Parmesaan Taartjes met Zalm
Ingredienten:
Voor de taartjes:
375 gram deeg (voor hartige taart.)
Bloem, om te bestuiven
1 ei ( losgeklopt met een snuf zout)
3 eetlepels fijngeraspte Parmezaanse kaas
Voor vulling 1:
200 gram zachte kaas
85 gram gerookte zalm
dille takjes
kleine kappertjes, optioneel
Voor vulling 2:
7 kerstomaatjes , gehalveerd
200 gram hummus kant en klaar
Bieslook fijn gesneden
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200C/180C hetelucht / gas 6.
Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkvlak tot een grote langwerpige lap 30 x 40cm.
Steek er met behulp van een rond vormpje 24 rondjes uit van 6,5 cm, leg ze dan voorzichtig in muffinvormpjes om kleine taartjes te vormen.
Prik er gaatjes in met een vork.
Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei, bestrooi met de Parmezaanse kaas en bak voor ca 10-12 minuten goudbruin.
Kneed de afsnijdsels van het deeg weer samen en rol vervolgens weer uit op dezelfde manier als voorgaand, en steek er nog 4 rondjes uit.
Bestrijk de rondjes weer met ei en strooi de kaas erover.
Als alle cupjes uit de oven komen, de kerstomaat helften roosteren op een bakplaat voor 8 minuten.
Om te serveren, vul de cupjes afwisselend met theelepel hummus, een kerstomaatje en wat fijngesneden bieslook,
en weer anderen met zachte kaas, een toefje zalm, dille en zwarte peper en kappertjes.
Bron: BBCGoodFood
0 reacties:
Een reactie posten