Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Wentelteefjes


Wentelteefjes

Wentelteefjes,French toast of verloren brood...
Allemaal benamingen voor een ouderwets gerecht van oud brood
Want met oud brood kun je een hoop...
Maak er croutons van of paneermeel
Of in dit geval wentelteefjes
Beetje luxe met fruit.....een lekker ontbijtje voor de zondag

Ingredienten:


8 sneetjes krenten- of rozijnenbrood
 (croisants of gewoon wit brood)
2 verse geitenkaasjes
3 eieren
1 zakje vanillesuiker
35 g witte basterdsuiker
1 dl melk
boter
kaneelsuiker (suiker gemengd met kaneelpoeder)
1 borrelglaasje (streekeigen) kruidenbitter
limoensap
1 Ć  2 appels
2 eetlepels appelstroop
2 eetlepels rode vruchtenjam
rode bessen en ander vers fruit

Bereiding:

Snij of druk uit elke plak krenten- of rozijnenbrood twee rondjes  
Het uitdrukken met een glas gaat gemakkelijker wanneer het brood bevroren is.
Snij vervolgens het kaasje in vier gelijke plakken en laat deze op kamertemperatuur komen.
Klop nu de eieren met de vanillesuiker, de helft van de basterdsuiker en de melk op.
Laat de rozijnenbroodrondjes hierin een paar minuten weken en bak ze in een pan met boter aan beide kanten bruin.
Leg de helft van de wentelteefjes op een groot bord en leg op elk wentelteefje een plakje geitenkaas.
Leg de andere helft van de wentelteefje er bovenop.
Bestrooi de wentelteefjes met de kaneelsuiker.
Laat in een pannetje 25 gram boter en de rest van de basterdsuiker smelten.
Zodra het mengsel lichtbruin is, blust u het af met een borrelglaasje kruidenbitter en wat limoensap.
Schil de appels en snij ze in blokjes.
Fruit driekwart van de appelblokjes even aan met wat boter en voeg hier de appelstroop en de vruchtenjam aan toe.
Voeg indien nodig zoveel water toe tot een mooie compote ontstaat.
Meng vervolgens de compote met het kruidenbittersausje.
Schep op de wentelteeftaartjes een eetlepel saus en leg er wat appelblokjes op.
Garneer het bord met wat takjes rode bessen en serveer het met vers fruit.

TIP:
 Dit gerecht is ook heerlijk als dessert, geserveerd met een bolletje ambachtelijk roomijs.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 reacties:

Jeany zei

oh wat heerlijk, dat maakten we vroeger altijd, ziet er lekker uit met die aardbeitjes, yammie, doeg meid, fijne zondag, janine

ArtMus zei

zeg jeanne...ik wil nu toch echt proberen om wat minder gewichtig te worden.
Dan moet jij niet met dit soort heerlijkheden aan komen zetten natuurlijk.
hm...............
het water loopt me in de mond.

Populaire berichten