Gevulde Portobello`s
Een gerechtje dat heerlijk smaakt als lunch of bij de brunch
Maar ook als hapje en als voorgerechtje bij het diner.
Ingredienten:
 2 personen
150 gram rijst 
zout, peper 
4 eetlepels zonnebloemolie 
300 gram groene kool (fijngesneden)
1 ui, fijngesneden 
2 teentjes knoflook, geperst 
2 tomaten 
1 eetlepel rode of groene pesto 
2 portobello`s of 4-6 grote champignons (schoongeveegd) 
2 eetlepels fijngesneden peterselie
Bereiden:
Kook de rijst in water met zout volgens de gebruiksaanwijzing gaar. 
Verhit 2 eetlepels olie en roerbak hierin de groene kool ca 3 min, 
voeg de ui en 1 teentje knoflook toe en roerbak dit ? 2 min. mee
Snij 1 tomaat in partjes en 1 tomaat in kleine blokjes. 
Voeg de partjes tomaat toe aan het koolmengsel en roerbak deze nog ca. 3 min. mee. 
Verwarm 2 el olie met 1 teentje knoflook en de rode pesto in een koekenpan, 
Bak hierin de portobello`s in  8 min. op een matig vuur gaar. 
Roer de rijst door het groenekoolmengsel en vul de portobello`s hiermee. 
Bestrooi met blokjes tomaat en peterselie
Serveer de rest van de vulling apart erbij.
Bron: Smulweb


 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 












 



 
 
 
 
 
 
 
 
 
