Gegrilde Aardappelsalade met Ui, Paprika, Rucola en Feta
Een salade die alles heeft voor een maaltijd
Vegetarisch....maar wil je er vlees bij kan dat gerust
Geef er pittig gebakken karbonaadjes bij.
Gebruik een stevige aardappel.....
Opperdoesjes is een aardappel die voor dit gerecht uitstekend is.
Ingredienten:
1 kilo nieuwe aardappeltjes
2 eetlepels olijfolie
1/2 eetlepel zeezout
2 knoflookteentjes (fijn gehakt)
verse zwarte peper uit de molen
1 rode ui (in dunne ringen)
2 paprika`s (schoongemaakt en in ringen)
1/2 cup feta (verkruimeld)
4 cups rucola
2 eetlepels peterselie (fijn gehakt)
2 eetlepels bieslook (gehakt)
Voor de Citroen Peterselie Dressing:
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte wijnazijn
1 eetlepel honing
1 eetlepel vers citroensap
1/4 theelepelmosterd
2 eetlepels water
1/4 theelepel zout
3/4 cup peterselie (fijn gehakt)
Bereiden:
Kook de aardappeltjes in een pan
Kook ze niet door en door gaar (ze moeten nog een bite hebben)
Giet ze af en zet opzij.
Verhit de grill of grillpan
Snij de aardappeltjes in stukjes
Doe ze in een kom en voeg 2 eetlepels olijfolie, knoflook en peper toe.
Hussel voorzichtig door elkaar.
Doe in een andere kom de uiringen en paprikaringen
Voeg 2 eetlepels olijfolie, zeezout, knoflook en peper toe
Hussel alles door elkaar
Grill de aardappeltjes onder de grill, bbq of grillpan
Laat de aardappeltjes mooi bruin kleuren (draai regelmatig)
Als de aardappeltjes bruin zijn in een kom doen
Grill de ui en paprikaringen op dezelfde manier gelijktijdig in een andere pan
Doe ze bij de aardappeltjes in een kom.
Mix alles voor de citroen peterseliedressing door elkaar
Doe de rucola, feta, peterselie en bieslook bij de aardappeltjes
Giet de dressing over de aardappeltjesen hussel alles voorzichtig door elkaar.
Serveer de salade direct.....