Kip Enchilada`s
Van de week hebben we tacowraps gegeten....
Erg lekker maar ik had nog vlees en tortilla`s over
Daar heb ik de volgende dag enchilada`s van gemaakt
Deze versie met kip ga ik ook uitproberen.
Ingredienten:
*2 theelepels zout
2 theelepels komijn
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel knoflookpoeder
3/4 theelepel peper*
750 gram kipfilet
3 eetlepels olijfolie
2 theelepels verse knoflook (uit de knijper)
1/4 cup chipotle pepers in adobesaus (A.H)
240 ml kippembouillon
1 cup tomaten (fijn gesneden)
1/2 theelepel chilipoeder
1/4 theelepel chipotle chilipoeder (kruidenkaravaan)
10 kleine tortilla`s
120 gram belegen kaas (geraspt)
120 gram scherpe cheddar ( geraspt)
2 eetlepels lente of bosuitjes (in ringetjes)
1 eetlepel koriander (fijn gehakt)
Bereiden:
De kip:
Doe in een kom de kruiden van * tot *
Hussel goed door elkaar
Kruid de kip aan beide kanten met dit mengsel
Wat je aan kruidenmix over hebt bewaren
Verwarm in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie op half hoog vuur
Als die heet is voeg je de kip toe
Bak aan 1 kant 7 minuten en draai om en bak de andere kant ook 7 minuten
Tot de kip gaar en bruin is.
Leg de kip op een bord en laat afkoelen
Gebruik je vingers of 2 vorken om de kip in kleinere stukjes te maken
Doe dit in een kom en strooi er nog een theelepel van de kruidenmix over en hussel het goed door
Zet opzij.
De saus:
Verhit 1 eetlepel olie op middelhoog vuur in een steelpan
Als de olie heet is de knoflook toevoegen
Roer voor 30 seconde en voeg de chipotle chili`s toe
Gebruik een lepel om ze in stukjes te breken
Kook 1 minuut mee
Voeg de kippenbouillon, de fijngesneden tomaten, zout, komijn, peper, chilipoeder en chipotle chilipoeder toe
Roer goed door elkaar en breng aan de kook
Zet vuur laag en laat 5 minuten pruttelen.
Doe het mengsel in een blender of keukenmachine en laat ca 30 sec draaien op medium snelheid.
Proef of er zout en of peper bij moet
Je kunt er nog kippenbouillon bij doen als het nodig is.
Verwarm de tortillas aan iedere kant ca 10 sec.
ze zijn nu even geroosterd en makkelijker te rollen
Smeer een ovenschaal in met olie of met kookspray
Giet er een halve cup van de saus in
Neem een bord of schaal met opstaande rand
Haal daar de tortilla even door..
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius
Leg een tortilla op een bord en leg 1/3 cup kip in het midden op
Rol de tortilla op als een pannenkoek en leg het in de ovenschaal
Doe dit met de overige tortilla`s
Zodat de tortilla`s op zijn en de ovenschaal gevuld
Heb je nog saus over giet dit dan over de enchilada
Hussel de 2 soorten kaas door elkaar en sprenkel over de ovenschaal
Dek af met folie en laat ca. 15 tot 20 minuten bakken in de voorverwarmde oven
Tot de kaas is gesmolten en alles goed heet is
Bestrooi de enchilada met bosuitjes en koriander
TIP:
De ingredienten die beetje moeilijker te verkrijgen zijn
Heb ik voorzien van de winkels waar je ze kunt verkrijgen
De kruidenkaravaan is een webshop.
En A.H. is welbekend.
Bron: Jessica Gavin
0 reacties:
Een reactie posten