Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Sandwiches Onigirazu


Sandwiches Onigirazu 

Hou je van sushi......
maar zie je ertegen op om zelf sushi te maken omdat het vouwen niet zo goed lukt?
Probeer dan eens de onigirazu sandwich.....
Sushi in sandwichvorm en echt heel makkelijk


Ingredienten:

2 cup rijst (jasmijn rijst of sushi rijst)
4 cup  water
8 nori blaadjes

Voor de vulling:
CCream cheese met kruiden
1 avocado
handje verse spinazie
1/2 mango
16 stukjes zongedroogde tomaatjes
snufje zout
handje geroosterde walnoten

Bereiden:

Kook de rijst volgens de verpakking en laat afkoelen
Zet opzij (niet in de koelkast)
Was en droog de spinazie
Halveer de avocado en haal de pit eruit.
Snij in plakjes in de schil
En haal de plakjes er met een lepel voorzichtig uit
Rooster de walnoten tot ze mooi bruin zijn
Snij de mango aan beide kanten vlak langs de pit af
Snij hier ook plakjes van (net als bij de avocado)
Haal ze er met een lepel uit .

Hoe maak je de sandwich?
(kijk ook even naar de video)


Neem een stuk huishoudfolie en leg dit op de snijplank
Leg hier een velletje nori op met de punt naar je toe.
Schep hier 2 eetlepels rijst op en smeer dit uit over het norivelletje in een vierkant (druk goed aan)
De punten van de nori zijn niet bedekt.

Nu de vulling:

Begin met 3 blaadjes spinazie
Dan een flinke schep cream cheese
Daarboven de mangoplakjes, gedroogde tomaatjes en avocado
Kruid de avocado met snufje zout
Strooi hier de gehakte walnoot over 
Daarop weer een laagje rijst
Vouw de onder en bovenkant naar het midden naar elkaar toe
Met je vinger de rand vochtig maken met water 
Neem nu de andere hoekjes en vouw dit naar elkaar toe
Trek niet te hard anders scheurt de nori(het word nog zachter door de rijst)
Vouw nu de folie erom heen en pers het een beetje in een vierkante vorm.

Je kunt de sandwiche door snijden en gelijk eten...
 of in de koelkast zetten tot je gaat eten.
Vers is het lekkerst ....dus niet te lang bewaren.

Dit is dus de basis......
Hier volgen nog enige vullingen:

 Vlees en Vis....

Pittige tonijn
Kip teriyaki
Zachte zalm 
Garnalen en uitjes in knoflook gemarineerd
Steak
Engels ontbijtje (ham, bacon en eieren)
Komkommer, krabvlees, avocado en mayonaise

Vegetarisch.......

Roereieren
Roertofu
Gebakken cantharellen
Gebakken zoete aardappelen
Geroosterde pompoen
Geroosterde worteltjes
Tofu met mosterd
Gerookte tofu met pindasaus
Sesam of kokosnoot gerolde tofu
Tomaat mozzarella en pesto
Pesto kaas en walnoot
Rode kool en hummus
Aubergine
Rode paprika wortel en komkommer
Spinazie
Paksoi
Groene of witte asperges met gedroogde tomaatjes en abrikozen




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Knoflook Brood


Knoflook Brood

TIP:
Lekker bij soep
Salades
En ook bij pastagerechten.

Bewaar ze in een afsluitbare doos of zakje.
Als je daar de kans voor hebt
Meestal zijn ze al op....(-:

Ingredienten:

20 sneetjes brood (stokbrood, ciabatta)
8 eetlepels boter
5 teentjes knoflook 
1 eetlepel gedroogde peterselie

Bereiden:



Snij het brood (mag in sneetjes, blokjes, strips of rechthoekjes)


Doe de boter, knoflook en peterselie in een kom
Zet in de magnetron (ca 45 sec) tot de boter zacht is
Roer alles goed doorelkaar, voeg zout naar smaak toe.


Smeer het botermengsel op het brood
Smeer lekker dik erop
Leg het brood op een bakplaat en zet in de voorverwarmde oven (180 graden celsius)
Bak ze in 15 a 20 minuten tot het brood goudbruin is.
Haal uit de oven en laat iets afkoelen en serveer.....
Heerlijk als het nog warm is.




Bron: Pepperbowl

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mandarijnen Jam


Mandarijnen Jam

Deze jam kwam ik tegen op het blog van Erin
Deze ga ik zeker maken....

TIP:

Ik zou zelf geen glazen potjes in de vriezer bewaren i.v.m stuk vriezen
Doe de jam dan in vriesdoosjes en zet ze dan weg.
Laat ontdooien voor gebruik en schep in een glazen potje
Je weet dan zeker dat er geen ramp gebeurt


Ingredienten:

3 pond mandarijnen
1 cup suiker
2 citroenen (sap)
1 theelepel vanilleextract
1/2 theelepel gemberpoeder

Bereiden:

Pel de mandarijnen en maak er partjes van
Pureer ze in de keukenmachine of blender
Doe de puree in een pan en voeg de suiker, citroensap, vanilleextract en gember toe
Breng op halfhoog vuur aan de kook ca 40) minuten en roer af en toe
Het zal eerst schuim vormen maar dat trekt weg en zal helder worden
Als de jam kookt kun je de jampotjes en deksels  steriliseren en klaar zetten
Als de jam klaar is de potjes vullen met de jam
Laten afkoelen voor 5 a 10 minuten
Draai dan het deksel erop.
Laat staan tot ze afgekoeld is
Bewaar een week in de koelkast...
Of in de vriezer voor een paar maanden



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Populaire berichten