Tarte Tatin Banaan
Een heel makkelijke omgekeerde taart
En super lekker door de gecarameliseerde bananen.
Ingredienten:
100 g fijne suiker
50 g boter
2 steranijspeulen
5 bananen
een rol bladerdeeg circa 375 g
(bijvoorbeeld Tante Fanny)
bloem
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Smelt de suiker, zonder roeren, in een pan met antiaanbaklaag tot je karamel hebt.
Haal van het vuur.
Voeg meteen de boter en steranijs toe en roer tot de boter is gesmolten.
Giet in een taartvorm (Ø 23 cm).
Snijd de bananen in de lengte in plakken en leg ze op de karamel.
Laat afkoelen.
Snijd een cirkel uit het bladerdeeg die 2 cm groter is dan de vorm,
en gebruik de deegroller om het deeg erop te leggen.
Druk de randen naar binnen.
Bak 25 minuten, tot het deeg opgeblazen en bruin is.
Laat 5 minuten afkoelen en keer.
Snijd in punten en serveer.
Bron: Jamie Magazine