Bananen Whoopie Pie`s
Het is net een klein gebakje...de whoopies
ook deze bananenwhoopie`s zijn erg lekker
En zo leuk om te maken, ook met kinderen.......
die vinden het helemaal prachtig om whoopies te maken
En nog lekkerder om ze op te eten....
Hier zijn ze ook zo verdwenen....ook zonder kids ;-)
Ingredienten:
2 cups bloem
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zuiveringszout
1/2 theelepel zout
1/2 cup geprakte banaan (rijp)
1/2 cup zure room
125 gram boter (ongezouten op kamertemperatuur)
1/2 cup suiker
1/2 cup lichtbruine suiker (aangedrukt)
1 groot ei
1 theelepel vanille extract
450 gram cream cheese (zacht)
1 cup suiker & voor strooien
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden
Bekleed 2 bakblikken met bakpapier
Zeef de bloem met de bakpoeder, zuiveringszout en zout in een kom
Meng het even door elkaar
Doe de banaan en zure room in een andere kom en mix het door elkaar
Klop de boter met de suiker en de bruine suiker in een kom
Mix alles door elkaar tot het bleek en romig is (ca 3 minuten)
Voeg ei en vanille extract toe Blijf kloppen tot het is opgenomen
Voeg de helft van het bananen mengsel toe en klop dit goed door
Doe de helft van het bloemmengsel erdoor
Mix goed door
Doe dan de rest van het bananen mengsel en klop dit erdoor
Doe de rest van het bloemmengsel en mix tot een mooi beslag
Neem een spuitzak met glad mondje
Vul de spuitzak met beslag
Spuit rondjes (doorsnee 3 cm) op het bakblik
Hou 3 & 1/2 cm ruimte tussen de koekjes
Bak de koekjes in ca 12 minuten gaar en goudbruin aan de rand
Schuif het bakpapier met de koekjes op een rek om af te koelen
Klop de cream cheese met de suiker en vanille extracht tot een romig geheel (2 minuten)
Schep een eetlepel creme op de onderkant van een koekje
Druk de onderkant van het 2de koekje ertegen aan
Doe dit met de overige koekjes tot alles is verwerkt
Zeef er de poedersuiker over heen
Serveer op een mooie schaal
Bron: Martha Stewart