Panna Cotta
Panna cotta is een Italiaans nagerecht, waarvan de naam letterlijk gekookte room betekent.
Het komt van oorsprong uit de Noord-Italiaanse regio Piëmont.
Word veel gegeten met caramel, bessen, aardbeien of frambozensaus.
En het is zo makkelijk te maken.
Hierboven afgebeeld met frambozensaus.
Ingredienten:
200 ml room
300 ml melk
100 gram suiker
1 vanillestokje of 2 zakjes vanillesuiker
1eetlepel honing
4 blaadjes gelatine
Bereiden:
Doe de gelatine blaadjes in een kommetje lauw wateren laat ze weken.
De room en de melk in een pan gieten en de suiker erdoor roeren,en de honing.
Het vanillestokje doormidden snijden en het merg eruit schrapen
Het merg bij de melk en de room doen.
Het geheel aan de kook brengen en ongeveer een minuut of 7 zachtjes laten koken.
De pan van het vuur de nemen en de uitgeknepen gelatineblaadjes toevoegen onder vooortdurend roeren,
tot alles opgelost is.
Het mengsel in de koud omgespoelde vormpjes gieten en in de koelkast plaatsen.
De panna cotta uit de vormpjes storten door ze een 10 tal seconden half onder te dompelen in heet water.
Rangschik ze op een bordje en garneer ze met de aardbeien of ander fruit.
Panna Cotta met Lemoncurd
Bron: Smulweb