Panharing in het Zuur
Deze heb ik wat gegeten vroeger
Vers gebakken en ingemaakt door de moeder van mn buur in A`dam
Ze waren op voor je er erg in had
Als ze ze ging bakken kreeg ik ook altijd een hele schaal
Als ik er aan denk loop het water in mn mond.....
yummie.....
Ingrediƫnten
4 personen
8 panharingen, schoongemaakt, zonder kop en staart.
zout
4 eetlepels bloem
100 gram boter
2 uien, in ringen gesneden
1 eetlepel mosterdzaad, licht gekneusd
8 peperkorrels, licht gekneusd
3 dl inmaakazijn
2 dl niet-koolzuurhoudende bronwater
Bereiden:
Spoel de haringen onder stromend water af.
Maak ze droog met keukenpapier en wrijf ze daarna in met zout.
Laat ze 15 minuten liggen en wentel ze daarna door de bloem.
Schud de overtollige bloem eraf.
Verhit 75 gram boter en bak 4 haringen tegelijk aan weerszijden bruin.
Neem ze uit de pan en leg ze in een diepe schaal.
Voeg de rest van de boter toe en bak de overige haringen bruin.
Leg ze eveneens in de schaal.
Leg de uiringen bij de haringen en strooi er de mosterdzaadjes en de peperkorrels over.
Verdun de azijn met de bronwater en schenk dit over de haringen.
De haringen moeten net onder staan.
Serveertip
Na 48 uur kunnen de haringen uit het vocht worden genomen.
Laat ze goed uitlekken en dien ze op als hapje bij de lunch.
Bron: Smulweb
0 reacties:
Een reactie posten