Pano Bianco (Italiaans Kruiden Brood)
Voor het deeg:
1 theelepel actieve droge gist of instant
1/2 theelepel suiker
1/8 cup lauw water
1 & 1/2 kopjes bloem
2/1 theelepel zout
1 1/2 eetlepel olijfolie
1/4 kop lauwe melk
Voor de vulling:
1/2 kop geraspte kaas keuze
1/4 kop gedroogde tomaten fijngesneden
1 tot 2 teentjes knoflook gehakt of 3/4 tot 1 theelepel knoflook pasta
1/2 theelepel rode peper vlokken
1/8 kop gehakte verse basilicum
Bereiden:
Maak het deeg:
Bij gebruik van actieve gedroogde gist, de gist oplossen met de suiker en warm water.
Zodra het gaat bubbelen, toe voegen aan de droge ingrediënten.
Doe alle droge ingrediënten voor het deeg in een kom of de kom van uw kneedmachine. (Meng en voeg het gistmengsel toe bij gebruik van actieve droge gist)
Voeg nu de olie en de warme melk toe en kneed tot je een zacht deeg die net iets kleverig zal zijn.
Als het te nat is, een beetje bloem toevoegen (niet te veel) en kneed tot gewenste consistentie.
Vorm het deeg tot een bal en leg het in een ingevette kom,
Dek af en laat het rijzen tot dubbel in volume (ongeveer 1 tot 1 1/2 uur).
Voor de vulling:
Bij gebruik van gedroogde tomaten in olie uitlekken lang voordat ze in stukjes te hakken.
Als je knoflookpasta gebruiken zoals ik deed, meng het met een deel van de olie van de tomaten.
Hak de verse basilicum fijn.
Leg het deeg plat op je werkblad, licht uitrollen in een 11 x 8 1/2 rechthoek.
Bij gebruik knoflookpasta, borstel het knoflookolie mengsel gelijkmatig over het oppervlak van het deeg.
Verdeel de kaas, tomaten, knoflook en basilicum over het deeg.
Te beginnen met een lange kant, rol het deeg in een boomstam.
Maak de rand goed dicht.
Plaats de stam naad naar beneden op een licht ingevette of perkament beklede bakplaat. Met keukenpapier schaar starten 1/2" vanaf één uiteinde en snijd de boomstam lengterichting van het centrum, ongeveer 1" deep tot 1/2" van het andere uiteinde.
Houd de snede naar boven, buig beide randen in 'S' vorm
Stop beide uiteinden onder het midden van de "S" vorm
Het deeg moet op 8 lijken
De uiteinden aan elkaar plakken
Losjes bedekken en laat het deeg rijzen tot twee keer zo groot (ongeveer een uur).
Bak het brood bij 180C voor ongeveer 35 tot 40 minuten tot goudbruin en gaar.
Als het brood te snel bruin word, losjes afdekken met folie na ongeveer 20 minuten van het bakken.
Als je klaar bent koel het brood op een rooster.
Dien warm of bij kamertemperatuur.