Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Hete Bliksem


Hete Bliksem
Stamppot van aardappelen en appels
ook wel Hemel en Aarde genoemd
Een oud-nederlands gerecht dat welbekend is.
En met de herfst in aantoch een heerlijk stamppotje wat er wel ingaat.

Ingrediënten:

11/2 kilo kruimige aardappelen
500 gram zure appels (goudreinet)
400 gram zoete appels (dijkman's zoet)
4 speklapjes
1 ui
2 eetlepels honing
1 scheut azijn
peper en zout

Bereiding:

Schil de aardappels en de appels.
Was en snijd de aardappels in stukken.
Kook de aardappels met wat zout in 10 minuten gaar.
Snijd de appels in kwarten en verwijder de klokhuizen.
Snijd 1/3 deel van de appels in kleine stukjes en snijd de rest in grove stukken.
Voeg als de aardappels 10 minuten koken de grove appel toe.
Laat dit samen nog 10 minuten koken tot de aardappelen gaar zijn
Giet de aardappel/appelmengsel af
Breng het appelmengsel op smaak met azijn, peper en zout.
Bak de speklapjes uit en haal ze uit de pan.
Pel intussen de ui snijd deze in ringen en bak de ui in het spekvet tot ze glazig zijn.
Haal de ui de pan en bak de kleine appelblokjes met de honing in het achtergebleven spekvet.
Voeg dit samen in de pan met de aardappel-appelmengsel en stamp dit zeer grof.
Breng op smaak met peper en zout
Serveer met de speklapjes

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Aardappel Cupcake`s


Aardappel Cupcake`s

Zoete cupcakes zijn helemaal ‘in’.
Jeroen van Dagelijkse Kost had dit recept op de website staan
 Een beetje tegendraads en maakte hartige cupcakes op basis van aardappelen.
Ze zijn lekker als snack......
 maar je kan ze net zo goed serveren als een origineel aardappelalternatief bij een hoofdgerecht met vlees, vis of kip.
Kortom, met een simpel patatje kan je heel erg leuke dingen doen.


Ingredienten:

1 kg loskokende aardappelen
4 plakjes chorizo (dikke; 4-5 mm)
6 kwartjes van artisjokken (opgelegd in olie)
2 eieren
1 ui
2 eetlepels verse geitenkaas
2 eetlepels bloem
1 koffielepel bakpoeder
1 eetlepel fijngehakte verse oregano
1 scheutje olijfolie

Bereiden:

Schil de aardappelen en kook ze extra gaar in gezouten water.
Versnipper de ui en snij de dikke sneetjes chorizo in kleine blokjes.
Snij ook de opgelegde artisjokken in stukjes.
Stoof de ui aan in een pan met een scheutje olijfolie.
Voeg daarna de blokjes chorizo toe en laat ze kort meestoven.
Doe hetzelfde met de stukjes artisjok.
Giet de gekookte aardappelen af en voeg er de geitenkaas aan toe.
Stamp tot een fijne (droge) puree.

Hak de verse oregano fijn.
Meng de ui, de chorizo, de stukjes artisjok en de oregano door de puree.
Verwarm de oven voor op 170°C.
Breek de eieren en hou de eiwitten apart.
Meng de dooiers samen met de bloem en het bakpoeder onder de lauwe puree.
Roer alles tot een aardappelbeslag en laat dit verder lauw worden.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder het beslag.
Let erop dat je puree niet te warm is, want anders verliest het luchtige eiwit z’n effect.
Doe het beslag in een plastic spuitzak, knip het puntje eraf en verdeel het over de cups.
Bak de cakes gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven (170°C).
Serveer ze als aardappelsnack, of als een originele aardappelbereiding bij een hoofdgerecht

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mosselen uit de Wok


Mosselen uit de Wok

Mosselen .......je moet er van houden
De een vind ze zalig...de ander vind het niks
En dan heb je nog de groep die ze niet kan of mag eten
Ik kijk graag naar het programma Dagelijkse Kost
Op de brt te bekijken
Jeroen maakt er gerechten...
Makkelijk....snel klaar en smakelijk
En hij vertelt het ook zo smakelijk
In dat heerlijke sappige belgisch van hem
Gister had hij dit receptje
Ik zat te watertanden zo lekker
Ik zou zeggen tegen de mosselfan`s
Leef je uit met dit recept

Ingredienten

2 kg mosselen
2 sjalotten
3 selderstengels
2 dl witte wijn (of sake)
50 g verse gember (knol)
2 stengels citroengras
1 rode chilipeper
enkele takjes verse koriander
enkele takjes verse munt
scheutje arachideolie
scheutje sesamolie

Bereiding:

Bereid alle ingrediënten voor en verzamel ze in aparte schaaltjes.
Begin met de sjalot, die je pelt, middendoor snijdt.
Snij ze vervolgens in fijne halve ringen.
Snij het groen van de selder af en spoel de groente.
Breek de stengels middendoor en trek er de dikste harde vezels uit.
Snij de selder in blokjes van zo’n halve centimeter breed
Snij het topje en het onderste stukje van de stengels citroengras.
Hak het citroengras met een scherp keukenmes in extra fijne stukjes.
(Grote stukken citroengras zijn zeer vezelig en dus niet smakelijk.)
Snij de chilipeper overlangs en verwijder de zaadjes. Snipper het pepertje in piepkleine stukjes.
Schil het stukje verse gember en rasp de knol.
Gebruik de mosselen zo vers mogelijk. Spoel ze in ruim koud water.
Controleer de mosselen één voor één en verwijder met een mesje eventuele zeepokken of de mosselbaard.
Het oog wil ook wat.
Verhit de wok op een hoog vuur.
Schenk er een scheutje arachideolie in.
Deze olie is heel neutraal van smaak.
Let op: Afhankelijk van de hoeveelheid die je klaarmaakt, is het aan te raden om in meerdere beurten te wokken.
De bereiding gaat snel, en zo vermijd je een veel te volle wok.
Wok de halve ringen sjalot en de stukjes selder kort.
Roer of schud regelmatig even.
Doe de uitgelekte mosselen in de wok.
Voeg naar smaak stukjes chilipeper, citroengras en geraspte gember toe.
Schenk tijdens het wokken de wijn erbij. (Of gebruik sake, de typische Japanse rijstwijn.)
Hou de gaartijd van de mosselen goed in de gaten.
Check ze al na enkele minuten. Het mosselvlees moet gaar zijn, maar tegelijk boterzacht.
Schud de wok regelmatig even op.
Spoel de takjes koriander en de munt en voeg de (gescheurde) blaadjes toe op het einde van de bereiding.
Voeg een piepklein scheutje sesamolie toe, voor een licht gebrande smaak.
(voorzichtig) Schud of meng alles nog een laatste keer.
Extra peper en zout zijn niet nodig.
Serveer de gewokte mosselen in schaaltjes (als voorgerecht)
 of maak dubbele porties en serveer ze als hoofdgerecht met gestoomde of gekookte rijst.
Basmatirijst past er bijvoorbeeld prima bij.




Bron: Jeroen van Dagelijkse Kost

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Suikervrije Chocolade Mousse


Suikervrije chocolademousse

Deze mousse is natuurlijk niet helemaal suikervrij
Er zit suiker in de chocolade
En wil je het zoeter kun je altijd nog wat suikervervanger mee laten draaien in de blender



Ingredienten340 gram semisweet chocolade chips (of gehakte chocolade)
4 eieren (kamertemperatuur) 
2 theelepels vanille extract of cognac of grand marnier)  
1 snufje zout
225 gram sterke koffie (kokend heet)
 
Bereiden:

De eieren moeten kamertemperatuur wezen
En de koffie echt kokend heet
Anders mislukt het blenden
De chocolade smelt dan niet en de textuur blijft korrelig


Doe de chocolade in de blender


Doe hierop de eieren en de vanille extract of likeur


Voeg snufje zout toe
Zet de blender aan


Als alles lekker draait het kleine dopje van de blender halen


En giet langzaam de hete koffie erbij
Mix voor een minuut of zo  tot het een gladde massa is
Het volume word ook meer


Intussen de glazen neerzetten waar de mousse in moet


Giet de mousse in de glazen en laat beetje ruimte over van boven
Zet in de koelkast voor 3 a 4 uur
Voor het serveren uit de koelkast halen
Garneer met flinke dot slagroom en chocolade krul

Bron: The Pioneer Woman

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Simpele Geroosterde Tomatensoep

Simpele Geroosterde Tomatensoep
Ingredienten
20 Stevige tomaten
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel gedroogde basilicum
2 knoflookteentjes (uit de knijper)
1 eetlepel basilicum (gehakt)
2 eetlepels Verse gehakte oregano
1/2 theelepel peper
1 eetlepel kokosolie (of olijfolie)
1 theelepel zout

Bereiden:

Was de tomaten en haal de vel eraf
Snij de tomaten in de helft en leg ze op een bakblik
De snijkant naar boven
Bedek de tomaten met olijfolie, gedroogde basilicum en 1/2 theelepelzout
Rooster ze op 150 graden celsius voor 1 uur
Na 30 minuten de tomaten omdraaien
Na een uur uit de oven halen en af laten koelen
Doe de geroosterde tomaten in een blender en maak ze fijn
In een pan op half vuur de kokosolie (of olijfolie) en knoflook doen
Roer ze 10 seconde om
Doe er 1/2 eetlepel basilicum bij en 1 eetlepel oragano
Roer nog eens 10 seconde
Zet het vuur onder de pan laag en giet de fijn gemaakte tomaten erbij
Roer alles 2 minuten om
Vind je het te dik doe er dan wat water bij
Doe de helft van de over gebleven kruiden erbij
Roer nog een minuut door
Voeg de rest van de kruiden erbij
Haal van het vuur af
Je hebt nu een simpele maar kruidige tomatensoep


TIP:Om er een steviger soep van te maken kun je.....
Bouillon i.p.v. water erbij doen
Soepballetjes door doen van vers gehakt gemaakt
Geef er geroosterde baquette schijfjes bij met kruidenboter


Bron:Spelonca

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Makkelijke Cream Fudge


Easy Cream Fudge

Het is zo slecht voor de tanden maar o zo lekker
Caramels of Fudge zoals ze in Engeland zeggen
Smeltend op je tong
Heerlijk.....
Deze methode om fudge te maken is zo makkelijk
En de walnoten kun je vervangen door allerlei zuidvruchten
Of zoals ik een keer van plan ben met cranberry`s


Ingredienten

3 cups semisweet chocolade chips (of tablet chocolade fijn gehakt)
398 gram zoete gecondenseerde melk
195 gram marshmellow creme (pot A.H)
snufje zout
1 theelepel vanille extract
1/4 theelepel zuiveringszout
1 cup geroosterde walnoten (fijn gehakt)

Bereiden

Vet een bakblik in
Doe de chocolade in een kom met de melk, marshmellow creme,en zout
Zet het op een pannetje kokend water (au bain marie)
Onder af en toe roeren tot het mengsel is gesmolten en goed is gemengd
Haal van de warmtebron af
Roer de vanille extract, zuiveringszout en de walnoten erdoor
Giet het mengsel in het bakblik en spreid het goed uit
Zet in de koeling voor minstens 2 uur
Snijd in stukken en bewaar in trommel
Bewaren.....????
Daar krijg je geen kans toe.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Citroen Bessen Parfait


Citroen Bessen Parfait

Er zijn nog volop bessen te koop
En daar moet je van profiteren
Naast jammetjes,gelei en drankjes maken
Kun je ze ook in een fruitsalade doen
Maar dit is weer eens iets anders
Dit recept is van Jennifer van Once Upon a Chef




Ingredienten

2 grote eieren 
1-1/4 cups suiker 
1/2 cup vers citroensap ( ca. 3 citroenen) 
1/4 cup ongezouten boter
2 theelepels citroen zeste
1 cup slagroom (gekoeld)
5 cups gesorteerde bessen (aardbeien,blauwe bessen,frambozen,bramen)
Verse muntblaadjes (om te garneren)
Koekjes

Bereiden:

In een kom de eieren opkloppen
Doe de suiker en citroensap erbij en mix tot de suiker is opgelost


Zet even opzij
Smelt de boter au bain marie


Doe het eimengsel erbij
Blijf roeren tot het indikt (ca 10 minuten)
Giet het mengsel door een zeef


Roer de citroen zeste erdoor en zet opzij om af te koelen
Zet in de koelkast


Klop de slagroom op tot stijve pieken
De citroen mix moet volkomen koud zijn


Schep de slagroom er voorzichtig door
Schep een lepel gemengde bessen in een glas


(laat ruimte voor 2 lagen bessen en 2 lagen cream)
Schep een flinke schep citroencreme op de bessen
Schep er weer een laag gemengde bessen op
Daarop weer een laag citroencreme
En weer een laag gemengde bessen
Dek af met huishoudfolie en zet koel weg tot serveren
Voor het serveren met een koekje en verse muntblaadjes garneren


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Geroosterde Aardappeltjes



Geroosterde Aardappeltjes

Wie lust ze nu niet.....
Die lekkere knapperige aardappeltjes
Heerlijk bruin gebakken aan de buitenkant
En het lekkerst zijn ze gebakken in ganzenvet
Geen gegriezel want het is niet yakkie....Integendeel
Veel lekkerder dan gebakken in olie of boter
Het geeft een subtiele smaak aan de aardappeltjes
Ik bestel ganzenvet bij Smokey All....
Je kunt er ook heerlijke gerookte knoflook bestellen
Echt de moeite waard om eens op hun website te kijken

Geroosterde Aardappeltjes

Ingredienten:

3 pond aardappelen
1/4 cup ganzenvet
1 en 1/2 theelepel zout
1 theelepel peper
3 knoflookteentjes (uit de knijper)
2 eetlepels gehakte rozemarijnblaadjes

Bereiden:

Verwarm de oven tot 200 graden celsius
Maak de aardappels schoon en snij ze in kwarten
Doe in een kom het eendevet,zout en peper, knoflook en de rozemarijn
Hussel het goed door
Doe de schoongemaakte aardappels erbij en hussel door elkaar
Zorg dat de aardappels bedekt zijn met het mengsel
Leg alle aardappeltjes op een bakblik in 1 laag
Rooster de aardappeltjes in de oven (45 minuten tot 1 uur) tot ze bruin zijn
Draai de aardappeltjes 2 keer om tijdens het bakken
Haal ze uit de oven en serveer ze heet op een schaal

Lekker met een salade en kip en appelmoes....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Geroosterde Perziken met Mascarponeijs


Geroosterde Perziken met Mascarponeijs


Mascarpone Ice Cream

Ingredienten IJs

2 cup volle melk
4 eidooiers
3/4 cup + 2 eetlepels suiker 
200 gram mascarpone  
1/2 theelepel vers citroensap 
snufje zout
1/4 cup karnemelk (optioneel)

Ingredienten voor de geroosterde perziken

2 cup witte wijn
2 eetlepels honing
1 cup water
1/4 cup suiker
1 rozemarijn takje
4 rijpe perziken



Bereiden:

Voor het ijs:
De melk en 3/4 cup suiker in steelpan doen
Breng aan de kook en los de suiker op
Zet even opzij
Mix de eidooiers met de 2 eetlepels suiker tot een lichtgeel mengsel
Giet langzaam de warme melk erbij
Blijf kloppen zodat de eieren niet gaan koken
Als alles gemengd is het mengsel in de steelpan gieten
Zet op laag vuur (mag niet gaan koken)
Onder voortdurend roeren het mengsel dikker laten worden
Haal van het vuur en giet door een zeef in een schaal
Klop de mascarpone, citroensap en snufje zout erdoor
Voeg de karnemelk toe (optioneel)
Laat afkoelen,bedek met huishoudfolie en zet dan in de koelkast
Als het mengsel goed koud is, kan er ijs van gedraaid worden in de ijsmachine
(zie de instructies bij je ijsmachine)
Of zet het in de vriezer en klop het ieder uur even door tot het ijs is geworden

Verwarm de oven op 170 graden celsius
Breng in een steelpan de witte wijn, honing, water en suiker aan de kook
Zet het vuur laag als het kookt
Laat pruttelen tot het voor de helft is ingekookt
Doe het rozemarijntakje in het mengsel en laat staan (10 minuten)
Haal het takje eruit
Pel de perziken,halveer ze en haal de pit eruit
Leg de perziken in een ovenschaal
Giet de siroop er overheen
Zet de ovenschaal in de oven en laat de perziken ca 40 minuten roosteren
Keer ze halverwege om.
Schep een mooie bol ijs op een schaaltje of glas
Leg er 2 halve perziken naast
Schep het warme perziken sap over de perziken en het ijs
Serveer direkt



Bron: Daniel Humm

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Aardbeien Cheesecake IJs

Aardbeien Cheesecake IJs

Dit recept heb ik al heel wat keren gemaakt
M`n ijsmachientje draaide overuren zomers
Het is een variant op de New York Cheesecake
Nadat mijn pctje gecrashed was...och arme
Was recept  ook gelijk foetsie...
Maar ik heb deze week het recept gevonden bij  Beloved Green
Even vertaald en nu op het bloggie gezet
Het is zo yummie......
Probeer het en je zult het zien en proeven ......




Ingredienten:


225 gram cream cheese (zacht)
400 gram zoete gecondenseerde melk
1/3 cup slagroom
2 theelepels citroen zeste
1 en 1/2 cup aardbeien (schoongemaakt)
1/2  pak havermout koekjes
1/4 cup aardbeienjam

Bereiden:



Mix de cream cheese met de gecondenseerde melk, slagroom en citroen zeste in een kom
Zorg dat alles goed vermengd is
Zet koel weg voor 4 uur
Mix het daarna nog even door
Volg de gebruiksaanwijzing van je ijsmachientje
Draai  ijs van het mengsel tot het smeuig is
Intussen de aardbeien in de blender doen
En draai tot de aardbeien fijn zijn (het mag hier en daar een beetje groffer zijn)
Giet het bij het ijsmengsel
Mix tot een geheel en zet de machine af



Maak de koekjes fijn tot koekkruimels
Doe de koekkruimels bijhet ijsmengsel  en schep het er door heen
Doe het ijs in de vriezer tot gebruik
Haal 15 minuten voor gebruik het ijs uit de vriezer


Schep er mooie bolletjes van en doe in een mooi glas
Maak de aardbeienjam warm en schep over het ijs
Serveer direkt

Bron: Recept en Foto`s Beloved Green


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Geitenkaas met Abrikozen Buideltjes


Geitenkaas met Abrikozen Buideltjes


Ingredienten:

4 Abrikozen (gehalveerd)125 gram zachte geitenkaas
2 theelepels verse rosemarijn
6 velletjes pfyllo deeg (uit diepvries)
4 a 6 eetlepels gesmolten boter



Bereiden:

Warm de oven voor op 170 graden celsius
Leg de abrikozen op een bakblik dat bekleed is met bakpapier
Rooster de abrikozen ca 40 minuten tot ze zacht zijn
Laat ze afkoelen en hak ze fijn
Doe ze in een kom
Verwarm de oven nu tot 200 graden
Vermeng de geitenkaas met de rozemarijn met de abrikozen
Vermeng alles goed
Werk op een schoon werkblad
Leg een vel phylodeeg neer
Smeer met een kwastje het vel in met gesmolten boter
Leg er een vel phylo deeg overheen en smeer in met boter
Doe het 3de vel eroverheen
Snij het phylodeeg in vieren
Schep 2 eetlepels van het geitenkaas/abrikozenmengsel op het phyllodeeg
Hou de hoeken vast en draai het buideltje om
Knijp het een beetje in model
Plaats op een bakblik wat is bekleed met bakpapier
Herhaal dit tot alle buideltjes zijn gemaakt en er geen phyllodeeg meer is
Smeer ze met kwastje in met boter
Bak ze voor 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn
Laat afkoelen
Je kunt ze warm of koud eten



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kip Enchilades 1


Kip Enchiladas

Van tijd tot tijd eten we ook wel mexicaans
Taco`s zijn favoriet, tot ik enchilades ontdekte
Van de week kwam ik dit recept tegen op de blog van Gina
En dat gaan we uitproberen natuurlijk....

Ingredienten:
Voor de saus:

2 knoflookteentjes (uit de knijper)
1 a 2 chili pepertjes
1 en 1/2 cup tomatensaus
1/2 theelepel chipotle chilipoeder
1/2 theelepel komijnpoeder
3/4 cup kippenbouillon
zout en peper naar smaak

Voor de kip:

1 theelepel plantaardige olie
2 dun gesneden gekookte kipfilets
1 cup gehakte ui
2 grote knoflook teentjes (gehakt)
1/2 cup korianderblaadjes
zout
1 theelepel komijn
1/2 theelepel gedroogde oregano
2 theelepele chilipoeder
1/3 cup kippenbouillon
1/2 cup tomatensaus
8 Tortilla`s
1 cup geraspte kaas
potje zure room
1/2 cup lenteuitjes (in ringetjes gesneden)

Bereiden:

Spray een koekenpan even in met bakspray

Doe de knoflook erin, roer goed door tot de knoflook gaat kleuren
Giet de kippenbouillon erbij met de chili`s, chilipoeder, komijn, tomatensaus en peper en zout
Breng aan de kook en laat pruttelen voor 5 a 10 minuten
Zet opzij.
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius
Verhit de olie in een koekenpan


Bak de uien en knoflook tot ze zacht zijn (2 minuten)
Doe de kip, zout, koriander, komijn, oregano, chilipoeder, tomatensaus en de kippenbouillon erbij
Kook ca 5 minuten

Spray een ovenschaal in met non stick spray


Schep 1/3 cup van het kippenmengsel in een tortilla en rol de tortilla op
Leg in de ovenschaal met de naad naar onder
Doe zo alle tortilla`s


Schep de saus erover heen
Strooi de kaas erover heen


Dek af met aluminium folie
Bak in het midden van de oven (ca 20 a 25 minuten)
Schep er zure room over en de lenteuitjes



Bron: Skinny Taste
De foto`s zijn ook van Gina van Skinny Taste

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Spitskool met Hamblokjes



Spitskool met kerrie en ham

Ingredienten
1 spitskool
1 ui
teentje knoflook
250 gram hamblokjes
2 eetlepels kerriepoeder
2 eetlepels olie
peper en zout
Scheutje gembersap

Bereiding
Snijd de spitskool reepjes.
Was ze goed en laat goed uitlekken
Verwarm de olie in een pan.
Snipper de ui en doe in de pan met het gehakte knoflookteentje
Bak de ui en knoflook een beetje aan
Voeg de spitskool in porties erbij en wacht tot het slinkt.
Voeg de hamblokjes toe en verwarm het nog 2 minuten op zacht vuur
Doe er een scheutje gembersap door
Voeg peper en zout naar smaak toe



Tip:
Voeg een flinke hand geblancheerde tauge toe.
Lekker met rijst of aardappeltjes




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Peanutbutter Pie Cupcake`s


Peanutbutter Cupcake`s

Dit recept heeft een achtergrond...
Ik surf via foodgawker vaak bij andere medebloggers
En hoewel er vele zijn en over de hele wereld verspreid zitten,
Ben ik soms toch nog verrast over de impact en response van de foodbloggers onderling
Ik kwam via via op het bloggie van The Food Librarian
En ik las het verhaal van Jenny Perillo....
En hoewel ik Jenny helemaal niet ken, trof het verhaal mij
Jenny`s man is vorige week plotseling overleden na een zware hartaanval
Ze blijft achter met 2 kleine meisjes...
Veel foodbloggers hebben gereageerd en gevraagd of ze op de een of andere manier iets voor haar konden doen
Jenny had een bijzonder verzoek......
Of foodbloggers een Peanutbutter Pie wilde maken ter nagedachtenis aan Mikey
(het was zijn favoriete taart)
En om zoals Jenny zei... "share it with someone you love.
Then hug them like there's no tomorrow because today is the only guarantee we can count on."
Inmiddels staat erop Food Network een hele lijst met foodbloggers die dit hebben gedaan
En de taart hebben gemaakt....

Ik ga er cupcakes van maken
In honor of Mikey en Jenny
En ik wens haar heel veel sterkte.....


Peanut Butter Pie Cupcakes for Mikey

Inspired by Jennifer Perillo;
makes 18 cupcakes

Ingredienten:
225 gram chocolade cookies
4 eetlepels boter (gesmolten)
1 pot dulce de leche
1 banaan ( in dunne plakjes)
1 cup slagroom
225 gram cream cheese
1 cup pindakaas (zonder nootjes)
1 cup suiker
1 blik gecondenseerde melk
1 theelepel vanille extract
1 theelepel verse citroensap

Bereiding:

Zet in een muffinvorm papieren cupcake vormpjes
Gebruik een keukenmachine om de koekjes fijn te malen
Doe de koekkruimels met de gesmolten boter in een kom
Mix alles goed door elkaar
Verdeel het mengsel over de cupcake vormpjes
Druk het goed aan op de bodem

Schep ca 1 lepel dulce de leche over de bodem
Bedek met een laagje banaan

Doe de slagroom in een kom en sla het stijf
Doe in een kom en zet in de koelkast tot gebruik


Met de mixer de cream cheese en de pindakaas zacht en luchtig kloppen
Zet de snelheid op laag en meng de suiker erin
Giet de gecondenseerde melk, vanille extract en het citroensap bij het mengsel
Zet de snelheid van de mixer iets hoger
Mix tot een zachte gelijkmatig mengsel

Schep 1/3 van de slagroom door het mengsel
Daarna de overige slagroom toevoegen en doorscheppen
Schep het mengsel bovenop de bananenplakjes tot aan de rand van de cupcakevormpjes
Laat opstijven in de koelkast voor minstens 3 uur (langer is nog beter)
Voor het serveren een toef slagroom erop spuiten en besprenkelen met chocolade schaafsel


Bron: Internet

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Banoffee Taart


Banoffee Taart


Ingredienten:

Voor de bodem:
Taart of Pievorm doorsnee 20 a 22 cm

2 en 1/4 cup biskwie
1/2 cup gesmolten boter
3 eetlepels suiker

Bereiden:

Mix dit tesamen en bekleed de licht ingevette bakvorm met het mengsel
Druk goed de bodem en de zijkanten aan
Bak in een voorverwarmde oven op 170 graden voor ca 10 a 12 minuten
Haal uit de oven en laat afkoelen

Voor de toffee vulling:

1/2 cup gesmolten boter
1/2 cup bruine suiker (aangedrukt in de cup)
2 theelepels vanille extract
300 ml zoete gecondenseerde melk

Bereiden:

Breng al de ingredienten langzaam aan de kook tot het bellen gaat vormen
Giet de gecondenseerde melk erbij
Breng langzaam aan de kook
Laat langzaam pruttelen  tot het mengsel donkerder word (caramelkleurig)
Haal van het vuur en giet in de koekjes korst
Laat afkoelen (minstens 2 uur)

Bananencreme Topping

2 cups slagroom
3 theelepels poedersuiker
1 theelepelvanille extract
4 rijpe bananen (in plakjes en met citroensap besprenkeld)
Klop de slagroom met de poedersuiker en vanille extract
Schep voor zichtig de bananen erdoor heen
Doe in de koekjes/toffee vulling
Garneer met chocolade krullen
Laat nog een uurtje in koeling staan voor het serveren


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Populaire berichten