Brandy Sugar Snaps
Ik kocht deze wel eens bij de banketbakker
Maar zijn ook heel simpel zelf te maken.
En toen ik het recept op het blog Culinary Ginger zag...was ik om,
Leuk werk en weer eens iets anders dan een biskwietje of cakeje.
En daarbij zijn ze echt super lekker
Ingredienten:
1/4 cup ongezouten boter
1/4 cup licht bruine suiker
1/4 cup golden syrup *
1/4 cup bloem
1/4 theelepel gemberpoeder
1 cup slagroom
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier
Doe in een kleine pannetje de boter, suiker en golden siroop
Verwarm dit op halfhoog vuur tot de suiker is opgelost
( laat niet koken)
Zet het vuur uit en laat het iets afkoelen.
Voeg de bloem en gember toe
Roer dit goed door elkaar
Schep een theelepel van het mengsel op het bakpapier ca 31/2 inch doorsnee
Maak er 6 op het bakpapier.
Zet in de oven en laat ze bakken ca 4 a 5 minuten tot goudbruin.
Ze vloeien uit tot een kantachtig koekje.
Let wel op want ze kleuren gauw donker
Haal uit de oven en laat ze 1 minuutje afkoelen
Haal ze met een spatel van het bakpapier en rol ze om de steel van een houten lepel tot ze verder zijn afgekoeld
Haal ze van de steel en leg ze opzij.
Herhaal dit met alle koekjes.
Klop de slagroom met een beetje suiker en een paar druppels brandy stijf.
Doe dit in een spuitzak en leg in de koelkast
Voor het serveren de rolletjes vullen met het slagroom mengsel.
Serveer op een bordje met wat fruit erbij (optioneel)
* Golden syrup is te verkrijgen bij engelse webshops, Jumbo
en sommige taartenshops.
Bekendste merk is Lyle`s Golden Syrup
Bron: Culinary Ginger