Broodpudding met Blauwe Bessen , Lemoncurd en Brioche
Ingredienten:
Voor 6 vormpjes of 1 grotere vorm
560 gr slagroom
3 eieren
75 gram suiker
2 theelepels vanille extract
510 gram lemoncurd
250 gram brioche brood (in dunne plakjes)
250 gram blauwe bessen
2 eetlepels suiker
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Smeer de vorm of vormpjes in met boter
Doe de room in een steelpan en verhit dit tot de room tegen kookpunt is
Zet dit opzij.
Klop de eieren met de suiker en de vanille extract tot het geheel goed is vermengd
Onder voortdurend kloppen de room langzaam toevoegen tot alles is vermengd.
Zet even opzij.
Vul 1/4 van de vorm die je gebruikt met lemoncurd,
Verdeel de brioche erover en giet de room eroverheen.
Voeg de blauwe bessen toe en besprenkel het met de 2 eetlepels suiker
Laat ca. 5 a 10 minuten staan
Zet de vorm of vormpjes in de oven voor 15 a 20 minuten
Tot de broodpudding goudbruin en gaar is
Laat 10 minuten afkoelen voor serveren.