Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Banoffee Taart


Banoffee Taart


Ingredienten:

Voor de bodem:
Taart of Pievorm doorsnee 20 a 22 cm

2 en 1/4 cup biskwie
1/2 cup gesmolten boter
3 eetlepels suiker

Bereiden:

Mix dit tesamen en bekleed de licht ingevette bakvorm met het mengsel
Druk goed de bodem en de zijkanten aan
Bak in een voorverwarmde oven op 170 graden voor ca 10 a 12 minuten
Haal uit de oven en laat afkoelen

Voor de toffee vulling:

1/2 cup gesmolten boter
1/2 cup bruine suiker (aangedrukt in de cup)
2 theelepels vanille extract
300 ml zoete gecondenseerde melk

Bereiden:

Breng al de ingredienten langzaam aan de kook tot het bellen gaat vormen
Giet de gecondenseerde melk erbij
Breng langzaam aan de kook
Laat langzaam pruttelen  tot het mengsel donkerder word (caramelkleurig)
Haal van het vuur en giet in de koekjes korst
Laat afkoelen (minstens 2 uur)

Bananencreme Topping

2 cups slagroom
3 theelepels poedersuiker
1 theelepelvanille extract
4 rijpe bananen (in plakjes en met citroensap besprenkeld)
Klop de slagroom met de poedersuiker en vanille extract
Schep voor zichtig de bananen erdoor heen
Doe in de koekjes/toffee vulling
Garneer met chocolade krullen
Laat nog een uurtje in koeling staan voor het serveren


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 reacties:

ArtMus zei

dit is een echte caloriƫnbom.
het ziet er heerlijk maar maar o jee!

Jeanne zei

hahahahahahahhaha.
Muzzie...ik kijk niet meer naar calorien.
En dat is lekker leven hoor..
En ach...een keer mag dat toch.
Ik eet het ook niet iedere dag.
(zou wel lekker wezen hahahahahahaha)
Fijne zondag nog

Anoniem zei

Hoi Jeanne,

Apart, ik ken dit soort bodem wel, maar hij hoefd nooit in de oven.
Het geheel ziet er prachtig uit. De smaak van de rijpe bananen trekt er helemaal door,en maakt het geheel nog lekkerder!
En zoals muzz al zei, calorietjes! Vandaar dat ik dit soort bodem nooit maak. Ik bak meestal een Moscoviche taart en snijd daar lagen van voor de bodem. De rest gaat in de diepvries,ik gebruik hem ook voor de kwarktaart!

Krijgen we nu nog een paar mooie zomerse dagen?
Ik hoop het.

Fijne week,groetjes Thea♥

Violetta zei

Hallo, deze taart ziet er heerlijk uit dus ik wil hem graag maken maar ik vroeg me af hoe groot de bakvorm is die je gebruikt hebt. alvast bedankt! gr violetta

Populaire berichten