Zweedse Prinses Taartjes
Deze cake is zo luchtig...je kunt ervan blijven eten
Met slagroom kloppen kun je een zakje klopvast meekloppen
de slagroom blijft dan langer mooi stijf.
Vind je aparte taartjes maken teveel werk?
Maak dan een grote prinsessetaart.......
Ingredienten:
voor 4 a 6 taartjes
6 kleine springvormpjes
Spuitzak
2 1/4 cups cakemeel (lepel het cakemeel in maatcupjes))
1 cup slagroom (kamertemperatuur)
6 eiwitten (ca 3/4 cup )
(Bewaar de dooiers voor de creme)
1 theelepel vanille extract
1 & 3/4 cups suiker
4 theelepels bakpoeder
1 theelepel zout
3/4 pakje ongezouten boter(zacht)
1 cup frambozenjam (of jam naar eigen smaak)
1 verpakking witte fondant of marsepein
groene food kleurstof
verse of gesuikerde roosjes
Voor de Creme
7 eidooiers
2 cups slagroom
1/2 theelepel vanille
1/2 cup suiker
2 theelepel maizena
2 theelepels ongezouten boter (kamertemperatuur)
Voor de geslagen Room
4 cups slagroom (koud)
8 theelepels poedersuiker
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de springvormpjes in en bestrooi met bloem
*
In een kom de eiwitten met melk en vanille opkloppen
Doe in andere kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout
Mix dit flink door elkaar
Voeg de boter toe en mix tot er kruimels ontstaan
Voeg het melkmengsel toe op 1/2 cup na
Mix dit voor 1 & 1/2 minuut
Voeg dan de rest van de melk toe en mix even vlug door (30 sec)
Schraap de kant van de kom schoon en mix nog even door.
Mix niet te lang door
Verdeel het beslag over de springvormpjes
Zet de vormpjes op de bakplaat
Verdeel ze gelijkmatig op de bakplaat
En bak ze ca 15 minuten in de warme oven
Laat ze afkoelen
Voor de Creme
Verwarm de melk met de vanille in een steelpan tot tegen de kook aan.
Kleine bubbels verschijnen met het koken aan de rand van de melk
Mix in een andere kom de eidooiers met de suiker en maizena
Als alles goed gemixt is een klein beetje hete melk erbij gieten terwijl je blijft kloppen
Giet dan onder het kloppen de rest van de melk toe tot alles gemengd is
Giet het mengsel terug in de pan en zet op halfhoog vuur tot het dikker word
Blijf roeren (2 minuten) (het mag niet koken)
Giet het mengsel door een zeef (voor de klontjes) en laat 10 minuutjes afkoelen
Doe de boter in het mengsel en klop het goed door tot de boter is opgenomen
Bedek het mengsel met plastic huishoudfolie (plat op de creme) en zet in de koelkast minstens een uur.
De taartjes maken:
Haal de cake uit de vormpjes
Snij met een scherp mes de top van de cakejes
(ze moeten plat worden maar bewaar de bovenkant)
Snij dan de cakejes doormidden
Zet de bovenkant even weg
Vul de spuitzak met de creme
Spuit een buitencirkel op het cakeje
Vul de binnenkant met de jam
(maak de jam even warm in magnetron dan kun je makkelijk vullen ca 30 seconde)
Spuit een spiraal over de creme en jam zodat het goed bedekt is
Zet de andere laag cake erop (zet in de koelkast)
Klop de slagroom stijf in stevige pieken
Haal de cakejes uit de koelkast en doe de geslagen room op de cakejes
Maak er een mooie bolvorm van (gebruik een spatel)
Zet de cake weer in de koelkast.
Kneed de fondant en gebruik een druppel groene kleurstof
Kneed tot een egale kleur
Verdeel in 6 porties
Rol een portie uit tot een cirkel van ca 22 cm
Neem een cake voor je en leg de fondant cirkel voorzichtig over het cakeje
Snij desnoods randje van het fondant af en probeer de fondant onder het cakeje te vouwen
Neem cakeje hiervoor in je hand en vouw de fondant eronder.
Als alle cakejes onder het fondant zitten bestrooi ze dan met poedersuiker
Je kunt de kleine taartjes versieren met suikerroosjes of echte kleine roosjes
Serveer ze zo vlug mogelijk.