Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Geroosterde Asperge`s met Tomaatjes



Geroosterde Asperge`s met Tomaatjes

Ingredienten:

1 bos groene asperge`s
1 pond verschillende soorten tomaatjes
2 eetlepels olie
peper en zout

Bereiden:


Maak de asperge`s schoon en snijd ze in drieen
Maak de grilpan heet en doe de olie erin
Doe hierin de asperge`s
Laat ze roosteren tot ze zacht zijn
Af en toe even husselen
Snij de tomaatjes in kwarten en voeg ze bij de asperge`s
Breng op smaak met peper en zout.



Serveer ze met de chili limoen kipburgers
Of als bij gerecht bij een lunch





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Chili Limoen Kip Burgers


Chili Limoen Kip Burgers

Ingredienten:

500 gram kippengehakt
2 flinke bosuitjes (gesnipperd)
1/4 cup rode paprika (in stukjes)
2 eetlepels koriander (gehakt)
2 theelepels knoflook (geperst)
1/2 theelepel zout
1/4 theelepels chilipepers (vlokken of vers en fijn gehakt)
1 limoentje (in half)
4 plakken kaas
4 broodjes

voor de guacamole:

1 avocado
zout en peper
knoflookpoeder

Bereiden:



Doe de gehakt met de gesnipperde ui,paprikastukjes, koriander,


Zout,


Knoflook,


Chilipepers in een kom



Voeg het sap van een halve limoen toe
Hussel alles door elkaar



Vorm er 4 burgers van
Zet even 15 minuten koel weg
Verhit een grillpan of koekenpan op half vuur
Grill de burgers in de pan (3 a 4 minuten per kant)


Leg een plak kaas op de burgers en leg er een deksel over heen
En laat de kaas smelten
Leg de burgers op een schaal en bedek met folie (laat ze 5 minuten rusten)
Snij de broodjes doormidden en rooster ze even
Leg ieder broodje op een bordje


Prak de avocado met de limoen helft en zout en peper fijn
Schep er (naar smaak) een flinke lepel creme fraiche door
Leg de burgers op een broodje
Schep er de guacamole over
Serveer gelijk met b.v geroosterde asperge`s met tomaten als bij gerecht





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Italiaanse Dressing


Italiaanse Dressing

Ingredienten

2,5 dl olijfolie
0,6 dl azijn
2 eetlepel fijngesneden ui
1 theelepel zout
1 theelepel suiker
1 theelepel mosterpoeder
1 theelepel gedroogde basilicum
1/2 theelepel gedroogde oregano
1/4 theelepel peper
2 teentjes knoflook (geperst)

Bereiden  
Mix alle ingredienten door elkaar in keukenmachine
Doe in een pot met deksel of flesje
Koel tenminste 2 uur in de koelkast.
Schudden voor het serveren.


 
Wil je een romige dressing
Voeg dan mayonaise of yoghurt toe
Gelijke delen dressing en mayonaise en/of yoghurt

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

BLT Italiaanse stijl

BLT Italiaanse stijl

Ingredienten:
1/2 Italiaans brood
1/4 cup Italiaanse dressing
1/3 cup geraspte Parmesaanse cheese
1/2 cup mayonaise
1/2 cup mosterd
250 gram salami (gesneden)
250 gram mortadella
4 plakjes kaas (provolone)(andere kaas mag ook)
Romaanse sla
3 tomaten
8 plakes bacon (gebakken)

Om te garneren: gevulde groene olijven

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Snij 8 sneetjes brood van het brood af (diagonaal)
Leg ze op een bakblik
Smeer het brood in met de italiaanse dressing en strooi er geraspte parmezaanse kaas over
Bak de boterhammen in de oven voor 5 a 6 minuten
Roer de mayonaise met de mosterd tot een mooie saus
Smeer de ongetoaste kant van het brood hiermee in
Leg 4 boterhammen op een bord, mayonaise kant boven
Leg hierop de salami en de tomaat
Dan de bacon en de sla
Gevolgd door de mortadella
Hierop de kaas
Leg de andere boterhammen erop
De mayonaise kant naar onder
Snij de sandwiches doormidden
Doe er een prikker of sate prikker in om het bij elkaar te houden
Garneer met gevulde olijven

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

BLT

BLT
Het is een sandwich die in Amerika overal gegeten word
B = Bacon ( ontbijtspek)
L = Lettuce (sla)
T = Tomaat
Kop soep erbij en je hebt een heerlijke lunch


Ingredienten:voor 2 BLT`s

4 boterhammen
6 plakken ontbijtspek
1 vleestomaat
Sla blaadjes
Mayonaise
Peper uit de molen

Bereiden:
Bak de ontbijtspek uit
Ze moeten echt bruin wezen
Laat ze op keukenpapier uitlekken
Snij de tomaat in plakjes
En de sla in reepjes
Rooster de boterhammen
Besmeer ze met mayonaise
Leg op 2 boterhammen de sla
Hierop de tomaat
Strooi er de peper over
Leg hier de plakjes uit gelekte spek op
De andere besmeerde boterham leg je erop
Snij de boterhammen diagonaal door


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Irish Coffee Taart


Irish Coffeetaart...

Deze taart heb ik zo vaak gemaakt
Een no nonsens taart zonder oven te maken
Het recept heb ik enige jaren terug van Marianne (van Smulweb) overgenomen
Zij had het ook weer van iemand
Dus waar het oorspronkelijke recept vandaan komt weet ik niet.
Maar 1 ding weet ik wel
Je eet je vingers erbij op........
Een aanrader.


Ingredienten:

1 pakje cafe noir
100 gram gesmolten boter
6 blaadjes gelatine
1 dl sterke koffie
100 gram suiker
3 eetlepels whisky
1/2 l slagroom
200 gram MonChou
2 dl vanillevla
mokkaboontjes of chocolaatjes voor de garnering.

Bereiden:

Verkruimel de koekjes en roer de gesmolten boter erdoor.
Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm (20 cm).
Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel glad.
Plaats de bodem 30 minuten in de koelkast.
Week de gelatine enkele minuten in ruim koud water tot de blaadjes soepel zijn.
Los eerst de uitgeknepen gelatine in de hete koffie op en dan 50 gram van de suiker.
Voeg de Whisky toe en laat het mengsel afkoelen.
Klop 1 en 1/2 dl slagroom met twee eetlepels suiker lobbig.
Klop de MonChou met een mixer glad, Voeg de vla toe en klop tot het mengsel glad is.
Klop het koffiemengsel erdoor en laat het MonChou mengsel lobbig worden.
Spatel de geslagen slagroom erdoor. Verdeel het mengsel over de taartbodem.
Laat de taart in de koelkast in ca. 3 uur opstijven.
Verwijder de rand van de springvorm.
Klop de rest van de slagroom met 1 volle eetlepel suiker stijf en spuit toeven op de taart.
Versier elke toef met een moccaboon of chocolaatje.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Thousand Island Dressing


Thousand Island Dressing

Vandaag is de zomertijd begonnen
En we verheugen ons op een zomer met prachtige dagen vol zon
Heerlijk buiten eten met lichte gerechten,
waar je niet zo lang voor in de keuken hoeft te staan
Maaltijdsalades komen daar uit stekend voor in aanmerking
waar een heerlijke dressing bij word geserveerd
Thousand Island Dressing is zo`n dressing die bij een heleboel salades past
Ook gewoon op groene sla lekker


Ingredienten:

1 cup  goeie mayonnaise
2 eetlepels chili saus (Heinz)
2 eetlepels ketchup
2 eetlepels fijn gehakte augurken
2 sjalotjes (fijn gehakt)
1 eetlepel platte peterselie (fijn gehakt)
Peper & zout om te kruiden
Water om te verdunnen indien nodig

Bereiden:

In een kom de ingredienten vermengen
Doe er steeds een eetlepel water bij om de dressing op goeie dikte te krijgen
Kruid met peper en zout
Zet weg in de koelkast voor ca 1 uur
De smaken mengen nu goed door elkaar
Roer voor gebruik nog even door

Bron:The Galley Gourmet overgenomen van Joy of Cooking, 1997

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pinwheel Tortilla`s


Tortilla Pinwheels

Ingredienten:

225 gram zure room
225 gram cream cheese
110 gram gehakte groene pepertjes
110 gram gehakte zwarte olijven
1 cup geraspte cheddar kaas
knoflookpoeder
zout & peper
5 tortilla`s

Bereiding:

Doe in een kom de cream cheese en zure room,de pepertjes, olijven en de kaas
Roer alles goed door elkaar
Breng op smaak met peper en zout en de knoflook poeder
Verdeel het mengsel over de tortilla`s en smeer het uit
Rol de tortilla`s op
Verpak ze in huishoudfolie en leg ze in de koeling
(een paar uur, maar beter een nacht)
Als je ze gaat serveren haal je ze uit de koelkast en snijd ze in plakjes


Bron:Mother Thyme

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tipsy Cheesy Bread

Tipsy Cheesy Bread
Een grappige naam voor een lekker kaas schoteltje
Lekker als lunch of als hapje
Leuk om in de kleine pannetjes te maken

Ingredienten:

Boter om in te vetten
1/2 baquette (in blokjes gesneden)
1 grote ui (in zeer dunne plakjes)
100 gram prosciutto (fijn gesneden)
1 cup witte wijn
2 cups gruyere kaas (geraspt)
1 takje verse tijm
1/2 theelepel vers gemalen peper


Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 graden celsius
Beboter de bodem en de zijkanten van de ovenschaal (of schaaltjes)
Leg de broodblokjes in de ovenschaal
Hierop de ui en de prosciutto
Hussel het voorzichtig door elkaar
Giet de wijn langzaam over het brood mengsel
Het brood moet de wijn absorberen


Bedek het mengsel met de gruyere kaas, de tijm en peper
Bak in de oven tot de kaas gesmolten is en begint te bruinen (ca 15 a 20 minuten)
Serveer met een salade

Tip:
Ik heb de broodblokjes in een kom gedaan
En de wijn erover gesprenkeld
De ui met de prosciutto even van tevoren lichtjes gebakken
En toen voorzichtig met het brood gemengd




Bron: Soup Addict

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Knoflook Puree


Knoflook puree

Toen ik het recept van knoflooktaart had gepost hoorde ik van alle kanten.....
 zoveel knoflook erin?
Ja er gaan heel wat teentjes knoflook in die taart
Maar hij is echt heerlijk...
De geur valt reuze mee en zo zacht van smaak.
Net als deze puree
Door het roosteren is de rauwe smaak totaal verdwenen
Ik heb de kip ermee ingesmeerd zoals in het oorspronkelijke recept van Tricia
Echt yummie....Dit moet je echt eens proberen
En als smeerseltje op een stokbrood ook helemaal niet gek
Glaasje van het een of ander erbij......


Ingredienten:
4-5 bollen knoflook
1/4 cup vers citroensap
3/4 - 1 cup Olijf olie
1 theelepel zout en extra voor smaak
1/2 theelepel peper en extra voor smaak
1 eetlepel provencaalse kruiden

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden
Haal de losse schillen van de knoflookbol
Snij de bovenkant van de knoflook bollen
Leg de bollen met de snijkant naar boven in een ondiepe ovenschaal
De kleine bovenkantjes uit de afgesneden bollen in de schaal leggen in de olie


Giet de olie over de knoflook in de schaal (ca 3/4 a 1 cup)
Besprenkel de knoflook met zout, peper en de provencaalse kruiden


Dek af met aluminium folie
Plaats de schaal in de hete oven (30 a 45 minuten)
Haal halverwege de kleine stukjes knoflook uit de schaal met een schuimspaan
Ze verbranden anders en dan smaakt de knoflook erg bitter
Als de knoflook zacht en half doorzichtig is uit de oven halen en af laten koelen in de schaal



Is de knoflook afgekoeld dan kan de pulp eruit gehaald worden
Schraap het met een mesje uit de schil
Doe de knoflook pulp in een keukenmachine
Giet de olie uit de schaal en de citroensap erbij
Breng op smaak met zout, peper en provencaalse kruiden


Maal alles in de keukenmachine tot een puree
Je kunt voor dikkere puree minder olie erbij doen

Lekker om kip mee in te wrijven en in de oven te bakken
Of smeer op stokbrood

yummieeeee

Bron:Every Nothing Wonderful



Ingredienten

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Cannoli


Cannoli....

Een cannoli is een gebakje en dessert uit de Siciliaanse keuken.
Het bestaat uit een gerold koekje dat gevuld is met room.
Een cannoli mag pas net voor het serveren gevuld worden anders wordt het zacht.
In het Siciliaans wordt het een cannolu genoemd dat klein buisje betekent.
Het gerecht stamt mogelijk uit de stad Caltanissetta of Palermo.


Ingrediƫnten
Voor 14 hoorntjes:
200 gram bloem
35 gram poedersuiker
35 gram boter
2 eetlepels zoete sherry -
2 eetlepels sterke, zwarte koffie
frituurolie
vormpjes om de hoorntjes
te maken

Vulling:

350 gram mascarpone
70 gram gezeefde poedersuiker
30 gram gehakte pistachenoten
60 gram gehakte gekonfijte sinaasappelschil
Afwerking: poedersuiker



Bereiding

Maak eerst het deeg klaar.
Zeef de bloem en de poedersuiker in een kom.
Meng er de boter door, en roer er de sherry en de koffie in.
Roer tot het deeg zacht en elastisch wordt. Bedek de kom en laat 30 minuten rusten.
Strooi bloem op je werkvlak en rol het deeg tot een fijne laag.
Snij het deeg in 14 vierkanten van 9 cm.
Vet de vormpjes in en leg het deeg errond om de hoorntjes te maken.
Maak de uiteinden nat en plooi ze samen


Frituur 3 tot 4 hoorntjes per keer.
Laat ze 1 Ć  2 minuten bakken tot ze krokant en goudbruin zijn.
Laat de hoorntjes uitlekken op een stukje keukenpapier en schuif ze daarna van de vorm.
Laat ze afkoelen.
De vulling maak je in een kom.
Klop de mascarpone en meng er de poedersuiker, de noten en de gekonfijte sinaasappelschil door.
Vul de hoorntjes en en bestrooi met poedersuiker.
Dien binnen de 2 uur op.
Tenminste......
                    als je zo lang kunt wachten............
                                                                  

Bron: Internet

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mijn Memory Box

Het verhaal van de ochtendjas van Hans.....

De ochtendjas die mijn zoon Hans altijd zomers droeg
lag in een la met allerlei speciale bewaardingetjes.
Eens zou ik hem verwerken in een quilt,
maar ik durfde het niet goed...


Tot ik bij Eveline (internetvriendin) op haar weblog kwam
En die was met haar moeder  bij Janine op bezoek geweest met een stuk antieke batik van haar moeder
Ze heeft voor haar dochters ,schoondochters en kleindochters bij Janine dozen laten maken
En ze zijn fantastisch geworden...
Ik werd helemaal enthousiast en dacht aan de ochtendjas van Hans

Ben zo brutaal geweest om contact met Janine te zoeken
En ja....ze heeft het verzoek ingewilligd
De ochtendjas ging op reis naar Duitsland naar Janine
Ik heb uit gelegd wat voor stof het is
En het was dus mogelijk....
Ze vroeg of ik nog kleine frutseltjes van Hans had die ze erin kan verwerken.
Dus daar ging ik naar opzoek
Heb in ieder geval nog een heel klein minibeertje (2cm) van hem
En ik was natuurlijk  heel benieuwd hoe een en ander uitpakt

Janine hield me via email en foto`s op de hoogte van het verloop van de doos in wording


Collage van het maken van de doos....


Toen kwam er onverwachts een pakje met de post....
Ik had er nog helemaal niet op gerekend
Janine is achter elkaar aan de slag geslaan
En het was best moeilijk
De jas was al oud en had al een paar jaar in de la gelegen
Dus het was passen en meten
Maar ze heeft het weer geflikt


Mooi he....


Ik ben er razend blij mee en hij staat op m`n bureau.
Nu bewaar ik er foto`s in van mijn kids
En meer dierbare herinneringen.....


Het deksel eraf.....
De binnenkant heeft nog een inzetvak



Eronder nog eens 2 vakjes



Er in nog een zakje (waarin ik nu een lavendelsachet in heb gedaan)
En een labeltje wat Janine ook heeft gemaakt.


En zeg nu zelf...is ie niet mooi
Mijn Memory Box.......



Ik heb de doos nu bijna 2 jaar
Een dierbaar aandenken
Ik had Janine al bedankt toen voor al haar werk
Maar ik doe het bij deze nog eens....
Dank je wel Janine....
Ben er ontzettend blij mee.

Je kunt hier kijken hoe Janine haar dozen maakt en wat voor verschillende soorten ze heeft
Dit is Janine`s weblog

Deze post heeft niks met recepten te maken...
Maar ik zou dit altijd nog eens op mijn bloggie zetten
Dus dat heb ik bij deze gedaan

In Memory of Hans
1962 - 1994




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Poolse Zuurkoolsoep


Poolse Zuurkoolsoep

Het lijkt veel werk maar dat is het helemaal niet
En roggebrood erbij dan heb je een complete maaltijd
En wil je geen wodka in je soep dan kan dat eruit blijven
Een glas appelsap erdoor kan ook


Ingredienten:

500 gram zuurkool uit het vat(fijn gesneden)
3 aardappelen (in stukjes)
1 goudrenet (geschild en van klokhuis ontdaan en in stukjes)
200 gram champignons (in plakjes)
100 gram gerookte spekblokjes
150 gram kipfilet
100 gram salami
1 ui
1 glas witte wijn
1 glas wodka
1,5 l bouillon (van 3 blokjes)
2 theelepels karwijzaad
10 zwarte peperkorrels
2 volle theelepels paprikapoeder (mild)
1 laurierblaadje
zout & peper

Bereiden:

Bak de rookspekblokjes uit en haal ze uit de pan
Fruit in het vet de in kleine blokjes gesneden kip, de in stukjes gesneden salami en de gesnipperde ui
Laat de paprikapoeder even mee aanfruiten
Doe de bouillon,wijn en wodka in de pan
Voeg daarna de in stukjes gesneden aardappelen, appel,champignons en de gesneden zuurkool toe.
Even aan de kook brengen en dan op een laag pitje ten minste twee uur zachtjes laten stoven
Proef of de smaak goed is, voeg anders nog peper, zout of paprika toe.

Roggebrood past goed bij deze maaltijdsoep

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Zeeuws Spek


Zeeuws Spek


Ingrediƫnten

1 stuk spek, zonder zwoerd van ca. 250 gram
1 eetlepel grove mosterd
2 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel knoflook poeder
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel peper
1 theelepel paprikapoeder

Voorbereiding

Meng alles voor de marinade.
Prik wat gaatjes in het spek en leg vlees in marinade.
Laat minimaal een nacht marineren in de koelkast en draai af en toe om.

Bereiden


Verhit oven voor op 180 graden.
Dep vlees droog en schraap kruiden van vlees (dit verbrand anders).
Rooster spek in ca. 40 minuten gaar met de vet kant boven.
Eventueel de laatste 10 minuten de grill aan om het vet krokant te bakken.
Lekker lauwwarm op een broodje
Bron foto: Internet

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Elzasser Choucroute Zuurkool


Elzasser Choucroute

Ingredienten:

50 gram boter
1 ui
2 teen knoflook ( geperst)
1 kg zuurkool van het vat
2 blaadjes laurier
10 jeneverbessen
15 gekneusde zwarte peperkorrels
1 fles droge witte wijn
5 ons casselerrib ( rauw)
verse worst
2 flinke stukken zuurkoolspek

Aardappelpuree:

500 gr mooie aardappelen
100 gr boter
handjevol fijn gesneden peterselie
scheutje truffelolie
peper en zout
melk en/of room
1ei
Nootmuskaat

Bereiding:

Fruit de grof gesneden ui in de boterca 2 min glazig laten worden in pan met dikke bodem
Leg hier het spek op.
Maak de zuurkool met 2 vorken los en leg deze voor de helft op het spek
Voeg de helft van de laurier, jeneverbes en peperkorrels toe en leg hierop de casselerrib
Doe de rest van de zuurkool erop en voeg de andere helft van laurier, jeneverbes en de peperkorrels toe.
De verse worst erop en schenk de wijn over het geheel.
Laat heel langzaam op temperatuur komen ( niet op hoog vuur dus !) en minimaal 2 uur sudderen.

Aardappelpuree.

Ca. 30 minuten voor serveren, de aardappelen opzetten en goed gaar koken.
Afgieten en uitdampen
Stamp de aardappelen fijn (of haal ze door de pureeknijper)
Voeg de boter toe en vers geraspte nootmuskaat
Meng er een zoveel melk of room door tot de puree smeuig is
Schep de peterselie en truffelolie door de puree
En breng verder op smaak met peper en zout
Schep de aardappelpuree en de zuurkool op een grote schaal
Verdeel het vlees en de worst over de zuurkool
Serveer dit gerecht dampend met roggebrood 

bron: wijndijck

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Rijstpudding


RIJSTPUDDING
Dit was bij ons thuis vroeger een veel gekookt gerecht
Mijn moeder maakte het helemaal klaar op het gasfornuis
Maar als het moest sudderen werd de pan in gepakt
Eerst in een theedoek
Dan kranten erom en een grote sloop erom heen
Daarna werd het in bed gezet
Kussens erover en het sprei ging er ook over
Als we s`avonds gingen eten werd het eruit gehaald
De rijst was dan gaar en dampend
Het werd bij veel mensen zo gedaan hoorde ik
Het is eigenlijk een versie van de HOOIKIST
Reuze handig en geen aangebrande pannen en geen omkijken naar
Het inpakken hield de warmte vast en diende als een soort oventje
Tegenwoordig worden er weer hooikisten gebruikt
En ook hele kleintjes
Klik hier om eens te kijken
Je hebt nu ook de HOOIMADAM
Waar 1 pan in kan
Daar kun je HIER een filmpje van zien

Ingrediƫnten

85 gram blanke rozijnen (sultana's)
5 eetlepels witte basterdsuiker
90 gram dessertrijst
1,2 liter melk
1 theelepel vanille-essence
1 eetlepel boter, om in te vetten
fijngeraspte schil van 1 citroen
1/2 theelepel kaneel

Bereiden:

Doe de rozijnen, suiker en rijst in een pan met dikke bodem
Roer de melk en de vanille-essence erdoor.
Breng het mengsel aan de kook
Laat de pudding onder af en toe roeren langzaam gaar worden
(zet de pudding op een vlamverdeler)
Voeg een scheutje room toe als de pudding te dik word
Strooi het citroenrasp en de kaneel erover 
Schep ze in individuele schaaltjes
Serveer de pudding koud of warm

Tip:Verwarm de rozijnen met 4 lepels rum en laat dit intrekken
Abrikozen i.p.v. rozijnen is ook lekker door de rijst
Of bessensap erover......


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Appels en Besjes



Deze keer geen recept
Ben druk geweest met schilderen
En er is weer een bord/schaal af
Deze vind ik zelf wel heel erg mooi gelukt
Een grote schaal?bord waar met gemak een salade op gehusseld kan worden
Ik denk dat ik er nog 2 borden en 2 kommen bij maak
Heb ik een leuke lunchset
Staat altijd gezellie op tafel





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Populaire berichten