Shirley Temple Cupcakes
De eerste film die ik heb gezien was Assepoester van Walt Disney
Ik was 7 jaar en werd gebracht naar een echte bioscoop
En ik zat daar in mijn uppie......
tussen een heleboel andere kinderen en hun ouders naar de film te kijken.
Prachtig vond ik het.....
De 2de film die ik zag was een zwart wit film met Shirley Temple
Voor 2 dubbeltjes op zondag naar de speeltuin
Waar ik met m`n broertjes dan met kinderen uit de buurt naar films keken
Eerst een paar tekenfilms en dan de hoofdfilm
Vaak was dat een Tarzan of Laurel en Hardy of Rintintin film
Iedere week een andere film
Daar zag ik Shirley Temple....
Ik was helemaal onder de indruk...mooie pijpekrullen (die ik ook wilde)
Wat een prachtig kind was dat en ze danste en zong de sterretjes van de hemel
Animal crackers..... heb ik thuis veel gezongen
en ik probeerde net zo te dansen als zij dat deed in de film
De buren vonden dat niet fijn.....
en mijn dans activiteiten werden dus gauw in de kiem gesmoord
Als ode aan Shirley Temple deze cupcake
En mocht je eens een oude film van haar kunnen bemachtigen....Doen
En kijken naar dat jonge kindsterretje dat mij maar ook andere in vervoering bracht
Ingredienten
Cupcakes
1½ cups plus 1 eetlepel bloem
1 theelepel bakpoeder
½ theelepel zout
½ cup ongezouten boter (kamertemperatuur)
1 cup suiker
2 grote eieren (kamertemperatuur)
½ cup 7-Up (kamertemperatuur)
1 theelepel vanille extract
1 eetlepel marascino kersensap
Paar druppels rode levensmiddel kleurstof
Frosting
½ cup ongezouten boter (kamertemperatuur)
1 snufje zout
2½ cups poedersuiker
½ theelepel vanille extract
1 theelepel verse citroensap
1 eetlepel marascino kersensap
12 marascino kersen (potje en uitgelekt)
Bereiden
Cupcakes
Warm de oven voor op 170 graden
Zet de cupcake vormpjes in een muffinbakblik
Mix in een grote kom de 1 en 1/2 cup bloem, bakpoeder en zout
In de kom van de electrische mixer de boter en suiker licht en luchtig kloppen (2 min.)
Met een spatel de zijkanten van de kom schoonschrapen
Doe 1 voor 1 de eieren erbij
Als alles goed gemengd is de 1/2 van de bloem erbij doen op halve snelheid
Nu de 7 up erbij en dan de rest van de bloem
De vanille extract en mix het erdoor
Schrik niet als het beslag een beetje korrelig lijkt.
Neem een 1/2 cup van het beslag en doe in een kleine kom
Doe er het overgebleven bloem bij (1 eetlepel)
het marascino sap en een paar druppels rode voedsel kleurstof om een rood beslag te krijgen
Roer alles goed door
Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes (ca 1 eetlepel)
Neem het andere beslag en schep dit over de rode laag beslag
Probeer de lagen niet door elkaar te laten lopen
Bak de cupcakes in ca 15 a 20 minuten
Prik met een sateprikker of ze gaar zijn
Haal ze dan uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen
Haal ze dan uit de muffinpan en laat ze verder op een rek afkoelen
De versiering
Mix in een kom de boter licht en luchtig
Doe in gedeeltes de gezeefde poedersuiker erdoor.
Voeg de vanille extract,citroensap en marascinosap toe
Mix alles goed door
Doe in een spuitzak en spuit een mooie toef op de cupcake
Versier met eem marascinokers
Bron:
De foto`s heb ik van internet
Van het recept zijn verschillende uitvoeringen