Jerk Garnalen met Ananas Salsa
Dit smaakt altijd wel...
Dit gerecht hoeft niet speciaal op de bbq gemaakt te worden
Een grill pan voldoet ook prima.
Makkelijk van tevoren alles neer te zetten en te laten marineren
Daarna alleen even grillen....
Yummie...dat gaat er wel in.
Ingredienten:
Voor de garnalen:
1 pond verse garnalen (grote ca 16 a 20 stuks)
1 eetlepel gedroogde ui
1 theelepel all spice (gemalen)
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel verse zwarte peper (uit de molen)
1/4 theelepel cayennepeper
1/4 theelepel nootmuskaat (gemalen)
2 knoflook teentjes
zout
1 limoen (sap)
1 theelepel soyasaus
2 eetlepels olijfolie
1/4 cup water
5 a 7 houten satepennen (leg ze in water om niet te verbranden)
Voor de salsa:
2 cups verse ananas (in kleine stukjes)
1/2 cup rode ui (gesnipperd)
1/2 cup verse koriander (fijn gehakt)
3/4 cup paprika (schoongemaakt en in kleine stukjes)
1 peper (schoongemaakt en fijn gehakt)
1 limoen (sap)
2 uien (in dunne ringen)
Bereiden:
Mix alle jerkingredienten door elkaar
Behalve de garnalen
Mix de kruiden goed door elkaar
Doe de garnalen in een kom en giet het kruidenmengsel erover.
Dek af met huishoudfolie en laat een paar uur marineren
Maak de salsa:
Doe alle ingredienten voor de ananas salsa in een kom
Hussel alles goed door.
Dek af met huishoudfolie en zet koel weg voor een paar uur.
Maak de grill heet of de bbq
Rijg de garnalen op de natte satepennen en grill ze aan beide kanten tot ze bruin en gaar zijn.
Ze hoeven niet zo lang en blijf ze draaien
Te lang op de grill zijn ze niet lekker.
Leg 2 satepennen op een bord met een flinke schep salsa
Serveer ze direkt....