Vurige Pesto
Een lekkere pesto die je zo door macaroni,spaghetti of andere pasta kan roeren
Maar ook lekker op een stukje geroosterd brood.
En het misstaat ook niet op bij tapas of bij de antipasti....
Ingredienten:
50 gram verse basilicumblaadjes
1 teentje knoflook
30 gram geroosterde pijnboompitten
6 zongedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt
2 rijpe tomaten, ontveld
3 eetlepels tomatenpuree
1/2 theelepell rode chilipoeder
50 gram geraspte Parmezaansekaas
1,5 dl olijfolie, plus extra om mee te bedekken
Bereiden:
Voor ca. 2 1/2 dl
Verhit de grill op hoog.
Leg de chilipeper op het rooster en gril hem, af en toe kerend, tot hij rondom is geblakerd.
Doe hem in een kom en zet hem afgedekt met folie weg tot je hem kunt vastpakken. Trek het velletje eraf, snijd de peper doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
Doe de chilipeper met de overige ingrediënten, behalve de olie, in een keukenmachine en draai alles tot puree.
Voeg terwijl de motor draait geleidelijk de olie toe. Schep de pesto in een schone pot met schroefdeksel,
Overgiet hem met een dun laagje olie om het luchtdicht af te sluiten en schroef de deksel erop.
Zet hem tot gebruik niet langer dan 2 weken in de koelkast.
Bron: Pizza, Calzone & Focaccia van Maxime Clark.
Bron foto: Internet