Boerenjongens in de pot
Boerenjongens
Nu ik met de rumpot ben begonnen (aardbeien zitten er al in)
Ben ik ook met de boerenjongens aan de slag gegaan.
Ze staan nu in het suikerstroopje, vanavond gaan ze in de brandewijn of rum.
Weet nog niet wat het gaat worden.
Boerenjongens maak je origineel met brandewijn.
Maar Rum Rozijnen zijn ook lekker.
Ingrediënten:
500 gram pitloze rozijnen
250 gram suiker
1 vanillestokje
stukje pijpkaneel
7,5 deciliter brandewijn
2,5 deciliter water
Bereiden:
Was de rozijnen goed en laat ze goed uitlekken.
Breng 2,5 deciliter water met de suiker aan de kook.
Kook tot de suiker is opgelost
Neem de pan van het vuur en doe de rozijnen in het hete suikerstroopje zodat ze kunnen wellen.
Rozijnen in suikerstroopje
Voeg vanillestokje en pijpkaneel toe en sluit de pan met het deksel.
Laat dit alles 24 uur zo staan.
Doe het over in een goed schoon gemaakt weckpot en schenk de brandenwijn erop.
Laat dit lekkers 1 a 3 maanden intrekken
Hoe langer het staat, des te lekkerder wordt het.
Dus wees geduldig....