelijker je ze kan garneren.
Open de oven en zet het cupcake bakblik in het midden van de oven op het rooster.
Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170 graden.
Je kunt het beste de ovendeur tussentijds niet openen, anders zakken de cupcakes misschien in.
Na 20 minuten open je de ovendeur en prik je met een houten prikker in een cupcake om te controleren of de cupcakes gaar zijn.
Wanneer er geen nat beslag aan de houten prikker blijft kleven kunnen de cupcakes uit de oven gehaald worden.
Kleeft er nog wel nat beslag aan de houten prikker, dan laat je de cupcakes nog 5 minuten in de oven bakken.
Controleer na 5 minuten weer of de cupcakes gaar zijn en haal ze uit de oven als dat zo is.

Let op:
Iedere oven is anders, hierdoor kan de baktijd van je cupcakes verschillen.
Als je de cupcakes uit de oven hebt gehaald laat je ze in het cupcake bakblik afkoelen op een koel rooster.
Als de cupcakes helemaal zijn afgekoeld haal je de cupcakes voorzichtig uit het cupcake bakblik.
De papieren bakvormpjes kunnen om de cupcakes heen blijven zitten.
Je kan de lemoncurd gebruiken als topping.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Old Bay Kruidenmix


Old Bay Kruidenmix

Soms is het jammer dat niet alle kruidenmengsels te verkrijgen zijn.
Maar met een beetje geluk kun je het recept op internet vinden
Old Bay Seasoning is zo`n kruidenmengsel
Word door Mc Cormick gemaakt
Maar helaas niet hier verkrijgbaar
Dus dan maar googlen en ik heb het gevonden
Old Bay Seasoning van Mc Cormick


Klassiek recept voor deze seasoning

Ingredienten:

4 gedroogde laurierblaadjes (fijn gemalen)
2 thhelepels selderijzout
1 en 1/2 theelepel mosterdpoeder
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1/2 theelepel selderij zaadjes
1/2 theelepel witte peper
1/2 theelepel nootmuskaat
1/2 theelepel gemberpoeder
1/4 theelepel all spice
1/4 theelepel kruidnagelpoeder
1/4 theelepel fijn gemaakte paprika vlokken
1/8 theelepel gemalen foelie
1/8 theelepel kardamompoeder
Zorg dat alle kruiden goed zijn fijn gemalen
Hussel alles door elkaar
Bewaar in afgesloten potje tot gebruik

Tip:

Heerlijk op kip en bij vis en schaaldieren

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Caribean Crab Salade met romige Gember dressing


Caribean Crabmeat Salade met Romige Gember Dressing

Nu we toch met de crab in de weer zijn en het heerlijk lenteweer is.
Heb ik nog een heerlijke crabsalade
Ooit eens van internet gehaald (het recept) en vaak gemaakt


Ingredienten

1  cup  mayonaise
1  eetlepel  Dijon mosterd
1  eetlepel droge witte wijn 
1  theelepel gemalen gember  
1/4  theelepel zout
1/2  theelepel  Old Bay kruidenmix
1/4  theelepel witte peper  
snufje suiker
1  pond  (vers)Crabvlees (of blikjes uitgelekt)
8  plum tomaten (fijn gesneden)
1  cup fijn gesneden en zaadloze komkommer  
Gemengde sla soorten

Om te garneren:

Avocadoschijfjes,rode uischijfjes, mangoschijfjes

Bereiding

Roer de eerste 8  ingredienten goed door elkaar en zet ze in de koelkast
Doe het crabvlees in een kom.
Doe het mayonaise mengsel erdoor
Leg de gemengde en gewassen sla met de tomaten en komkommer op bordjes
Doe de crabsalade erop en garneer met de avocado,uischijfjes en mango

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Crabcake`s


Crabcake`s

Crabcake`s.....een mooie naam voor viskoekjes met krab
Maar die met krab zijn dan ook erg lekker
Als hapje tussendoor of op een broodje
Of met een salade als lunch gerecht
Ik had ze een tijd niet gemaakt
Ze waren dan ook zo verdwenen toen ik ze gisteren had gemaakt.


Ingredienten

450 gram vers krabvlees (of blikjes uitgelekt)
125 gram droge broodkruim of paneermeel
1 losgekopt ei
1 eetlepel mayonaise
2 theelepels franse  mosterd
1 theelepel worchestersauce
1 eetlepel fijngeknipte peterselie
1 eetlepel fijn gknipte bieslook
peper en zout
2 eetlepels boter

Bereiden:

Doe alle ingredienten in een kom
Behalve de boter en peper en zout
Hussel alles door elkaar
Breng op smaak met peper en zout
Vorm van dit mengsel 8 ballen en druk ze een beetje plat
Verhit de boter in de koekenpan op middelhoog vuur
Bak de crabcakes tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn.

Serveer ze warm...

Tip:

Serveer de crabcake op een bolletje met een lekker sausje
Of maak kleinere balletjes en serveer ze bij een borrel.







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Appel Kaneel Cupcakes


Cupcakes Appel Kaneel

Op deze cupcakes is iedereen gek.
Lekker fris en kruidig door de appel/kaneel vulling

Ingrediënten voor 12 cupcakes

125 gram boter (kamertemperatuur0
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk
2 ( grote) eieren (kamertemperatuur)
1 appel ( zurig ), gesneden in kleine blokjes
2 theelepels kaneel

Topping:

250 gram poedersuiker
250 gram zachte boter(kamertemperatuur)
2 eetlepels heet water
4 theelepels kaneel poeder
1 theelepel vanille extract

Bereiden

Maak het basisrecept cupcakes.
Voeg als laatste appelblokjes gemengd met kaneel toe.
Roer alles nog eens goed door tot 1 geheel.

Topping

Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa.
Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème.
Hoe langer je blijft mixen, hoe beter de delen in elkaar op gaan.
De textuur en de kleur veranderen.
Voeg als laatste het water, de vanille extract en kaneel poeder toe.
Breng de topping aan op de cupcakes met een spuitzak of mes.
Je kunt de topping naar wens kleuren met levensmiddelen kleurstof.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Basisrecept Cupcakes




Basisrecept Cupcakes

Het is altijd makkelijk een basisrecept te hebben
En van daaruit verder te werken met smaken
Dit basisrecept van cupcakerecepten gebruik ik als leidraad voor cupcakes
En van daaruit heerlijk expirimenteren


Ingrediënten voor 12 cupcakes

125 gram roomboter op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren op kamertemperatuur

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden
Zet het rooster in het midden van de oven geplaatst
Snij de boter in kleine blokjes.
Het is belangrijk dat de boter goed op kamertemperatuur is.
Doe de boter in een kom en voeg de suiker toe.
Zet de mixer aan op middelhoge snelheid en mix de boter en de suiker goed door elkaar heen,
Tot er een lichte en luchtige massa ontstaat.
Voeg de suiker niet in 1x maar in 3 keer toe aan de boter,
Hierdoor word de suiker beter worden opgenomen door de boter en wordt je beslag luchtiger.
Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe.(kamertemperatuur)
Hierdoor wordt je beslag luchtiger.
Mix telkens de massa met de mixer op middelhoge snelheid als je een ei hebt toegevoegd.
Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe.
Als laatste voeg je de melk toe en mix je nog eens twee minuten alles goed door elkaar met de mixer op middelhoge snelheid
Tot je een luchtig en glad beslag hebt gekregen

Pak je cupcake bakblik erbij waarin je de papieren bakvormpjes eerder al in hebt gedaan.
Het vullen gaat nu heel makkelijk.
Neem een eetlepel en schep een beetje beslag in het midden van het papieren cupcake vormpje.
Met een tweede lepel schraap je het beslag van de lepel in het vormpje.
Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 vol.
Zo kunnen de cakejes goed rijzen en zullen ze niet boven het papieren vormpje uit steken als ze klaar zijn.
Hoe platter de cupcakes zijn als ze gebakken zijn, hoe makkelijker je ze kan garneren.

Open de oven en zet het cupcake bakblik in het midden van de oven op het rooster.
Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170 graden.
Na 20 minuten open je de ovendeur en prik je met een houten prikker in een cupcake om te controleren of de cupcakes gaar zijn.
Wanneer er geen nat beslag aan de houten prikker blijft kleven kunnen de cupcakes uit de oven gehaald worden.
Kleeft er nog wel nat beslag aan de houten prikker, dan laat je de cupcakes nog 5 minuten in de oven bakken.
Controleer na 5 minuten weer of de cupcakes gaar zijn en haal ze uit de oven als dat zo is.
Let op: iedere oven is anders, hierdoor kan de baktijd van je cupcakes verschillen.
Als je de cupcakes uit de oven hebt gehaald laat je ze in het cupcake bakblik afkoelen op een koel rooster.
Zijn je cupcakes onverhoopt toch iets boller dan de bedoeling is,
Leg dan meteen nadat je de cupcakes uit de oven hebt gehaald een (brood)plankje op het cupcake bakblik.
Na ongeveer 1 minuut haal je het plankje er weer van af, je cupcakes zijn nu platgedrukt. 
Als de cupcakes helemaal zijn afgekoeld haal je de cupcakes voorzichtig uit het cupcake bakblik.
De papieren bakvormpjes kunnen om de cupcakes heen blijven zitten.
Zijn ze helemaal goed afgekoeld....Dan kunnen ze gegarneerd worden

Bron:Cupcakerecepten

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Eierbordjes....


Eierbordjes

Dit ovalen bordje heb ik beschilderd met eitjes
Ik heb er 2 van gemaakt
Leuk voor het paasontbijt.....
Ben nog met een eierschaaltje bezig
Best moeilijk werk,de randen moeten heel zacht maar toch duidelijk zijn
Veel uit laten vloeien en tamponeren
Maar ik ben best tevreden met het resultaat
Nu afwachten hoe het schaaltje er gaat uit zien


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hartige taart met Boursin Knoflook en fijne kruiden


Hartige taart met Boursin Knoflook en fijne kruiden

Ingredienten:

5 plakjes deeg voor hartige taart
3 el olijfolie
3 stengels bleekselderij
1 rode paprika
300 g broccoli, in kleine roosjes
1 tl tijm
1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden Light
4 eieren

Bereiden:

Ontdooi het deeg.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet een springvorm in met olijfolie.
Bekleed de springvorm vervolgens met het deeg.
Was de stengels bleekselderij goed en snijd deze in schijfjes.
Was de paprika en snij deze in repen.
2 el olijfolie in een koekenpan verhitten.
Bleekselderij, paprika en broccoli  samen met de tijm ca 5 à 6 min. op hoog vuur al omscheppend bakken.
Breng op smaak met peper en zout.
Pureer 100 g Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden Light en de eieren met een staafmixer tot een gladde saus.
Breng ook dit op smaak brengen met peper en zout.
Schep de groenten in de met deeg beklede vorm en giet de saus erover.
Bak de hartige taart in ca. 25-30 min. goudbruin.


Bron: Boursin

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Gevulde eitjes met Krab


Gevulde eitjes met krab

Genoeg vulling voor 6 grote hardgekookte eieren - 12 helften

Ingrediënten:

1/3 kop krab vlees
Eigeel van 6 gehalveerde hardgekookte eieren
2 eetlepels Dijon mosterd
3 eetlepels mayonaise
1 kleine lente-ui, fijn gehakt
Worcestershire saus
Cayenne peper (optioneel)
Zout en peper

Bereiding:

In een middelgrote kom de krab met een vork fin maken, voeg de eidooiers en alle andere
behalve zout en peper.
Meng met een vork alles goed door elkaar tot een romige massa.
Voeg meer mayo toe indien nodig.
Proef of er eventueel nog zout en peper in moet en vul de holtes in de lege eiwit helften met het mengsel.
Garneer met paprikapoeder en een takje peterselie, of een klein stukje van krab en peterselie.

Deze zijn een heerlijk voorgerecht, maar zijn ook zeer geschikt voor een brunch of borrelhapje!

Bron: Timeless Gourmet

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Gebakken Witlof met St. Jacobsschelpen


Gebakken witlof met sint-jakobsschelpen
Voor 4 personen als voorgerecht

Ingredienten:

4 stronkjes witlof
12 sint-jakobsschelpen
1 eetlepel olijfolie
80 gram gezouten boter
sap van een halve citroen
1 dessertlepel suiker
paar takjes kervel
zout en versgemalen peper

Bereiden:

Snijd het kontje van de witlof, haal de blaadjes los en spoel ze af.
Verwarm de olie en 30 gram boter in een koekenpan
Doe er (als dit goed heet) is de lof, het citroensap, de suiker en wat zout en peper bij.
Bak onder af en toe omscheppend een minuut of 3 a 4 tot de lof begint te kleuren en wat zachter is.
Smelt de rest van de boter in een tweede koekenpan.
Doe er zodra de boter begint te bruisen de sint-jacobsschelpen in en bak ze in 4 à 5 minuten rondom mooi bruin.
Het vlees moet vanbinnen zacht blijven, als je ze te lang bakt worden ze rubberig.
Leg op ieder bordje een bergje lof, leg de sint-jakobsschelpen er bovenop en garneer met de kervel.

TIP:

Dit is ook heerlijk als hoofdgerecht
Met bijvoorbeeld gekookte nieuwe aardappels met wat boter of lekkere olijfolie en peterselie.
Reken dan 4 à 5 schelpen en 2 stronkjes lof per persoon.

Wil je dit recept ook eens bekijken op video?
Klik op deze link en bekijk hoe het word bereid.

Bron:Cookfreshfood.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Red Velvet Cupcakes


Red Velvet cupcakes

Een rode cupcake, zeer geschikt voor romantische aangelegenheden…
Maar ook zonder romantiek erg lekkerrrrrr

Red Velvet Cupcakes
Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram zachte boter
125 gram fijne kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 grote eieren, op kamertemperatuur
75 g pure chocolade
2 eetlepels slagroom
1 theelepel vanille extract
½ eetlepel citroensap
2 eetlepels cacaopoeder
snufje zout
rode food kleurstof

Topping

250 gram poedersuiker
250 gram zachte boter
2 eetlepels heet water
1 theelepel vanille extract

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden en zorg ervoor dat het rooster in het midden van de oven geplaatst is.
Zet een cupcake of muffin bakblik met daarin papieren cupcake vormpjes klaar.
Snij de boter in kleine blokjes.
Het is belangrijk dat de boter goed op kamertemperatuur is.
Doe de boter in een kom en voeg de suiker toe.
Zet de mixer aan op middelhoge snelheid en mix de boter en de suiker goed door elkaar heen totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat.
Voeg de suiker niet in 1 keer toe aan de boter maar doe het beetje bij beetje.
Hierdoor kan de suiker beter worden opgenomen door de boter en wordt je beslag luchtiger.
Smelt de chocolade voorzichtig au bain marie in een saus pannetje.
Schenk de chocolade langzaam en al kloppend bij het boter mengsel.
Voeg nu een voor een de eieren toe.
Doe de room, vanille en citroensap erbij.
Klop kort door en voeg daarna cacao, bakmeel en zout toe.
Klop tot een glad deeg.
Voeg de kleurstof toe en mix tot een mooie rode kleur is verkregen
Vul de cupcake vormpjes tot 2/3 met het beslag


Zet de cupcakes in de oven en bak ze 20 a 25 minuten tot ze gaar zijn
Zijn de cupcakes van boven bol...
Leg er dan voor 1 minuutje een broodplank bovenop
Laat ze op een rooster afkoelen

Topping

Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa.
Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème.
Hoe langer je blijft mixen, hoe beter de delen in elkaar op gaan.
De textuur en de kleur veranderen.
Voeg als laatste het water en de vanille extract toe.
Breng de topping aan op de cupcakes met een spuitzak of mes en versier naar wens.


Bron: Internet

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Chocolade Bananen Cupcakes


Chocolade Bananen Cupcakes

Ingredienten

1/2 cup kokosmelk (of koffie melk)
1/2 cup rijpe banaan (ca 1 grote banaan)
1/3 cup plantaardige olie olie
1 theelepel vanille extract
3/4 cup suiker  
1 cup bloem
1/3 cup cacao poeder
3/4 theelepel baking soda (zuiveringszout)
1/2 theelepel bakpoeder 
1/4 theelepel zout 
1/8 theelepel kaneel 

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
Doe de cupcake vormpjes in de muffin bakplaat
In een kleine kom de banaan fijn prakken
Mix met de kokosmelk,suiker, olie en de vanille extract er doorheen
Doe in een andere kom de gezeefde bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en kaneel en zout
Roer door elkaar
Maak een kuiltje in de kom met droge ingredienten en doe de "natte" massa erin
Roer tot alles goed gemengd is
Vul de vormpjes van de cupcakes voor 2/3
Bak de cakejes 18 a 20 minuten tot ze gaar zijn
Laat ze afkoelen op een rek
Maak een botercreme

Ingredienten

450 gr poeder suiker
1 pakje instant bananenpudding
1/2 cup melk
1/8 to 1/4 tl zout
1/2 tl vanille extract
225 gr zachte boter (in kleine dobbelsteentjes gesneden)
1/2 cup soja boter (in kleine dobbelsteentjes gesneden)

Bereiding
Mix op de laagste snelheid de poedersuiker, de  bananenpudding-poeder, zout, vanillesuiker en melk tot een gladde massa.
Voeg beetje bij beetje de boter toe
Voeg vervolgens de soja boter toe en mix het geheel in 10 minuten op de hoogste snelheid tot een gladde en zachte creme.
Maak een schone theedoek nat onder de kraan en wring hem daarna goed uit,
wikkel de beslagkom in de vochtige theedoek en zet de botercreme nu eerst een half uur in de koelkast zodat deze opkan stijven.
Hierna kun je de botercreme gaan gebruiken.
Doe de creme in een spuitzak en spuit een toef op de cupcake

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Limoen Cupcakes met Kokosbotercreme


Limoen Cupcakes met Kokosbotercreme

Nog een heerlijke cupcake...
Je hebt zoveel soorten, dus voorlopig ben ik nog niet uit gestudeerd


Ingrediënten
Cupcake

1 cup) boter
1 en 1/2 cup suiker
2 el limoenschil rasp
3 eieren
1/4 cup limoensap
1 theelepel vanille extract
1/4 theelepel  zout
2 en 1/2 tl bakpoeder
2 en 1/2 cups cakemeel
1 en 1/4 cup karnemelk
1/2 cup kokosrasp
Botercreme

1/2 cup ongezouten boter (zacht)
4 cups poedersuiker
1/2 theelepel zout
3/4 cup kokosmelk
1 theelepel vanille extract

Bereiding
Cupcakes

Verwarm de oven voor op 175°C en plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren cupcakevormpje.
Bekleed het bakblik met bakpapier en strooi hier het kokosrasp op uit,
zodra de oven voorverwarmd is kun je het kokosrasp in 5 tot 7 minuten lichtbruin bakken.
Haal het blik daarna uit de oven en laat het kokos afkoelen.
Mix in een beslagkom de boter tot deze zacht is.
Voeg de suiker en de geraspte limoenschil toe.
Voeg daarna de eieren een voor een toe.
Daarna voeg je het limoensap en het vanille extract toe.
Meng in de andere kom het cakemeel, bakpoeder en zout.
Voeg daarna al roerend de karnemelk en de romige boter toe aan het meel-mengsel.
Mix het geheel op de laagste stand tot het een mooie gladde massa is geworden.
Vul de cupcakevormpjes tot ongeveer twee/derde het beslag en bak de cupcakes gaar en goudbruin in ongeveer 18 tot minuten.
Laat de cupcakes de eerste tien minuten buiten de ven maar in het muffinbik afkoelen,
daarna kun je ze verder laten afkoelen op een rooster.

Botercreme

Mix in de beslagkom de boter tot deze helemaal zacht en romig is geworden.
Voeg daarna al mixend alle andere ingrediënten schep voor schep toe.

Finishing Touch

Vul de spuitzak met de kokosbotercreme en spuit op elke cupcake een mooie toef,
als laatste kun je wat van de gebakken kokosrasp over de toef strooien
of een partje van een goed schoongeschrobde limoen bovenin toef drukken


Bron: cupcakesenmuffins

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Geitenkaas Dressing


Geitenkaas Dressing

Wij eten iedere dag wel sla, gewoon omdat het lekker fris is
En we vinden het lekker
Met dressings expirimenteren we dan ook vaak
Geitenkaas vind ik ook erg lekker en het leent zich prima om in een dressing te verwerken
Dit is naast de walnoot/roquefort dressing een van mijn favorieten....


Ingredienten

230 gram zachte geitenkaas (kamertemperatuur)
1/2 cup karnemelk
1 cup room
1/4 cup fijn gehakte bieslook
Zout
Zwarte peper uit de molen

Bereiden:

Doe de gietenkaas, karnemelk en room in een kom en mix goed door
Mix niet te lang, anders word het te stijf
Doe de bieslook erbij en het peper en zout
Roer goed door
Blijft 2 a 3 dagen goed in de koelkast

Tip:

Doe er ook eens andere kruiden door zoals basilicum,tijm en peterselie

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Populaire berichten