Ina`s Trifle
Ingredienten
1 Cake (zelf gebakken of gekocht)
1 cup frambozenjam
1 pond frambozen
1 pond verse aardbeien
Maak het fruit voorzichtig schoon
Snij de aardbeien doormidden
Hussel het fruit voorzichtig door elkaar
Cognac Cream (zie recept)
2 cups koude slagroom
2 eetlepels suiker
2 eetlepels vanille extract
Framboise likeur
Bereiden:
Maak de Cognac Creme van tevoren zodat het goed koud is
Cognac Creme:
Ingredienten:
3 cups melk
10 grote eidooiers
1 cup suiker
4 eetlepels maizena (gezeefd)
1 theelepel vanille extract
1 eetlepel cognac
2 eetlepels ongezouten boter (zacht)
1 eetlepel room
snufje zout
Bereiden van Cognac Creme:
Verhit de melk op half vuur tot het bijna kookt
Haal de pan van het vuur
Klop de eidooiers in een kom tot ze licht van kleur en dik is (ca 5 minuten)
Zet de mixer op laag en strooi de maizena erbij
Klop op halve snelheid tot alles goed gemengd is
Schraap de zijkant van de kom schoon
Klop nog even alles door elkaar
Zet de snelheid op laag van de mixer en giet de warme melk langzaam bij het eimengsel
Giet het mengsel terug in de pan
Kook boven laag vuur (constant roeren) tot het mengsel dikker is geworden (5 a 7 minuten)
Goed opletten anders eindig je met roereieren
Giet het mengsel door een zeef in een schaal
Voeg de vanille, cognac, boter en room toe
Roer alles goed door
Leg huishoudfolie direct op het mengsel en laat koud worden
Snij de cake in 9 dikke plakjes en besmeer met frambozenjam
Gebruik alle jam
Zet even opzij
Klop de slagroom tot het dik begint te worden (niet helemaal stijf)
Doe de suiker,vanille erbij
Klop nu verder tot stijve pieken zich vormen in de kom
Versier hier de trifle mee dus zet nog even opzij
Maak de Trifle
Doe in een glazen kom een laag cake met jam
Snij desnoods in stukjes zodat het in de kom past
Besprenkel met framboise likeur
Doe er een laagje aardbeien en frambozen over
Hierover een laagje Cognac creme
Herhaal dit en eindig met een 3de laag cake en aardbeien en frambozen en Cognac creme
Doe de geslagen slagroom in een spuitzak en spuit een mooie rand slagroom bovenop de trifle
In het midden de overgebleven frambozen en aardbeien leggen
Bron: Ina Garten (Barefoot Contessa)